Itt a TikTok új AI eszköze, a Tako

2023-05-31 10:00
A TikTok bejelentette a Tako-t, ami a tervek szerint abban segít majd a felhasználóknak, hogy könnyebben megtalálják a számukra érdekes videókat.

A TikTok bejelentette a Tako-t, ami a tervek szerint abban segít majd a felhasználóknak, hogy könnyebben megtalálják a számukra érdekes videókat.


tiktok-600122.jpg

Nem meglepő, hogy a Meta mellett a másik nagy social media óriás, a TikTok is egyre nagyobb hangsúlyt helyez a mesterséges intelligencia integrálására. A Tako egy AI-t használó chatbot, melynek a TikTok felhasználói kérdéseket tehetnek fel, hogy még jobb videókat találjanak. Az új eszköz még a tesztelés korai fázisában van, ennek színhelyéül a Fülöp-szigetek szolgál. Mivel a jelenlegi verzió még messze nem tekinthető véglegesnek, így a Tako-ban (a ChatGPT-hez hasonlóan) is olvashatunk egy felhívást azzal kapcsolatban, hogy a chatbot kísérleti verziója miatt a válaszok alkalmanként pontatlanok lehetnek.

A TikTok már most is rendelkezik generatív AI eszközökkel, melyek segítségével a felhasználók különböző képeket generálhatnak az általuk készített videós tartalmakhoz. Egyesek úgy gondolják, hogy a Tako bejelentése lehet a TikTok válasza a rivális SnapChat My AI funkciójára, melyet nem meglepő módon szintén a ChatGPT hajt.

Ezen kívül a TikTok a mesterséges intelligencia terén több irányban is próbálja fejleszteni platformját. Bizonyos amerikai hírügynökségek értesülései szerint a TikTok olyan AI funkciókat szeretne integrálni az applikációba, mely lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy azok létrehozzák saját avatarjaikat.

Attól függetlenül, hogy a Tako sikertörténet lesz-e vagy sem, mindenképpen érdemes odafigyelni a különböző social media platformok AI integrációjára a jövőben.

(Portfolio)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Új CorelDRAW Graphics Suite előfizetés most 20% kedvezménnyel

Szerezd be most CorelDRAW Graphics Suite előfizetésed 20% kedvezménnyel!

,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Express és Adobe Acrobat webinar - MI és a PDF esete

Ha még nem próbáltad ki az új Acrobat és Express funkciókat, itt az ideje! Regisztrálj webinárunkra, ahol szakértő kollégánk bemutatja ezeket az új lehetőségeket, és segítenek megtanulni, hogyan használhatod ki a legtöbbet a PDF szerkesztés legfrissebb technológiáiból.


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram