Festményszerű grafikák Lengyelországból

  Ilyen az igazi digitális művészet

  kep 01 nyito_108.jpg

  A mai technikának köszönhetően már nincs szükség feltétlenül ecsetre és vászonra, hogy valaki festményeket készítsen. A digitális festészetet egyre többen művelik, és habár vannak olyanok, akik Paint segítségével is igazi remekműveket tudnak létrehozni, a legtöbb esetben azért komolyabb programok és eszközök vannak az alkotók segítségére.

  A Wacom tábláinak köszönhetően nincs szükség egérre, hanem az ember az ujjával, vagy kifejezetten ezekhez az eszközökhöz kifejlesztett tollakkal tud alkotni, ami nagyban megkönnyíti a folyamatot, főként annak, akiben megvan a kellő tehetség. Habár a digitális művészet sokak számára könnyebbnek tűnhet, hiszen nagyobb a hibázási, és az utólagos módosítási lehetőség, ez is komoly tehetséget kíván, amelyet a most bemutatandó Michał Sawtyruk minden bizonnyal birtokol.

  Michał Lengyelországban, ezen belül is Varsóban él és alkot. Munkáin néha össze-visszának ható foltok és vonalak adják ki az összképet, amely szinte minden esetben gyönyörű. A kubizmus korszakát idéző képei közelebbről megvizsgálva egyáltalán nem tűnnek részletesnek, azonban ha az ember az alkotást teljes egészében vizsgálja, lenyűgözően gazdag formák és minták jelennek meg. Az igazán apró részleteket pedig az ember képzeletére bízza, hiszen valljuk be, ha egy fotót vagy egy festményt vizsgálunk, akkor sem veszünk el a részletekben, sokkal fontosabb az összhatás, és a hangulat, amit az alkotás áraszt magából.

  Michał leginkább Wacom Cintiq táblával, illetve Adobe Photoshoppal dolgozik, és az egyedinek ható formák mellett nagyszerűen játszik a színekkel, azok árnyalataival, valamint a fény-árnyék hatással. Munkái során gyakran fest lakókörnyezeteket, illetve ehhez tartozó tárgyakat, használati eszközöket, de találkozhatunk nála állatokkal és tájképekkel is.

  Habár dolgozott már együtt több ügynökséggel és céggel is, munkái egyelőre kevésbé ismertek, mi azonban úgy gondoljuk, hogy a jövőben komolyabb karrier állhat előtte, ha szeretne valóban pénzt keresni művészetéből, amelyet jelenleg nagyrészt szabadidejében űz.

  Ha tetszenek az itt bemutatott képek, látogassatok el a Michał Behance oldalára, vagy kövessétek őt Facebookon, ahol hetente 2-3 új munkáját is bemutatja.

  kep 02_108.jpg

   

  kep 03_106.jpg

   

  kep 04_91.jpg

   

  kep 05_90.jpg

   

  kep 06_84.jpg

   

  kep 07_71.jpg