A különböző fájlok eredetét követi nyomon a C2PA nevű platform

2023-03-10 10:00
A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.

A mesterséges intelligencia, a ChatGPT és más eszközök rohamos terjedésével egyre fontosabbá válik, hogy védekezzünk az Interneten könnyen elterjedő álhírekkel szemben.


C2PA.jpg

Manapság már egyáltalán nem biztos, hogy a hírek olvasása közben hihetünk a szemünknek. Erre a problémára kínál megoldást a C2PA.

A Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) technikai szabványok kidolgozásával foglalkozik. A C2PA egy közös fejlesztési alapítványi projekt, amely az Adobe, az Arm, az Intel, a Microsoft és a Truepic szövetségéből jött létre.

A C2PA egyesíti az Adobe által vezetett Content Authenticity Initiative (CAI) munkáját, amely a digitális médiumok kontextusát és előzményeit vizsgáló rendszerekre összpontosít, valamint a Microsoft és a BBC által vezetett Project Origin kezdeményezését, amely a digitális hírközlés ökoszisztémájában a dezinformációval foglalkozik.

Az alábbi videó bemutatja a C2PA specifikáció alapjául szolgáló technológiát:

Overview - C2PA

(C2PA)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

,
Mire lesz képes az új ChatGPT?

Az új ChatGPT hang-, kép- és szövegalapú interakciókra is képes. Ezen felül a vállalat ezeket a funkciókat ingyenesen elérhetővé teszi.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram