Wacom illusztrációk a könyvespolcokon - Interjú a Libri-Bookline grafikusával

2022-12-07 11:30
A Wacom rajztáblák használata nem csak a digitális alkotások készítésénél van jelen, hanem például a mesekönyvekben szereplő illusztrációk készítéséhez is előszeretettel használják ezeket a táblákat a grafikusok. Erről kérdeztük a Libri-Bookline egyik illusztrátorát, Przibislawszky Renátát. (forrás: Libri Könyvesboltok)   1. Milyen fajta alkotásokat készítesz Wacom tábláddal, illetve melyik táblát használod? A Wacom termékei lényegében végigkísérték tanulmányaimat és […]

A Wacom rajztáblák használata nem csak a digitális alkotások készítésénél van jelen, hanem például a mesekönyvekben szereplő illusztrációk készítéséhez is előszeretettel használják ezeket a táblákat a grafikusok. Erről kérdeztük a Libri-Bookline egyik illusztrátorát, Przibislawszky Renátát.


libri-diszkotet-diotoro-es-az-egerkiraly-1.jpg

(forrás: Libri Könyvesboltok)

 

1. Milyen fajta alkotásokat készítesz Wacom tábláddal, illetve melyik táblát használod?

A Wacom termékei lényegében végigkísérték tanulmányaimat és eddigi karrieremet. Egyetemistaként még Intuos Pro S-el kezdtem, de használtam már a Cintiq Pro 13-as modellt is, jelenleg pedig a Wacom Cintiq 16-al dolgozok. Sok feladatra tudom használni, nemcsak digitális és kisebb vektoros illusztrációk és ikonok készítésében segít, de retusálásra, illetve vázlat készítésére is tökéletesen alkalmas.  

Gyors munkát és organikus kezelést tesz lehetővé a Cintiq 16-os, ezzel készítettem el eddigi legnagyobb munkámat is, a Libri Könyvesboltok díszkötetsorozatában készülő, a Diótörő és az Egérkirály című mesének rajzolhattam meg teljes illusztrációját, beleértve a borítót is.  

A régebbi Wacom-táblákkal többek között a Bookline fenntarthatósági termékeit, illetve a Bookline Lapozó könyvcsereprogramját népszerűsítő kampány kreatívjain dolgoztam. 

 

2. Mennyi ideje használod? Mennyi idő volt megszokni a használatát? 

Egy hónapja dolgozom az új Wacom táblával, de ez nem jelent feltétlenül hátrányt, hiszen a saját kijelzővel rendelkező táblák kezelését, mint amilyen Wacom Cintiq 16-os is, hamar el lehet sajátítani. Ebben nagy segítséget nyújt az, ha olyan grafikus programmal tudjuk használni, amit ismerünk, így csak az új eszköz sajátosságait kell megtanulni, nem pedig egy teljes rendszert (szoftver és hardver) kiismerni.  

 

libri-diszkotet-diotoro-es-az-egerkiraly-2.jpg

(forrás: Libri Könyvesboltok)

 

3. Milyen eszközökkel, kiegészítőkkel használod együtt a táblát? 

A munkahelyemen asztali géppel, otthon a laptopommal használom.

 

4. Min változtatnál, ha te terveznéd a táblákat, milyen feature-t hiányolsz?  

A Cintiq 16-nál hiányolom az USB C csatlakozót, és néhány gyorsgombnak is örülnék. A személyre szabható gyorsgomb-parancsok nagymértékben segítenék azt, hogy hatékonyabban, kényelmesebben alkothassak.  Emellett hasznos lenne, ha lehetne állítani a tábla támasztójának dőlésszögét annak érdekében, hogy helyes testtartásban, kényelmesebben tudjak rajzolni.

 

libri-diszkotet-diotoro-es-az-egerkiraly-3.jpg

(forrás: Libri Könyvesboltok)

 

5. Milyen szoftvereket használsz az alkotáshoz? 

Adobe Photoshopban és Illustratorban szoktam dolgozni.

 

6. Mik azok, amiket külön kiemelnél a Wacommal kapcsolatban, miért ajánlanád másoknak a kreatív alkotáshoz? 

Az utóbbi években egyre több márka kezdett rajztáblákat gyártani, szerintem továbbra is a Wacom digitális rajztáblái nyújtják a legjobb minőséget és felhasználói élményt. Másik előnyük, hogy sokféle terméktípus érhető el a kínálatukban, így a legtöbb grafikus megtalálhatja a saját igényeihez, feladataihoz illő eszközt.

 

libri-diszkotet-diotoro-es-az-egerkiraly-4.jpg

(forrás: Libri Könyvesboltok)

A különböző Wacom termékekről bővebb leírást itt találsz.

 

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


A TeamViewer nyerte a Microsoft Teams Év Partnere Díjat

A TeamViewer lett a 2024-es Microsoft Apps & Solutions for Microsoft Teams Év Partnere díj nyertese!


AI Újdonságok és Fejlesztések: A 2024-es Budapesti AI Summit Összefoglalója

A közép-kelet-európai régió legnagyobb mesterséges intelligencia konferenciája volt a budapesti AI Summit. Olvass az eseményről itt!


CorelDRAW Graphics Suite - 35% akció örökös licencre!

Különleges kedvezmény keretein belül most 35%-os kedvezménnyel szerezheted be a CorelDRAW Graphics Suite örökös üzleti licencedet!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram