Döntsd le az akadályokat a Lumion segítségével: Interjú a SAOTA csapatával

2023-08-04 10:52
Ismerd meg a Fokvárosban található SAOTA nevű csapatot, akik a Lumionnal közös projektjükről mesélnek.

lumion saota interjú

Mi is a SAOTA?

A dél-afrikai Fokvárosban található SAOTA egy építészekből és tervezőkből álló díjnyertes csapat. Projektjeik hat kontinenst ölelnek át, a cég jellegzetes munkái az egyedi lakóépületektől a kereskedelmi projektekig terjednek több mint 86 országban. A SAOTA tervezési filozófiája a kíváncsiság szellemét testesíti meg és a vágyat, hogy új projektek kihívásait keresse, valamint olyan megoldásokat találjon, amelyek nem csak egyediek, hanem fenntarthatóak és időtlenek is.

Egy velük készült interjúból, megtudhatjuk Philip Bartman tervezőtől, hogyan segíti a Lumion a csapat tervezési folyamatát, és hogyan használják a vizualizációt a közös nevező megtalálására és a nyelvi akadályok áthidalására.

Így használja a SAOTA a Lumiont

“Az építészeti vizualizáció túlmutat a forma és funkció bemutatásán. Lehetővé teszi a tervezés szellemének gyors és egyszerű megörökítését és megosztását másokkal és kritikus szerepet játszik a tervezési folyamat során. Ugyanakkor az is fontos, hogy közben jól is érezzük magunkat. A Lumion lehetővé teszi számunkra, hogy ezt megtehessük. Nagy részét képezi a kollaboratív folyamatunknak" – mesélte Bartman.

"Stúdiónkban különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek dolgoznak, és képesek voltunk a Lumiont művészi eszközként, egyfajta közös nyelvként használni a munkánkban megjelenő tervek bemutatására. Legyen szó friss egyetemi diplomásokról vagy a menedzsment szintjéről, mindannyian részt vehetünk az adott projektben, különböző szemszögekből vizsgálva, és megértve azokat az elemeket, amelyekkel dolgozunk" – folytatta.

Mivel annyira gyakran használják a szoftvert, a cég létrehozott egy belső vizualizációs osztályt, amelynek feladata, hogy megtanítsa a csapat tagjait a Lumion lehető leghatékonyabb használatára.

"A készségek olyan gyorsan fejlődnek, hogy létre kellett hoznunk egy osztályt, amely képes összefogni mindent." – mondta Bartman.

A csapat rendszeresen összejön az úgynevezett Lumion Mesterkurzuson, hogy megosszák a legújabb frissítésekről és a program technikai fejlesztéseiről szóló tippeket és ötleteket.

"Lehetőséget teremtettünk arra, hogy összegyűljünk irodánként, és kiemeljük azokat a zseniális lehetőségeket, amelyet a szoftver használatával fejlesztettünk ki. Gyakran adunk lehetőséget a sokkal fiatalabb alkalmazottaknak, hogy bemutassák ötleteiket, megcsillogtassák készségeiket, és hogy mit értek el a program használatával." – m esélte a tervező.

Az eredeti interjút itt találod.

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.


Így tanulj meg Java-ban programozni

Javaban programozni elég komplex dolognak hangzik. Az igazság az, hogy nem a világ legegyszerűbb dolga, ám nem is a legnehezebb. Főleg, ha a megfelelő tanulási anyagokat használod. Íme a JetBrains javaslatai arra, hogyan érdemes megtanulni a Java-t.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram