ALLPLAN ALLPLAN 2023

Építésre tervezve

Építésre tervezve

ÁTTEKINTÉS

1984-ben indult útjára a Nemetschek Group fő terméke, az építészeknek és mérnököknek szánt CAD szoftver, az Allplan. Legújabb verziója magas szinten támogatja a BIM technológiát, folyamatosan fejlődő, modern mérnökirodák számára a lehető legjobb választás.

1

 

 

A teljesítmény ereje

Az Allplan az optimális BIM-megoldás az építőipar kihívásainak való megfeleléshez és a digitális átalakulás előnyeinek kihasználásához. A BIM szoftver és az ALLPLAN iparágvezető együttműködési és integrációs eszközei ideális kombinációt alkotnak. Az Allplan úttörő technológiát kínál a kiváló teljesítmény érdekében: Minden eddiginél könnyebben, gyorsabban és élvezetesebben dolgozhat nagyobb és összetettebb projekteken, még kihívást jelentő geometria, nagy részletesség és számos megoldandó probléma esetén is. Az ALLPLAN felhőtechnológiája lehetővé teszi, hogy összekapcsolódjon az egész építőiparral, hatékony munkafolyamatokat használjon, és teljes mértékben kihasználja a BIM előnyeit.

Vasbeton szerkezetek

Automatizáltan – gyorsan

Az Allplan az új parametrikus vasalási objektumoknak és a sok egyedi munkalépés kombinációjának köszönhetően jelentősen felgyorsítja a falak, gerendák és oszlopok vasbeton szerkezetének tervezését. A felhasználók megadhatják a szerkesztési szabályokat a minimális és maximális távolság, a minimális átmérő vagy a megengedett vashányad tekintetében, valamint meghatározhatják az eltolásokat, a csatlakozó megerősítést és a különböző merevítő területeket. Végezetül nézetek és metszetek kényelmesen generálhatók és elhelyezhetők. Ezenkívül megkönnyíti az átlyukadási vasalás tervezését. Az ilyen parametrikus objektumokkal való munka különösen időtakarékos, ha sok hasonló elemet kell megtervezni. A tervezés automatikus összehasonlítása a tárolt szerkesztési szabályokkal szintén segít a hibák korai felismerésében.

2

 

 

3

 

 

Üresjáratok nélküli munka

Jelentős időmegtakarítás a gépészeti áttörések kezelésére

Az Allplannal az építészek a korábbi idő töredéke alatt tervezhetik be a csőátvezetések helyeit. Az új funkciók segítségével az épületgépészeti modellből származó kirekesztések automatikusan átalakíthatók áttörésekké a falakban, mennyezetekben és födémekben. A kivágási javaslatok IFC fájlokon keresztül 3D testként importálhatók az Allplanba. Itt szűrni és ellenőrizni lehet őket, majd egy gombnyomással egyenként vagy együttesen fal-, vagy födémnyílásokká vagy áttörésekké alakíthatók át.

Hídtervezés

Allplan Bridge

Az Allplan Bridge mostantól lehetőséget kínál intelligens objektumok (pl. közvilágítás, elasztomer zsámolyok, rögzített elemek, …) meghatározott pozíciókba történő elhelyezésére, helyes igazítással és előre meghatározott paraméterekkel. Amikor a hídmodell átkerül az Allplanba, az előre meghatározott tulajdonságokkal rendelkező parametrikus objektumok (ún. PythonParts) automatikusan a megfelelő pozíciókba kerülnek. A paraméterek közvetlen meghatározásán kívül a paraméterek a meghatározott geometria szerint is automatikusan elhelyezhetők. Ez jelentősen felgyorsítja a részletes hídmodell generálását, szükség esetén a vasalással együtt. Ezen túlmenően az objektumok parametrikus jellegének köszönhetően a módosítások különösen könnyen elvégezhetők.

4

 

 

5

 

 

Allplan BIMPLUS

A BIM-modell új szintje

Az Allplan Bimplus új és továbbfejlesztett funkciók széles skáláját kínálja, különösen a BIM-modellel való munkavégzéshez. A BIM Explorer segítségével most még gyorsabban feltöltheti 3D modelljeit, és még valósághűbben jelenítheti meg azokat. Az új mérési eszköztárral jobban kézben tarthatja az épületmodell ellenőrzését és tervezési minőségét. A jobb áttekinthetőség érdekében az Allplan Bimplusban a dokumentumkezelést optimalizáltuk a csoportos szűrők és a többszörös kiválasztás lehetőségének segítségével. És végül, mostantól a vendégnézegetőn keresztül további, csak megtekintési jogokkal rendelkező tagokat is meghívhat, hogy megkönnyítse a koordinációs folyamatokat és hamarabb meghozhassa a fontos döntéseket.

Teljesítmény

Jelentős időmegtakarítás

Különböző kiigazítások révén sikerült elérni a különböző munkafolyamatok alapvető felgyorsítását, ami jelentősen javítja a nagy, összetett és részletes, sok társulással rendelkező projektek kezelését:

  • projekt megnyitása és rajzfájlok szerkesztése
  • a szabad formájú geometria modellezése
  • az összetett építőelemek feldolgozási sebessége
  • a helyiségekkel és annak kiépítésével való munka
  • vasbeton objektumok
  • nézetek és metszetek
  • jelmagyarázatok frissítése
  • jelentések
7

 

 

Allplan Share

Továbbfejlesztett csapatmunka

Nagyméretű projektek esetén már egyetlen felhasználóval is előfordulhatnak várakozási idők. Csapatmunkával kombinálva a követelmények ismét jelentősen megnőnek, mivel több felhasználó módosításait szinte egyszerre kell feldolgozni.

Annak érdekében, hogy az Allplan Share használatakor az interneten keresztüli kommunikációt a lehető legkisebbre csökkentsük, a nem feltétlenül szükséges fel- és letöltéseket, valamint lekérdezéseket mostantól következetesen elkerüljük a változások nyomon követése és a fájlok és információk intelligens gyorsítótárazása révén. További gyorsulás érhető el a többszálú futás használatával és a tömeges műveletekre való áttéréssel. Mindent egybevetve, az Allplan Share segítségével végzett munka ismét jelentősen felgyorsult, lehetővé téve a produktív munkavégzést még nem optimális internetkapcsolat esetén is.

Visual Scripting

A csomópontok optimalizálása

Az Allplan 2021-ben a Visual Scripting meglévő csomópontjait optimalizáltuk, és új csomópontokkal egészítettük ki. Az Allplan objektumok interaktívan kiválaszthatók szerkesztéshez. A szűrőfunkciók kibővültek, és új lehetőségek vannak az attribútumok hozzárendelésére, módosítására és eltávolítására. A könyvtár használata helyett a csomópontok mostantól közvetlenül a vászonra történő dupla kattintással illeszthetők be. Ez jelentősen felgyorsítja a szkriptek létrehozását. A szerkezeti objektumok alakja, méretei, pozíciója és anyaga mostantól a Visual Scripting segítségével szabályozható.


 

Vasalás

Új fejlesztések

Az Allplan 2021 új funkciókat biztosít a betonacélok utólagos elvágásához és egyesítéséhez, például nyílások behelyezéséhez vagy áthelyezéséhez, illetve betonöntések figyelembevételéhez. Ezenkívül optimalizálták az egy és több útvonal mentén történő betonacél elhelyezésére szolgáló funkciókat: Mostantól negatív betonfedések, negatív vetületek és több pályaelemmel rendelkező élekhez való eltolás is lehetséges.

Ennek eredményeképpen a kihívást jelentő helyzetekben a vasalás elrendezése még pontosabban szabályozható. Felületi vasalások és poligonális elrendezések esetén később további oldaléleket adhat hozzá, és a teljes megerősítési elrendezéseket hatékonyan újra felhasználhatja a vágólapon vagy a könyvtáron keresztül. A vasalási poziíciós számok átrendezésekor pedig mostantól tűrésekkel dolgozhat. Ezáltal a hasonló hajlítási formák kombinálhatók, és javul a vaslisták és az építkezési logisztika áttekinthetősége.

Burkolatok

Újdonságok a helyiségek kiépítésében

Az Allplan 2021-ben a padló- és mennyezetburkolatok már nem csak sematikusan, hanem valós kiterjedésükkel együtt jelennek meg mind az animációban, mind a takartvonalas ábrázolásban. A burkolatok rétegrendjének minden pontja illeszthető, a méreteik az igények szerint alkalmazkodnak. Ez tökéletesíti a burkolati rétegek tervezését.

10

 

 

allplan_attributes.jpg

Attribútumok

Fejlesztések az attribútumoknál

Az attribútumoknak mostantól lehet “meghatározatlan” státusza. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal láthassa, mely tulajdonságok vannak már hozzárendelve, és csökkenti a téves információk kockázatát. Az Allplan attribútumok most már támogatják a képleteket is, így más jellemzők értékei kombinálhatók vagy kiszámíthatók. Ez csökkenti a beviteli erőfeszítéseket, és elkerülhetők az inkonzisztens információk.

Falak, tetők, acélszerkezetek

Optimalizálhatóak

Az acélszerkezeti objektumoknál mostantól egyetlen lépésben több oszlop és gerenda több tulajdonságát is módosíthatja, és a kedvenceket egyszerre több objektumra is alkalmazhatja. Mostantól azonos rétegrendű falakhoz is meghatározhat egy falstílust. Ez segít az információk jobb strukturálásában, egyszerűsíti a módosítási folyamatokat és javítja az adatcserét. Emellett tovább bővültek a tetőfelületek szerkesztési lehetőségei.

11

 

 

Vasalás

Új innovációk

Az Allplan 2021 funkciókat biztosít a betonacélok utólagos felhasításához és visszakötéséhez, például nyílások behelyezéséhez vagy áthelyezéséhez, illetve betonöntések figyelembevételéhez. Ezenkívül optimalizálták az egy és több útvonal mentén történő betonozás elhelyezésére szolgáló funkciókat: Mostantól negatív betonfedések, negatív vetületek és több pályaelemmel rendelkező élekhez való eltolás is lehetséges.

Ennek eredményeképpen a kihívást jelentő helyzetekben a megerősítés elrendezése még pontosabban szabályozható. Területi megerősítések és poligonális elrendezések esetén később további hajtásvonalakat adhat hozzá, és a teljes megerősítési elrendezéseket hatékonyan újra felhasználhatja a vágólapon vagy a könyvtáron keresztül. A megerősítési jelszámok átrendezésekor pedig mostantól tűrésekkel dolgozhat. Ezáltal a hasonló hajlítási formák kombinálhatók, és javul az acéllisták és az építkezési logisztika áttekinthetősége.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Windows:

RendszerWindows 10 (64 bit) vagy újabb, Windows Server 2016 vagy újabb
ProcesszorIntel vagy azzal kompatibilis AVX támogatással
Memória4 GB
Tárhely10 GB
Képernyő1920x1080
Egyéb
  • OpenGL 4.2 kompatibilis GPU 4 GB VRAM-mal

FUNKCIÓK

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

BIM-alapú tervezés

Zökkenőmentes adatcsere

Csapatmunkára tervezve

Az Allplan lehetővé teszi, hogy először virtuálisan, majd a valóságban építs, így már a tervezési fázisban korán jelzi az esetleges hibákat és konfliktusokat, elkerülve az építési késedelmeket. A tervezőpartnerekkel való zökkenőmentes, megbízható adatcsere érdekében a szoftver kiváló minőségű interfészeket tartalmaz az összes hagyományos adatcsere-formátumhoz. Az Allplan segítségével egy projekten egy irodán belül és több helyszínen is együttműködhetsz. A Bimplus és az Allplan Share felhőalapú platformmal együtt a BIM-modellek multidiszciplináris koordinációja valósággá válik.
4

 

 

5

 

 

6

 

 

Nagy termelékenység

Rugalmas

Magas szintű vizualizáció

A modern és intuitív felhasználói felület megkönnyíti a szerep- és feladatalapú munkavégzést, ami lehetővé teszi a gyors tanulást és a nagyobb termelékenységet. Az Allplan rugalmasan alkalmazkodik az egyéni tervezési folyamataidhoz, a tisztán kétdimenziós munkarajzoktól az objektumorientált BIM munkamódszerig. A Maxon integrált CineRenderével intuitív és hatékony módon készíthet kiváló minőségű vizualizációkat közvetlenül az Allplanból.
7

 

 

8

 

 

9

 

 

Tervezési szabadság

Mennyiségkimutatások

Tervezési folyamat

A Siemens nagy teljesítményű Parasolid modellező rendszermagja, amely az Allplanba integrálva van, nagyobb szabadságot biztosít a 3D modellek létrehozásakor. Profitáljon a maximális megbízhatóságból a mennyiségi számítások során; a 3D modellből generált helyiségkönyvek, alapterület számítások, ajtókonszignációk pontos végeredményt adnak. Az Allplan egyetlen rendszerben támogatja a teljes tervezési folyamatot – a kezdeti vázlattól egészen a végleges általános elrendezési és statikai rajzokig.
10

 

 

11

 

 

12

 

 

Felhasználási területek

CAD és szerkezeti elemzés

Vasalási terv a legalaposabb kidolgozottsággal

Az Allplan minden típusú építési projekthez alkalmas – a kisebbektől a rendkívül összetett projektekig, valamint épületek és mélyépítési munkák esetében egyaránt. A szerkezeti/szerkezetelemzési modellek és a felmérési eredmények kicserélhetők a FRILO Statik, a SCIA Engineer és más rendszerekkel. Az integrált 3D modell tartalmazza a vasalást, a szerelvényeket, szükség esetén a feszítőpászmákat is, így a lehető legkiválóbb tervezési megbízhatóságot és egyértelműséget biztosít.

 

 

 

 

 

 

 

Ha további információra van szükséged, kérjük keresd fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésedre áll!

 

 

 
Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram