Milyen lehet Elon Musk mesterséges intelligencia eszköze?

2023-11-10 16:30
Elon Musk mesterséges intelligencia területén tevékenykedő cége, az xAI előrükkolt a Grok-kal, mely a tervek szerint több szemponból veri a ChatGPT 3.5-t.

elon musk mesterséges intelligencia

Nagy a találgatás Elon Musk mesterséges intelligencia eszköze körül. Vajon mennyire veheti majd fel a versenyt a ChatGPT-vel vagy a Barddal?

A Grok valós idejű adatok felhasználásával tud válaszolni, vagyis naprakész válaszokat kaphatunk. Ez annak köszönhető, hogy Musk nyelvi modellje az X (korábbi Twitter) közösségi oldalon tanult. Számos AI eszköz csupán statikus achívumokból válaszol, így ha az új eszköz tényleg ennyire dinamikus, az nagy versenyelőny lehet.

Egy másik fontos tényező lehet az a szempont, hogy mennyire "árnyalt" válaszokat tud adni az új modell. Az köztudott, hogy az AI nem érti a humort, a szarkazumust és az iróniát. Musk szerint új eszköze szarkazmusával és színes "személyiségével" kitűnik majd a többi AI eszköz közül.

A cél az, hogy egy olyan átfogó alkalmazást hozzanak létre, mely a kínai Tencent WeChathez hasonlóan működik.

A Grok az xAI elmondása szerint bizonyos szempontból hasonlítani fog az OpenAI GPT 3.5-höz, a 4.0-s verziótól azonban még elmarad. Azt, hogy a Grok mennyire van a toppon akár komplex kérések esetén is, jól mutatja annak a kísérletnek az eredménye, mikor egy matematika érettségit irattak meg az AI eszközzel.

A mesterséges intelligencia rohamos fejlődése azonban teret nyit a technológia rosszindulatú felhasználásának is. Nem véletlen, hogy Joe Biden amerikai elnök is nem rég aláírt egy rendeletet az AI felügyeletéről, az Egyesült-Királyságban pedig megrendelésre került az AI Safety Summit, ahol a mesterséges intelligencia használatának kockázatairól volt szó.

Idén év elején Musk maga is aláírt egy petíciót, amely célja az volt, hogy szüneteltesse az AI modellek fejlesztését addig, amíg kidolgozásra nem kerül egy közös biztonsági protokoll. Azonban később már azt írta, "tudta, hogy úgy írta alá, hogy hiábavaló".

Akár hiábavaló volt, akár nem, érdekes lesz látni, mennyire állja meg a helyét az Elon Musk által megálmodott új AI eszköz a már amúgy is zsúfolt mesterséges intelligencia eszközök piacán.

FORRÁS: INDEX

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Ünnepi ajándék ötletek

Közelednek az ünnepek. Ebben az időszakban a karácsonyi ajándékvadászat jelenti a legizgalmasabb kihívást, mikor is szeretnénk kifejezni hálánkat és szeretetünket szeretteink felé egyedi és személyes ajándékokkal.

, ,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Firefly webinár - Villámgyors változások!

Két hónapja mutattuk be a Firefly-t, az Adobe generatív mesterséges intelligenciáját. Mi változott meg azóta? MINDEN! Járj utána új webinárunkon!


Megérkeztek téli Quark kedvezményeink!

Vásárold meg a QuarkXPress-t most 40% kedvezménnyel a Quark Winter kedvezmények keretében, mely 2023. december 15-ig érvényes.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram