Steinberg HALion 5

Creativity First

Creativity First

ÁTTEKINTÉS

A Steinberg HALion VST egy igazán inspiráló virtuális sampling és sound design rendszer, ami újradefiniálja a modern hangkészítés produkciós környezetének a fogalmát.

A Steinberg HALion VST hangszer legújabb verziója sok lehetőséggel bővíti a virtuális sampling és sound design határait. Új hangszerek és hangforrások, granuláris szintézis engine, új effektek, hangminta szeletelés - hogy csak néhányat említsünk azokból a lehetőségekből, amelyek a profi producerek, zenészek és sound designerek számára a HALion-t az elsőszámú választássá avanzsálják. A kiterjedt hangkönyvtár, az audio szerkesztési lehetőségek és az ultra-expresszív hangmodulok kombinálva az innovatív grafikus felülettel sosem hallott inspiráló hangzások elkészítésére csábít.

 

 

Több mint egy sampler
A HALion a jelenlegi legkorszerűbb samplingtechnológiát kombinálja a legújabb virtuális analóg fejlesztésekkel, melyek együttesen egy teljesen integrált sound design környezetet biztosítanak a profi felhasználók számára. A granulár szintézis és az új orgona szimuláció mellett az új szeletelő slicing modul és az Audio-Warp alapú pitch-shifting és z-plane alapú time-stretching teljesen elasztikus audio manipulációs lehetőségeket biztosít - az audio-t teljesen a projecthez igazíthatjuk, és nem fordítva! Építsünk komplex hangmintatárakat, fantasztikus szintetizátor hangzásokat vagy találjuk fel a saját hangunkat - mindezt egyetlen intuitív hangszerben.

Belső keverés

A HALion 5 egy csúcsminőségű belső keverőt használ amivel a jelútat teljes mértékben és minden részletre kiterjedően kontrollálhatjuk. Lényegében nincsenek megkötések: végtelen számú buszt készíthetünk egy programhoz és layerhez és olyan szabadon konfigurálhatjuk a jelutat ahogyan csak szeretnénk. Minden bus-nak saját jelszint, panoráma, mute és solo kapcsolója van, valamint képes 8 insert effekt kezelésére. Összesen 32 sztereó kimeneti csatornánk van a 6 csatornás surround kimenet mellett.

Flexibilis felhasználói felület

A HALion 5 a leghatékonyabb és legrugalmasabb felhasználói felületet használja amit csak valaha egy virtuális hangszerhez készítettek. Lehetőség van az egyes szekciók dokkolására, mozgatására, átméretezésére, tab-ok tetszőleges készítésére és komplett screen set-ek lementésére – mindezt a többmonitoros rendszerekhez igazítva és így tökéletes fókuszt biztosítva a munkának.

Teljeskörű integráció a Steinberg termékekkel

A HALion 5 akadálymentesen integrálódik a különböző VST alkalmazásokkal, kihasználva mindegyik előnyös tulajdonságait. A hangszer nem csak a Cubase DAW alkalmazással és a WaveLab audioszerkesztővel működik tökéletesen együtt, de a Steinberg hardverekkel is fejlett kapcsolatban van ami a HALion 5-öt az elsőszámú VST sampler és sound design rendszerré varázsolja.

Minőségi tartalom

A HALion ötödik reinkarnációja egy több mint 15 GB-os, nagy gonddal megalkotott hangmintatárat használ, beleértve a minőségéről híres HALion Sonic workstation teljes hangmintatárát. A Steinberg és a Yamaha sound designerei által készített gyűjtemény több mint 2500 gyári hangszert és presetet tartalmaz, így nyugodtan mondhatjuk hogy a HALion 5 hangkönyvtára majdnem minden zenei műfajt képes lefedni.

Fő tulajdonságok:

  • Csúcsminőségű sampler és sound design környezet a legprofibb igényeket is kielégítően.
  • 32 sztereó kimenet, 6 csatornás surround, max. 192 kHz mintavételi frekvencia
  • Hatékony multitimbrális audio engine diszk streaming támogatással, orgona, virtuális analóg és granuláris szintézissel
  • AudioWarp - teljeskörű csúcsminőségű time-stretching és pitchshifting támogatás
  • Teljes VST Expression 2 támogatás a Cubase-t használó zeneszerzők számára
  • FlexPhraser modul dobok, arpeggiok és complex tonális riffek készítéséhez
  • MegaTrig modul a stílusok és hangszer artikulációk könnyű programozásához
  • Top audio effektek: REVerence konvlúciós zengető, VST Amp gitárszimuláció, stb.
  • Flexibilis felhasználói felület és többmonitoros rendszerek támogatása
  • Tartalmazza a HALion Sonic 2 teljes verzióját

A HALion 5 újdonságai:

Új hangforrások

A két új hangforrással a HALion 5 tovább bővíti a kreatív eszköztárat. Az granuláris szintézis motor segítségével bármilyen hangmintából fantasztikus új textúrákat készíthetünk, egy teljesen új hangzásvilággal bővítve az eddigi hangpalettát. A lélegzetelállítóan hiteles orgonaszimuláció pedig a klasszikus drawbar orgonák hangját emulálja kilenc orgona és percussion drawbar segítségével. A HALion 5 folyamatos kísérletezésre késztet ahogyan az összes szintézis egyetlen hangban végtelenül kombinálhatod.

Új hangminta szeletési lehetőségek (slicing)

Az audio file-ok szeletelése és újrakonfigurálása egy igen döntő produkciós folyamat manapság. A HALion 5 új slicing módjával bármilyen hangmintát újraszeletelve könnyedén a ritmushoz vagy a dalhoz igazíthatjuk azt. Nem csak hogy sokoldalú és könnyű is használni, de a HALion 5 slicing algoritmusa egy olyan elsőrangú módszert használ ami a szeletelt audio hangminőség szinte érintetlenül hagyja, ezenkívül akár minden egyes slice-ot egyedileg szűrhetünk! A két automatikus tranziens detektáló módot egy manuális marker szerkesztő módszer egészíti ki, így a minták újrafeldolgozása egyetlen helyen teljes körűen elvégezhető.

Továbbfejlesztett FlexPhraser

A FlexPhraser egy új user módot kínál, új hangzásbeli lehetőségekkel. Készítsd el a saját patternjeidet és riffjeidet az új phrase editorban, ahol nem csak a velocity-t (billentyűleütés gyorsasága) és a hangmagasságot állíthatod be a 32 lépésre, de közben két controller lane további paramétereket is modulálhat, mint pl. a szűröket, vagy effekteket. Már létező MIDI file-okat beimportálhatunk amivel az arpeggiator ritmusát egy létező groove ritmusához illeszthetjük, majd a frázisok egy egyszerű drag and drop mozdulattal beilleszhetők a Cubase-be MIDI sávként, ahol tovább szerkeszthetjük őket.

Új MIDI modulok

 

Két új MIDI modul is kínál izgalmas lehetőségeket a hangszerelések és a dobgroove-ok készítéséhez a HALion 5-ben. A MIDI Player-be akár 8 MIDI file-t is betölthetünk amelyek bármikor lejátszhatunk a Trigger Pad-okon keresztül. A Trigger Pad képes az új Drum Playert is vezérelni, ami egy step-szekvenceren keresztül képes kompett dobgroove-ok létrehozására közvetlenül a HALion 5-ön belül.

Új hangszerek

 

A HALion 5 nyolc további új izgalmas hangszerrel, valamint az ezekhez tartozó több mint 1000 presettel segíti a kreativitás kibontakoztatását. Izgalmas új szintetizátorok vállvetve az elsőrangú akusztikus hangszerekkel, miközben az új dobritmusok a kreativitást új magasságokba emelik. Egészítsük ezt ki a granuláris szintézissel valamint az új elektromos orgona szimulációval. Az egyszerűség kedvéért pedig minden hangszernek saját Macro oldala van, ahol a legfontosabb paramétereket összegyűjtve könnyebben és kifejezően vezérelhetjük a hangzást.

Az új, HALion 5 engine-re épülő hangszerek egyesével:

Trium - három oszcillátoros virtuális analóg szintetizátor

Auron - granuláris szintetizátor a lebegő padokhoz és földöntúli textúrákhoz

Voltage - a vintage szintetizátorok korát idéző meleg analóg hangzás kedvelőinek

World instruments - a nyugat-afrikai balafontól kezdve a japán shakuhachi-n keresztül a shona kalimbákig és a török tamburinig a világ különbőző tájegységeinek a hangszereit és ütős / dob hangmintáit használhatjuk.

World Percussion - Afrika, Európa, India, Brazília vagy Törökország (a lista nem teljes) ütős hangszereinek és ritmusainak a listája található itt. A komplett ritmikus frázisokat MIDI file-ként drag-and-drop-al kimenthetjük a host DAW-ba és ott tovább alakíthatjuk őket a saját ízlésünknek megfelelően.

HALiontron - a 60-as 70-es évek rock és pop bandáinak a orgona hangzása ölt testet ebben a modelben.

 

Model C - a hatalmas szekrény méretű drawbar orgonák teljeskörű hiteles szimulációját kínálja, bármifele helyigény nélkül.

B-Box - egy klasszikus 16 lépéses step-szekvenszer, 13 hangszerrel, 200 groove-al, mindegyik külön 5 pattern-nel az inspiráló beat produkciók kifogyhatatlan tárházát kínálja, teljeskörű drag-and-drop MIDI export integrációval.

Új effektek

A HALion 5 kilenc pazar új effekttel bővült: vadítsd meg a gitárhangzást a VST Amp-al, adj neki funkys hatást az új Wah Wah-val vagy generálj fantasztikus új textúrákat az Autofilterrel. Tedd melegebbé a digitális felvételeidet a Tape Saturator segítségével, vagy akár órákra feledkezz bele pusztán a Ring Modulátor lehetőségeibe. És ha ez még nem lenne elég, a Step Flanger, a Vintage Ensemble, az Envelope Shaper és az Octaver szinte minden kreatív effektezési igényt ki fog elégíteni.

DJ EQ - egy könnyen használható 3 sávos parametrikus equalizer ami működésében leginkább egy tipikus DJ mixer hangzására hasonlít.

 

Brickwall Limiter - biztosítja, hogy a kimeneti jelszint sose haladja meg a beállított maximum limitet.

 

A Maximizer anélkül emeli az audio anyag hangerejét hogy bármiféle torzítés történne.

 

A Tube Compressor az integrált csöves szimulációjának köszönhetően a sima és meleg kompresszorhangzást teszi elérhetővé.

 

A Vintage Compressor a régi analóg kompresszorok karakterisztikáját emulálja működésében.

 

A Frequency Shifter a bejövő audio jel minden frekvenciáját egy fix értékkel tolja el.

 

A Tube Saturator dúsítja a hangot azáltal, hogy egy felharmonikusokkal szaturálja az audiojelet.

 

Stereo Enhancer - a sztereó anyagok szélességét állíthatjuk be ezzel a plug-innel.

 

 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerOS X 10.10 / 10.11 vagy újabb
ProcesszorIntel kétmagos processzor
Memória4 GB
Tárhely17 GB
Képernyő1280x800
Egyéb
  • AU vagy VST3 kompaitibilis DAW host
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg Core Audio driverrel
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.

Windows:

RendszerWindows 7 / 8 /10
ProcesszorIntel vagy AMD kétmagos processzor
Memória4 GB
Tárhely17 GB
Képernyő1280x800
Egyéb
  • VST2 vagy VST3 kompaitibilis DAW host
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg ASIO driverrel
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Express és Adobe Acrobat webinar - MI és a PDF esete

Ha még nem próbáltad ki az új Acrobat és Express funkciókat, itt az ideje! Regisztrálj webinárunkra, ahol szakértő kollégánk bemutatja ezeket az új lehetőségeket, és segítenek megtanulni, hogyan használhatod ki a legtöbbet a PDF szerkesztés legfrissebb technológiáiból.


Új CorelDRAW Graphics Suite előfizetés most 20% kedvezménnyel

Szerezd be most CorelDRAW Graphics Suite előfizetésed 20% kedvezménnyel!


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram