Szupermonitor-párbaj: Samsung vs. Apple

2023-01-09 13:00
A Samsung nagyon bekezdte a 2023-as évet: négy új eszközt mutatott be.   A négy készülék közül kettő az Odyssey termékvonalhoz tartozik, ezen kívül beszélhetünk a megújult SmartMonitorról és az egészen új ViewFinityről. A négy új monitor azt jelzi, hogy az Apple okkal aggódhat a Samsung előretörése miatt.   Új jövevények az Odyssey családban A […]

A Samsung nagyon bekezdte a 2023-as évet: négy új eszközt mutatott be.


apple_vs_samsung.png

 

A négy készülék közül kettő az Odyssey termékvonalhoz tartozik, ezen kívül beszélhetünk a megújult SmartMonitorról és az egészen új ViewFinityről. A négy új monitor azt jelzi, hogy az Apple okkal aggódhat a Samsung előretörése miatt.

 

Új jövevények az Odyssey családban

A Samsung Odyssey Neo G9 egy profi gaming monitor, mely a Samsung állítása szerint egyedülálló méretű látómezőt biztosít a játékosoknak. A 7680x2160 felbontású, 32:9-es képarányú, ívelt, matt kijelző minden bizonnyal valóban egy teljesen más dimenzióba fogja elrepíteni azokat a játszani vágyókat, akik ki tudják csengetni a monitor nagyjából 600 ezer forintos árát.

A fenti jellemzők mellett a képernyő többek között képes akár 240 Hz-en is frissülni, ráadásul az Odyssey Neo G9 a korábban használt DisplayPort 1.4-es szabvány helyett megkapta a DisplayPort 2.1-es támogatást is, így pedig nagyjából kétszer olyan gyorsan továbbítja az adatokat.

 

22222222.jpg

 

A másik új jövevény az Odyssey OLED G9 jellemzői, tulajdonságai nagyjából megegyeznek a Neo G9-cével: például a képarány itt is 32:9-es. Azonban ez a monitor már nem mini LED-, hanem OLED-kijelzővel rendelkezik. Ezen kívül, noha a képarány ugyanolyan, mint a Neo G9 esetében, a kijelző mérete kisebb (49 hüvelyk), és íveltsége is más.

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/5FbfTAZKwaY.jpg?itok=ceenpQKT","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=5FbfTAZKwaY&t=29s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó, autoplaying)."]}

 

SmartMonitor

Ez az eszköz egy termékben egyesíti az okostévék és monitorok tulajdonságait, előnyeit. A SmartMonitor legújabb változata, az M8 két méretben (32 hüvelykes és 27 hüvelykes) változatban is elérhető. Mindkét esetben 4K-s képernyőről beszélhetünk, ami szinte már alapvetésnek számít egy 200 ezer forint fölötti monitor esetében.

A beépített SmartThings Hubon keresztül több száz kompatibilis eszközt csatlakoztathatunk és egy helyen végezhetjük ezek kezelését, vezérlését. Az M8-as modell így okosotthonunk központjává válhat, mivel segítségével irányíthatjuk lakásunkban a világítást, kamerákat, ajtócsengőket, zárakat, termosztátokat és még ezer más dolgot is.
 

ViewFinity S9

A legnagyobb durranásnak a legújabb Samsung monitor, a ViewFinity S9 számít. Ez a kijelző az első a piacon, mely matt, 5K-s, 27 hüvelykes képernyővel rendelkezik. Ha egy kreatív szakember – legyen az grafikus, fotós, vagy illusztrátor – a tökéletességet keresi, ezzel a monitorral megtalálhatja. A képernyő felbontása 5120×2880, emellett pedig a 99 százalékos DCI-P3 színskála és az átlagos Delta E ≦ 2 színpontosság lehetővé teszi, hogy olyan alkotásokat készítsünk, amikre korábban nem is gondoltunk. A ViewFinity egy 4K SlimFit kamerával rendelkezik, azonban ezek mellett USB-C és Thunderbolt 4 csatlakozókkal csatlakoztathatunk kamerákat és más eszközöket is.

 

222222.jpg

 

A termék tulajdonságai arra utalnak, hogy a ViewFinity S9 az Apple Studio Display méltó kihívója lehet. Ehhez azonba fontos szerepet fog játszani az árazás, melyről eddig még nem lehet pontos adatokat tudni. Ha a ViewFinity árát sikerül érezhetően a nagyjából 765 ezer forintos Studio Display alá pozícionálni (például 500 – 550 ezer forint köré), a Samsung minden bizonnyal elégedetten dörzsölheti a markát.
 

(Index)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram