Reason Studios Reason Intro 11

Komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver.

Komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver.

ÁTTEKINTÉS

Árakhoz kattintson ide

A tökéletes kiegészítő plugin bármilyen zeneszerkesztő szoftverhez, új hangszerekkel és DSP effektekkel. Tökéletes kiinduló pont a zenei produkciók világában.

Ez a zeneszerkesztő szoftver egy önállóan, kiegészítő hangszerek és plug-inek nélkül használható virtuális stúdió, az innovatív szoftvereiről híres svéd Reason Studios terméke.

Komplett stúdió a szó szoros értelmében: a program egy teljes zenei környezetet valósít meg a legmodernebb számítógépes hangszimulációs algoritmusoknak köszönhetően. Így a stúdiókban használatos szintetizátorok, samplerek (hangmintavevők), effektprocesszorok, szekvencerek és mixerek virtuális másai mind rendelkezésünkre állnak az alkotás során, egyetlen programon belül. Ezek a virtuális hangkeltő és hangfeldolgozó rendszerek egymással teljesen szabadon kombinálhatóak, így a kreativitásnak valóban csak a képzeletünk szab határt.

A Reason nem csak önmagában, hanem akár más zenei alkalmazásokkal (pl. Cubase, Logic, Reason, ProTools, Digital Performer, Live, FL Studio, stb) is kombinálható, mivel a Reason mint plugin is használható.

 

 

 

 

  • 10 hangszer, 9 DSP és MIDI effekt, és számos kiegészítő egy masszív rackben.

  • Használhatjuk VST vagy AU pluginként is bármilyen zeneszerkesztő szoftverben, de akár önálló szoftverként is.

  • Szükség esetén további VST és Rack Extension pluginekkel bővíthetjük a Reasont.

  • Szabad audio routing a Reason rack megfordításával.

  • Stúdió minőségű keverőpult.

  • Legendás Reason teljesítmény és stabilitás.

 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 10.11 vagy újabb
ProcesszorKétmagos Intel processzor
Memória4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
Tárhely4 GB
Képernyő1280x768
Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • CoreAudio kompatibilis audio interfész vagy beépített hangkártya
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott

Windows:

RendszerWindows 7 vagy újabb 64-bites operációs rendszer
ProcesszorKétmagos Intel vagy AMD processzor
Memória4 GB RAM (8GB vagy több ajánlott)
Tárhely4 GB
Képernyő1280x768
Egyéb
  • Gyors és stabil internet kapcsolat a telepítéshez és az aktiváláshoz
  • Legalább 16 bites Windows kompatibilis audio kártya, ajánlott 24-bites hangkártya ASIO driverrel
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott

FUNKCIÓK

virtual-rack.jpg
Virtuális rack
A Reason szíve a hangszereket és effekteket tartalmazó virtuális rack. Ahogy dolgozunk egy dalon és újabb és újabb hangszereket illesztünk be, ezeket a Reason automatikusan “bekábelezi” a rendszerbe. Ha ennél tovább szeretnénk menni, akkor egyszerűen a rack hátsó részén saját új kapcsolatokat is kialakíthatunk a hangkeltő/módosító elemek között.
sounds.jpg

Hangok
A hangok kiválogatása fontos része a zeneszerzési folyamatnak. A temérdek szintetizátor, hangminta, dob-szet  és effektek több mint elegendő gyakorlatilag bármilyen stílushoz. Mégis többre lenne szükség? Nem probléma, a meglévő gyári hangkészlet szabadon bővíthető ingyenes és megvásárolható ReFill könyvtárakkal.

 

creative-flow.jpg
Kreatív folyamat
Az új Reason felhasználók számára elsőre az a legmeglepőbb, hogy milyen rövid idő alatt képesek kész darabokat komponálni. A Reason legendássá vált kreatív munkafolymata segít abban, hogy csak a zenére fokuszálhassunk, és közben ebben még örömünket is leljük. Mindig.
need-more-gear.jpg
Még több eszközre lenne szükségünk?
Nem probléma. Válasszunk egy szintetizátort, dobgépet, looplejátszót vagy bármilyen másik eszközt a Create menüből, amely azonnal megjelenik a Rack-ban, automatikusan bekábeleződve a jelútvonalba. Mivel a Reasont úgy tervezték, hogy optimálisan használja ki gépünk erőforrásait (még lassabb számítógépen is nagyszerűen használható), ezért rengeteg különböző hangszerrel bővíthetjük a virtuális rack-et.
control-controls.jpg

Sokoldalú vezérelhetőség
A Reason virtuális rack-jében található eszköz a felületén található kontrollerekkel vezérelhető. Az összes gomb, tekerő, fader, stb. ott van előttünk, melyek teljesen valósidejű vezérlésre lettek tervezve. Az összes ilyen jellegű paraméterváltoztatás – mint pl. szűrők állítása, pitch-bend (hangmagasság csúsztatás), hangerő vagy panoráma (pozícionálás a térben) – felvehető és automatizálható a Reason szekvencerében.

 

radical-routing.jpg

A jelút flexibilis alakíthatósága
Egyetlen gombnyomásra szemünk elé tárul a Reason virtuális rackjének hátulja, ahol a virtuális patchkábelek mennyországa vár ránk. (A patchkábelekkel lehet az audio illetve kontroll vezérlő jeleket az eszközök között továbbítani). A legtöbb kapcsolat automatikusan jön létre. Amikor beillesztünk a rack-be egy új eszközt, akkor az azonnal megjelenik a kiválasztott eszköz alatt és a Reason hátul a leglogikusabb módon ”bekábelezi”. Ezeket a kábeleket átköthetjük máshová vagy pedig saját magunk is létrehozhatunk új kapcsolatokat, azaz így módosíthatunk már létező hangzásokat vagy hozhatunk létre újakat.

 

A REASON BEÉPÍTETT HANGSZEREI

europa_synth.jpg

Europa

 

Az Europa egy sokoldalú dinamikusan generált hullámtáblákat használó (wavetable) szintetizátor. 

grain_synth.jpg

Grain

Grain a szinte korlátlan hangzásbeli lehetőségeivel és egyszerűen kezelhető felületével a granuláris szintézis világába kalauzolja el a Reason-t használó zenészeket. 

thor_synth.jpg

Thor

Fantasztikus hangú félmoduláris szintetizátor gigász: hatféle (többek között hullámtábla, FM és fázistorzításon alapuló) szintézis, négy különböző szűrő, rendkívül sokoldalú modulációs lehetőségek, óriási hangzás

propelleread_reason_kong.jpg

Kong

Dobszintetizátor 16 ütőpaddal, mely a klasszikus Roland TR szériát, fizikai modellezős dobszintetizátorokat és az a hangminta alapú AKAI MPC szériát szimulálja.
    
 

 

propelleread_reason_octo.jpg

Dr. Octo Rex

A korábbi Dr.Rex modult felváltó looplejátszó és manipulációs hangszer, most már 8 REX loop  egyidejű lejátszási lehetőségével. Nem számít hogyan használjuk – pattern szekvencerként loopokhoz vagy teljesen átvariálva a loop-ot alkotó egyes hangokat a szekvencerben – a Dr. Octo Rex-el garantáltan kiélhetjük a kreativitásunkat.

SZINTETIZÁTOROK

Subtractor
Virtuális analóg modellezésű (szubtraktív) szintetizátor.
Malström
Túlvilági hangzású, teljesen egyedi Propellerhead fejlesztésű graintable szintézis alkalmazó szintetizátor, spektrális modulációs és hullámtábla szkennelő lehetőségekkel. Hallani kell!

SAMPLEREK

NN-XT
A Reason egyik legfejlettebb samplere, ahol rengeteg modulációval és szinte az összes hagyományos szintetizátor paraméterrel (LFO, burkológörbék, szűrők) alakíthatóak a hangminták.
NN-19
A legelső Reason sampler, mely kiválóan alkalmas egyszerűbb hangzások megszólaltatására.
 
REASON RACK ELEMEK
 
A Rack
Ez a Reason leglényegesebb összetevője, a fő keretrendszer, ahova az összes hangszert és effektet betölthetjük és egymáshoz kapcsolhatjuk.
A szekvencer
A Reason szekvencer a komponálás eszköze, ahol a dalt az idővonal mentén építhetjük fel az egyes sávokból. Komplex automatizációs lehetőségekkel, valósidejú felvétel MIDI-n keresztül, egy sávon több szekvencia megjelenítése, stb.
RPG-8
Az akkordokat hangzatos melódiákkal alakítja át, a kreatív arpeggio készítés nélkülözhetetlen eszköze. eszköze.
The MClass Mastering Suite
Négy eszközből álló professzionális szintű mastering megoldás, melyek dinamikával és élettel telítik a zenénket és professzionális hangzást nyújtanak.
Spider Audio & CV Mergers & Splitters
Speciális céleszközök az audio és a kontrolljelek megosztására, összegzésére és továbbítására.
ReGroove Mixer
Emberi jelleget kölcsönöz a merev számítógép pontosságú ritmusoknak, mivel az emberi játék finom pontatlanságait szimulálja.
Combinator
A Combinator a Reason-ben egyszerre több hangszer és effekt kombinációja, melyekkel vastag, teljesen saját és egyedi hangzást alakíthatunk ki. A hangszerek és az effektek több paraméterét dinamikusan, akár egyetlen kontrollerről is vezérelhetjük, ami rendkívül expresszív játékmódot tesz lehetővé..
Matrix
Analóg step-szekvencer

EFFEKTEK

rv7000_effekt.jpg

RV7000 MkII Advanced Reverb

Kifinomult ugyanakkor egyszerűen kezelhető zengő modul, mely tartalmazza a korszerű Impulse Response reverbet is.

mclass.jpg

MClass Mastering Suite

Az MClass professzionális mastering egységgel tökéletes hangzást adhatunk a kész zenéinknek. Használhatjuk hangsávokon és a teljes mixen egyaránt.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat - Kezdjük az alapoktól, 2. rész!

Legutóbbi webinárunk során az Adobe Acrobat tanfolyam első részében a szoftver alapjaival ismerkedtünk meg.
Most, a második részben tovább lépünk, és a haladó funkciók világába kalauzoljuk el résztvevőinket.

,
Megérkezett az AI új generációja a Photoshopba

A generatív mesterséges intelligencia következő generációja már elérhető a Photoshop bétában. De mit is jelent ez pontosan?

,
Wacom OLED kijelzővel: Wacom Movink

Megérkezett a Wacom Movink! Miért érdemes az Wacom első OLED képernyős digitális rajztábláját választani? Kiderül a cikkből!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram