Wacomot kaptál karácsonyra? Íme pár hasznos kiegészítő új tábládhoz

2023-01-02 11:15
Ha karácsonykor egy Wacom táblát kaptál ajándékba, vagy új vagy a Wacom digitális rajztáblák világában, akkor ez az összeállítás neked szól!   A Wacom táblái nem véletlenül örvendenek világszerte népszerűségnek. Szinte végtelen kreatív eszközt biztosítanak ahhoz, hogy mindenki meg tudja valósítani elképzeléseit, legyenek azok akármilyen merészek. Egy új Wacom táblához azonban elkél egy-két hasznos kiegészítő, melyek […]

Ha karácsonykor egy Wacom táblát kaptál ajándékba, vagy új vagy a Wacom digitális rajztáblák világában, akkor ez az összeállítás neked szól!


Untitled-1-2.jpg

 

A Wacom táblái nem véletlenül örvendenek világszerte népszerűségnek. Szinte végtelen kreatív eszközt biztosítanak ahhoz, hogy mindenki meg tudja valósítani elképzeléseit, legyenek azok akármilyen merészek. Egy új Wacom táblához azonban elkél egy-két hasznos kiegészítő, melyek segítségével könnyebben és gyorsabban fogod tudni megtanulni a digitális rajztábla használatát.

 

ExpressKey távirányító

Ez az USB-távirányító tizenhét gombbal és érintőkarikával rendelkezik, amelyek bármelyik alkalmazásban tetszőleges gyorsbillentyűkre programozhatók. Nagyon hasznos más számítógépes funkciókhoz is, kényelmes segédeszközként működik a napi feladatokhoz is. Míg a legtöbb Wacom eszközhöz mellékelve van néhány ExpressKey, a Remote a következő szintre emeli a testreszabhatóságot.

 

Express-key-remote-product-with-box-300x230.jpg

 

Hordozótáska

Bár a Wacom táblagépek köztudottan strapabíróak, egy ilyen táska meghosszabbítja az élettartamukat, különösen, ha sokat utazol és a táblád is mindig veled tart. Óvd meg magad azoktól a kellemetlen pillanatoktól, mikor a rohanás hevében véletlenül ledobod valahova a táskádat, amiben a tableted van, így pedig Wacomod a nem megfelelő védelem miatt megsérül.

 

ack52701_main-300x169.jpg

 

Kiegészítő tollak

A Wacom az évek során számos alternatív tollat készített különböző célokra. Például azok, akik úgy gondolják, hogy az alapértelmezett Pro Pen 2 egy kicsit erős a precíziós rajzoláshoz, kipróbálhatják a Pro Pen Slim-et, amely ugyanazt az élményt nyújtja keskenyebb formában. Vagy ha sokat modellezel, kipróbálhatod a Pro Pen 3d-t, amely egy extra programozható gombbal rendelkezik a tollon a navigációhoz.

Gyakorlatilag mindegyik ugyanúgy működik, de a tapintásukban óriási különbségek vannak. Azok számára, akiknek hiányzik a papírra rajzolás érzete, a Staedtler Noris Digital lehet a megfelelő választás.

Mielőtt bármilyen tollat vagy tollhegyet rendelsz, mindenképpen ellenőrizd a kompatibilitást, mivel sokan csak azzal a táblagép-generációval kompatibilisek, amelyhez tervezték őket.

 

Untitled-1_88a4225f-d21a-48bd-ab3c-575a4f254144_1024x1024-300x169.jpg

 

Alternatív tollhegyek

Az évek során a Wacom több sor alternatív tollhegyet adott ki, amelyek célja, hogy a digitális festés jobban hasonlítson a hagyományos művészet különböző típusaihoz. Ott volt a Flex Nib, amely puhább hegyű volt, aztán ott volt a Stroke Nib, amely rugós volt, hogy egy kicsit meghajoljon, simább íveket és fokozatosabb nyomásváltozásokat eredményezve a vonalrajzoláshoz. Ezek még mindig megvásárolhatók, bár az utóbbi pár táblagép-generáció esetében már nem gyártják őket.

 

A4RE_131680610359114063Mb5rgilkzc-300x225.jpg

 

Állvány vagy kar

A beépített lábbal rendelkező Wacom kijelzők csak körülbelül 30 fokos szögben állíthatóak. Ez jobb, mintha csak laposan lehetne használni őket, de a legtöbb művész nem így szeret rajzolni.

A Wacom saját állványokat és karokat készít a különböző termékekhez. A legtöbb Wacom Cintiq azonban VESA tartóval is rendelkezik (vagy felszerelhető), így bármilyen kompatibilis állvánnyal, vagy forgatható karral is használható. Ezek mérete és teherbírása változó.

 

ack620k_main__1-300x188.jpg

 

Rajzkesztyű

A tollal ellátott táblagépekkel ellentétben a rajzoló monitorok felmelegednek. Egy idő után pedig megizzasztják a kezed, ami miatt a kezed a monitorhoz tapad, akadályozva a rajzolást, és elég hosszú idő után a képernyő is elkezd ragadni. A rajzolókesztyű pontosan ezt akadályozza meg. Amiatt sem kell aggódnod, hogy a tábla a kezedet egy rajzmozdulatként értelmezi és így tönkremegy az eddigi alkotásod. A Wacom táblái nagy hatékonysággal meg tudják határozni, hogy mik a szándékos tollvonások és mikor beszélhetünk arról, hogy csak a kezed pihen a képernyőn.

 

WacomDrawingGlove2-300x200.jpg

 

Csuklótámasz

Sokunknak van ilyen a billentyűzetünkhöz, vagy van beépített egérpadunk. De a művészek számára is hihetetlenül hasznos, ha a könyökük alá teszik, amikor az elkezd fájni az asztalon való pihenéstől.

 

kensington_k55888ww_wrist_rest_mouse_pad_1428471-300x300.jpg

 

Ha Wacom tableted van, fantasztikus lehetőségek állnak előtted, hogy kibontakoztasd kreatív elképzeléseidet! Vágj bele még ma!

 

(Wacom Blog)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram