Élethű látványtervek Cinema 4D-vel

  Még annak a vállalkozásnak is szüksége lehet építészeti látványtervekre, amely az elmúlt 10 évben több mint 530 családi házat épített fel ügyfelei számára. A Layer Group fejlődési- és üzleti lehetőséget látott terveinek fotorealisztikus megjelenítésében, amellyel a Fuchs &Vogel stúdiót bízta meg.

  01_8.jpg

  A híres stúdió több mint 100 látványtervet készített a Layer Group számára, amihez a Maxon Cinema 4D-t találták leginkább kézenfekvő megoldásnak. A megbízás fontos részlete volt többek között az, hogy az épületeket különböző fényviszonyok között, nappali és éjszakai megvilágításban is bemutassák. Szintén fontos kitétel volt, hogy az átlagtól eltérően a látványtervek ne egy steril dizájner otthont mutassanak be, hanem hangulatos, otthonos vizualizációk szülessenek. A Fuchs &Vogel szabad kezet kapott a környezet, és a bútorok megalkotásában, mindössze az épület pontos méreteit és a felhasznált építőanyagokat illetően volt megkötve a kezük.

  02_6.jpg

  Ehhez a Cinema 4D egyik előnyös tulajdonságát, a programozhatóságot is igénybe vették; a Python segítségével saját plugint írtak, amivel könnyedén be tudják importálni az épületek rajzait és méreteit. A plugint egyébként közzé is tették honlapjukon, innen tölthető le ingyenesen.

  03_5.jpg

  A stúdió véleménye egyértelműen pozitív volt a Cinema 4D-vel kapcsolatban. Különösen örültek az R17-ben bevezetett Take Systemnek, mivel az épületeknek számos variációja létezik, és ennek a rendszernek köszönhetően minden változatot egyetlen fájlban tárolhattak, valamint könnyedén és gyorsan válthattak egyikről a másikra. „A Take System rengeteg időt takarít meg, különösen nagyobb projekteknél, és jelentősen csökkenti a hibalehetőséget is.” – nyilatkozta Christian Fuchs. Mindemellett természetesen a Cinema 4D stabilitását is megemlítették a pozitív tapasztalatok között.

  04_5.jpg

  Az elkészült látványtervek megtekinthetők a megrendelő honlapján, IDE KATTINTVA!