Steinberg CC121

Creativity First

Creativity First

ÁTTEKINTÉS

USB kontroller a Steinberg Cubase / Nuendo / WaveLab rendszerek finom és villámgyors kézi vezérléséhez.

Steinberg CC121 kontroller

Az extrém magas gyártási és alkatész minőségi szabványok szerint épül CC 121 fejlett integrációjú kontroller teljes kézi vezérlést biztosít a Steinberg Cubase, Nuendo és WaveLab szoftverei számára. Az egyedi és testreszabott felépítésnek köszönhetően 100%-osan csak az aktuális projektre koncentrálhatunk. Nem szükséges konfigurálni, csak installáljuk a szoftverét és dugjuk be a CC121-et egy PC vagy Mac USB portjába: a LED-ek azonnal mutatják amint a kapcsolat létrejött és kezdhetjük a munkát!

Áttekintés

  • ASI (Advanced Integration System) - teljesen integrált kézivezérlés a Steinberg fő termékeivel, amivel teljesen az adott projektre fókuszálhatunk.
  • Ultra érzékeny Advanced Integration Controller tekerő “point and control” támogatással: bármelyik látható Cubase paramétert, VST effekt vagy VST hangszer paramétert (VST2.4 és VST3) könnyedén mozgathatunk ha az egeret fölé tartjuk majd mozgatjuk a tekerőt.
  • Az AI gomb jog wheel / scrub módban is működik.
  • Az új Quick Control módnak köszönhetően az EQ szekció 12 tekerője és a négy gombja is hozzárendelhető plug-in paraméterekhez.
  • Csúcsminőségű 100 mm-es érintésvezérlt motorikus fader, amivel az egyes csatornák, csoportok, VCA-k hangereje könnyen állítható.
  • Az összes Cubase csatornabeállítás dedikált vezérlőt kapott, így a solo, mute, record arm, a read/write automatizáció, a panoráma, a VSTi editor és az “e” editor gombok.
  • A teljese Cubase EQ szekció megtalálható hardverben: 12 EQ tekerő gomb valamint a bypass/mode gomb.
  • Teljes transzport szekció, beleértve a jog wheel-t is.
  • Felhasználó által hozzárendelhetőek egyedi funkciók, így a CC121 egyéni igények szerint is testreszabható.
  • Azonnali plug-and-play működés és a Cubase kapcsolatot jelző “Cubase Ready” - nincs szükség semmilyen beállításra vagy paraméter hozzárendelésre.
  • Kiváló japán mérnöki tervezés és komponens minőség, teljes fémház.
  • Cross platform támogatás - kompatibilis Mac-el és PC-vel egyaránt.

USB tápellátás

A CC121 a tápellátását tejesen a számítógép USB csatlakozójából kapja. Továbbá a CC121 az USB portra csatlakozást követően teljes Cubase vezérlést biztosít. Amikor a mellékelt AC adaptert is bekötjók, akkor a precíziós hangerő fader motorja is aktiválódik, s minden egyes alkalommal mutatja a kiválasztott sáv pontos hangerőértékét.

Teljesen tükrözött funkcionalitás

A CC121 egyik jelentős előnye a teljes software - hardver tükrözés. Más DAW kontrollerektől eltérően itt a hardveres gombot tekerők beállításai minden esetben pontosan megjelennek a szoftverben. Nem kell megtanulnod, hogy hova tetted az egyes funkciókat a kontrollereden. Ugyanolyan ösztönös módon dolgozhatsz a Cubase-el, mintha egy analóg keverővel dolgoznál, az összes funkció egyetlen gombnyomással elérhető és nincs szükség arra, hogy egérrel hosszan keresgéld őket.

AI gomb - a forradalmi kontroller

AI gomb

 

AI gomb

A CC121 talán leginnovatívabb tulajdonsága az AI gomb, ami egy “mutass rá és vezéreld” típusú precíziós kontroller. Ahelyett hogy megpróbálná helyettesíteni a hagyományos egér alapú vezérlőrendszereket, inkább azok használatát teszi elképesztően gyorssá amikor egy paraméter szeretnénk beállítani vagy beállítást módosítani. Amennyiben a hagyományos egérmutatóval közvetlenül a paraméter fölé állunk, akkor ez automatikusan az AI gomb teljes precíziós finomságát használva beállítható. Ehhez nem szüskéges további beállításokat végrehajtan a Cubase-ben, kattintani, stb. A paramétert akár rögzíthetjük az AI gombhoz amikor az egérmutatót máshova mozgatjuk a képernyőn.

Dedikált Cubase gombok

Az AI gombon felül tovább jó minőségű tekerő gombokat és kapcsolókat találunk a CC121-en, melyek mindegyike csak egyetlen funkcióhoz van hozzárendelve. Az aktív állapotú led-ek színe megegyezik a Cubase felület vezérlőinek a színével, ami tovább könnyíti a navigációt és a vezérlést.

Channel szekció

 

Channel beállítások

A csatorna szekcióban megtaláljuk az összes Cubase funkció megfelelőjét fizikai gomb, tekerő és fader formájában. A 100 mm-es érintésérzékeny hangerőszabályozó fader ugyanazt az elsőrangú érzést és beállítási finomságot biztosítja, mint amit a csillagászati áru nagy keverő konzolokon találunk. A faderrel pontosan beállítható a a kiválasztott sáv vagy csoport hangereje, így a legfinomabb automatizációkat is elsőre sikerül pontosan felvenni.

További előny a VST csatorna beállítások és a VST Instrument-ek azonnali meghívása, amelyek paraméterei rögtön szerkeszthetőek az egérkurzor és az AI gomb használatával.

EQ szekció

 

EQ szekció

A CC121 a teljes négysávos Cubase hangszínszabályozót (equalizer vagy rövidítve EQ) it megjeleníti hardver formában. A 12 tekerőgombbal a hangszínszabályozók mindhárom paramétere (Q, frekvencia és Gain) állítható mind a négy frekvenciasávon. Megtaláljuk továbbá a sávonkénti egyedi bypass gombot, amivel ki/bekapcsolhatjuk az adott sávot, valamint az EQ típusát is az erre szolgáló egyedi gombbal választhatjuk ki.

Transport szekció

 

Transport gombok

A Cubase Transport panelén található funciók könnyedén vezérelhetőek a CC121-ről. A kompakt és könnyen, legalul elérhető gombok pontosan tükrözik a Cubase transport állapotát színben és formában.

Felhasználó által hozzrendelhető funkciók

 

Testreszabható gombok

A jobb felső sarokban található négy ombhoz bármilyen Cubase funkciót hozzárendelhetünk. Ezek lehetnek pl. egy adott track Zoom beállításai. A CC121 szoftver különböző sablonokat is feltelepít amelyek automatikusan hozzárendelik ezeket a gombokat bizonyos funkciókhoz, pl. a Control Room vezérlésére.

 

Tömeg és méretek

  • 1.5 kg
  • 284 x 180 x 43 mm


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerMac OS X 10.5.8 - 10.11 és újabb Mac OS
ProcesszorIntel dual core CPU
Memória2 GB
Tárhely50 MB
Képernyő1024 x 768
Egyéb

szabad USB port

legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

Windows:

RendszerWindows 7 / 8 / 10
ProcesszorIntel vagy AMD dual core CPU
Memória2 GB
Tárhely50 MB
Képernyő1024 x 768
Egyéb

szabad USB port

legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Új CorelDRAW Graphics Suite előfizetés most 20% kedvezménnyel

Szerezd be most CorelDRAW Graphics Suite előfizetésed 20% kedvezménnyel!

,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Express és Adobe Acrobat webinar - MI és a PDF esete

Ha még nem próbáltad ki az új Acrobat és Express funkciókat, itt az ideje! Regisztrálj webinárunkra, ahol szakértő kollégánk bemutatja ezeket az új lehetőségeket, és segítenek megtanulni, hogyan használhatod ki a legtöbbet a PDF szerkesztés legfrissebb technológiáiból.


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram