Nagyszerű fotómanipulációk egy fiatal magyar grafikustól

  Elbeszélés képes formában

  kep 01 nyito_105.jpg

  Vannak dolgok, ahol a kor nem számít, talán a grafikus dizájn is ilyen. Sőt sok esetben a fiatalabbaknak könnyebb megtanulni a fotómanipulációt, vagy a grafikus tervezést, hiszen ők már eleve egy digitális környezetben nőttek fel, és olyan dolgok hatnak számukra természetesen, aminek elsajátítása az idősebb generációnak komoly munkát jelentett. Ezek mellett persze kell egy bizonyos érettség, megfelelő látásmód és rutin is, azonban ez a kellő tehetség esetén viszonylag hamar kialakulhat.

  A cikkben látható munkák alkotója az Angliában élő és alkotó, de budapesti születésű Aron Somay abszolút a fiatal generáció tagjának számít, azonban fotómanipulációi érett gondolkodást és alkotókészséget mutatnak. Aron saját bevallása szerint kiskora óta imádja a történeteket, és grafikai munkáit is azért készíti, hogy történeteket meséljen el, vizuális formában, úgy hogy a dialógus csak másodlagos marad a folyamat során.

  Aron az Adobe Photoshoppal lépett be a grafikus világ kapuján, és ma is szinte kizárólag ezt használja. Kezdeti munkái még egyszerűbb, kevesebb rétegből összeálló digitális rajzok voltak, viszonylag könnyed mögöttes tartalommal. Később a családi fotókat nézegetve, régi fotókat színezett ki digitálisan, manapság pedig már igen komoly fotómanipulációkkal is foglalkozik.

  Legújabb munkái rengeteg rétegből tevődnek össze, a külső szemlélőnek többszöri megnézésre is nehéz lenne megtippelni, hogy hány különböző képből áll össze a végső remekmű. A grafikus ennek bemutatására time-lapse videókat is készít a teljes folyamatról, így képet kaphatunk arról, mekkora munka is van egy-egy ilyen kép mögött.

  Aron jelenleg szabadidejében készíti ezeket a munkákat, de ahogy elnézzük őket, illetve a grafikus dizájn előretörését a világban, akkor nyugodtak lehetünk benne, hogy amennyiben szeretne a jövőben könnyedén megélhet majd ezekből a munkákból.

  Ha tetszenek az itt bemutatott képek, mindenképpen látogassatok el Aron weboldalára vagy pedig nézzétek meg portfólióját a Behance-en.

  kep 02_106.jpg

   

  kep 03_104.jpg

   

  kep 04_11.png

   

  kep 05_88.jpg

   

  kep 06_3.png

   

  kep 07_2.png

   

  kep 08_1.png