360 fokos vizualizáció zenére, egy magyar kreatív dizájnertől

  Magával ragadó hangulat 360 fokban

  Biztosan sokan emlékszünk még, mekkora élmény volt, amikor a Windows Media Playerben először megjelentek a zenehallgatáshoz tartozó vizualizációk. Habár semmi komolyról nem beszélhettünk, még is sokszor jobban el tudtuk nézegetni, mint a kedvenc zenéinkhez tartozó klippeket a YouTube-on. Az alábbi projektet persze nem lenne méltó ehhez hasonlítani, hiszen sokkal komolyabb a mögötte álló munka, csakúgy, mint a végtermék, azonban valahogy nekünk még is eszünkbe jutott egy kis nosztalgia.

  kep 01 nyito_23.png

  A videóban látható kivetítés alapvetően egy magyar grafikus, Pribék Gábor munkája, aki a Hong Kongban található School of Creative Media hallgatójaként tervezte és animálta a 360° Gallery névre hallgató projektjét még 2014 tavaszán. Gábor korábban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, illetve Amszterdamban és Kassán is folytatott grafikával kapcsolatos tanulmányokat.

  kep 02_12.png

  A projekt maga egy 360 fokban, amorf és meghatározhatatlan formákkal véghez vitt vetítés, a hozzá kapcsolt zene ritmusára és dallamára, melyet Taylor Lam és Lyndon Polan készítettek. A mastering szintén magyar kéz munkája, a zene finomítását a planetmälcolm néven alkotó Pólos Zoltán végezte.

  Maga a videó rendkívül szép és magával ragadó lett, szívesen megnéznénk és átélnénk élőben is az egészet.

  kep 03_8.png

  Pribék Gábor egyébként azóta több hasonló projekten is dolgozott már, változó témákban, azonban minden esetben megmutatta, hogy nagyszerűen tudja kihasználni az Adobe Premiere Pro és az After Effects nyújtotta lehetőségeket.

  Ha érdekel Gábor többi munkája is, látogass el a saját Behance oldalára vagy pedig tekintsd meg a weboldalát.
   

  kep 04_13.png
   

  kep 05_9.png
   

  kep 06_5.png