A Lumion 2023-as újdonságai

2023-01-03 11:15
A Lumion 2023 valós-idejű sugárkövetési technológiát integrál, elhozva a vizualizációs eszközök következő generációját. A 2023 elejére tervezett új főverzió egy új fejezet kezdetét jelenti a Lumion számára, és egy olyan platform bevezetését, amely az elkövetkező évekre szóló innovációkhoz szükséges.     A vizualizáció új korszaka Az az elképzelés, hogy a 3D renderelésnek minden építész és […]

A Lumion 2023 valós-idejű sugárkövetési technológiát integrál, elhozva a vizualizációs eszközök következő generációját.


A 2023 elejére tervezett új főverzió egy új fejezet kezdetét jelenti a Lumion számára, és egy olyan platform bevezetését, amely az elkövetkező évekre szóló innovációkhoz szükséges.

 

 

A vizualizáció új korszaka

Az az elképzelés, hogy a 3D renderelésnek minden építész és tervező számára elérhetőnek kell lennie, a technikai háttértől függetlenül, a Lumion megalkotása óta hajtotta előre az alkotóit. Mindig is az volt a cél, hogy megbízható módot biztosítsanak alkotónak és ügyfélnek egyaránt, hogy azonnal láthassák a jövőbeni terveket, pontosan úgy, ahogyan azt elképzelik. Egy olyan módot a tervek finomhangolására és bemutatására, amely túlmutat a formán és a funkción, és megdobbantja a szíveket és feltüzeli az elméket. 

A Lumion már több mint egy évtizede egyenlő az intuitív, könnyen tanulható, rugalmas és az építész munkafolyamatokhoz illeszkedő élmény fogalmával. Egy olyan élmény, amely ösztönzi a kreativitást és a személyes kifejezőkészséget, miközben a renderelés technikai aspektusai zökkenőmentesen működnek a színfalak mögött. 

De elgondolkodott már azon, hogy mi hajtja a Lumiont a motorháztető alatt?

 

 

A Lumion 2023 célja a tudomány és a művészet ötvözése, hogy a raszterizálás mellett a ray-tracing technológia beépítésével új mércét állítson fel a renderelésben. Ahhoz, hogy ez a hatalmas változás megvalósulhasson, és hosszú távon gyorsabb és gyakoribb fejlesztésekkel bővítsék a szoftver tudását, teljesen átalakították a Lumion egyedülálló renderelőmotorját. A Lumion új renderelőmotorja kifejezetten az AEC szakemberek igényeinek kiszolgálására készült mindenféle léptékű projektekhez, és a kategóriájában legjobb, időtakarékos renderelési élményt nyújt. A Lumion 2023 olyan soha nem látott minőséget fog nyújtani, amely az alapbeállításokkal is jól működik, miközben megtartja az alkalmazás testreszabási képességeit, amelyeket oly sok ügyfel szeret.

"A Lumion 2023 több mint egy egyszerű frissítés. Ahhoz, hogy most és a jövőben is kiaknázhassuk a ray-tracingben rejlő lehetőségeket, teljesen átdolgoztuk a renderelőmotorunkat. E folyamat már két évvel korábban elkezdődött."  - mondta Remko Jacobs, a Lumion technológiai igazgatója

A Lumiont működtető új renderelőplatform 2023 folyamán lehetővé teszi a gyakoribb funkció- és tartalomfrissítéseket, amelyek zökkenőmentesen a Lumion-előfizetésen keresztül lesznek elérhetőek.

 

Miért pont most?

Bár a sugárkövetési technológia már egy ideje létezik, a Lumionba való mostani bevezetése mellett ugyanazok az elvek szólta, amelyek korábban is kiemelet fontosságot élveztek: hozzáférhetőség, stabilitás, sebesség és élmény. 

A Lumion új rendermotorja biztosítja, hogy mind a ray-tracingre képes grafikus kártyával rendelkező ügyfelek, mind azok, akik még nem használták ezt a képességet, továbbra is használhassák a szoftvert anélkül, hogy a munkafolyamatok megszakadnának, vagy a sebességet fel kellene áldozniuk a jobb minőségű eredményekért. Míg a ray-tracing lehetővé teszi a fizikailag pontos megvilágítás, árnyékok és tükröződések minimális beavatkozással történő létrehozását, a Lumion 2023 továbbra is rugalmas élményt nyújt majd a kívánt eredmény eléréséhez. 

 

 

Végső soron nem magáról a technológiáról van szó, hanem arról, hogyan alkalmazzák azt egy magasabb cél érdekében. Legyen szó akár egy terv kidolgozásáról, ötletelésről vagy egy jövőkép bemutatásáról, ez a cél teljesen Öntől függ.

(Lumion)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram