AI generált retro filmtrailerek

2024-05-03 17:04
A mesterséges intelligencia által generált régi klasszikusok filmtrailerei érdekes időutazást tesznek lehetővé az 50-es évekbe.
ai retro

Hogy nézett volna ki egy Mario-film, amit Super Panavision 70-ben forgattak az 1950-es években. Vagy a Terminátor? Vagy a Dűne? A YouTube-on és az Instagramon egy fiók az ilyen életbevágó kérdések megválaszolásával foglalkozik: mesterséges intelligencia-alapú videógenerálással és a Photoshop segítségével olyan retrofilmek trailereit készítik el, amelyek soha nem készültek el.

Bár a szokásos AI-képgenerátoros hibák egyértelműen jelzik, hogy valójában nem 1950-es évekbeli filmek felvételeit látjuk, a videók kellően tükrözik az adott kor stílusát, sikerült megragadniuk a korabeli filmek báját. Néhány esetben a hibák és a tökéletlenségek még hihetőbbé teszik, hogy egy másik múltban ezek valódi filmek lehettek volna.

Az Abandoned Films csatorna a Star Wars-tól a Shrekig és a Narnia krónikáiig feltöltött AI által generált víziókat olyan filmek trailereiről, amelyek soha nem voltak, és amelyeket egy szilaj bemondó hang narrál. Néhány darab a korai stop-motiont idézi fel, mint például a KingKong, a korai Godzilla-filmekhez hasonló jelmezes szörnyeket vagy akár a Thunderbirds-szerű Szuper Mario nációt.

A karakterek nem sokat tesznek mást, mint bámulnak a távolba, és a megjelenésük hajlamos a szemünk előtt morfondírozni (bár ez a The Walking Deadhez képest még egy plusz réteg hátborzongatóságot ad). De a darabok jól mutatják, hogy milyen gyorsan fejlődik a mesterséges intelligencia-alapú videógenerálás.

„Az a tény, hogy a mesterséges intelligencia képes néhány utasítással egy valósághű 1950-es Super Mario-filmet generálni, észbontó. Annyira nem vagyunk felkészülve arra, amire az AI képes” - áradozott az egyik rajongó az X-en. A »realisztikus« szót talán kicsit nagyvonalúan használjuk, és a darabok nem filmek: véletlenszerű klipek rövid összevágásai. De igen, eléggé észbontóak, ha belegondolunk, hogy alig egy évvel ezelőtt az AI generálta azt a rémálomszerű videót, amelyben Will Smith spagettit eszik.

A darabok egyszerre két dolgot mutatnak: azt, hogy milyen gyorsan fejlődött a mesterséges intelligencia-videó, de azt is, hogy milyen sokat kell még ennek a technológiának fejlődnie. Azt is megmutatják, hogy a generatív mesterséges intelligencia valójában mire jó: a „mi lenne, ha” renderelésére, hogy elképzelést kapjunk arról, hogyan nézhetne ki valami anélkül, hogy a csiszolt változat elkészítésével bajlódnánk.

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram