A különböző fájlok eredetét követi nyomon a C2PA nevű platform

2023-03-10 10:00
A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.

A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.


C2PA.jpg

Manapság már egyáltalán nem biztos, hogy a hírek olvasása közben hihetünk a szemünknek. Erre a problémára kínál megoldást a C2PA.

A Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) technikai szabványok kidolgozásával foglalkozik. A C2PA egy közös fejlesztési alapítványi projekt, amely az Adobe, az Arm, az Intel, a Microsoft és a Truepic szövetségéből jött létre.

A C2PA egyesíti az Adobe által vezetett Content Authenticity Initiative (CAI) munkáját, amely a digitális médiumok kontextusát és előzményeit vizsgáló rendszerekre összpontosít, valamint a Microsoft és a BBC által vezetett Project Origin kezdeményezését, amely a digitális hírközlés ökoszisztémájában a dezinformációval foglalkozik.

Az alábbi videó bemutatja a C2PA specifikáció alapjául szolgáló technológiát:

Overview - C2PA

(C2PA)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram