Újabb nagyszerű sorozat Borsi Flórától

  Meghökkentő karakterbe bújt a magyar grafikus lány

  kep 01 nyito_123.jpg

  Borsi Flóra talán napjaink egyik legismertebb magyar grafikusa, fotósa. Munkái során leginkább szürreális fotómanipulációkat készít, amelyek lenyűgözően mutatják be a kapcsolatokról, az érzelmekről vagy az álmokról szóló gondolatait. Projektjei során egyszerre szereti megragadni az emberi elme erejét, és törékenységét, mindezt szürreális valóságba csomagolva úgy, hogy az ember garantáltan ne menjen el szó nélkül a végeredmény mellett.

  A magyar hölgy fiatal kora ellenére rengeteg világhírű médium jelentette már meg a munkáit, mint például a Glamour Magazine, a Mashable, a The Guardian, a CNN, a BBC, a The Huffington Post, a Yahoo, a Boredpanda vagy a 9GAG. Emellett volt már rengeteg önálló kiállítása Európában és az Egyesült Államokban egyaránt, tavaly Magyarországon is (erről bővebben ITT), de jelentek már meg munkái a Saatchi Gallery-ben vagy a párizsi Louvre-ban is. Mindezek mellett hazánkban talán mégis akkor kapta a legnagyobb figyelmet, amikor 2014-ben az egyik munkáját az Adobe Photoshop arculatához választották, így grafikusok millió találkozhattak vele a legismertebb fotómanipuláló szoftver indítási képernyőjén.

  Flóra gyakran készít megdöbbentő munkákat, egyik idei projektjében, a „FrenchToast Man” kifejezésre készített képsorozatában is ilyennel találkozhatunk. A felhívás lényege az volt, hogy a képsorozat adja át a kifejezés hangulatát, Flóra pedig saját magát öltöztette be és fotóztatta le Fábián Noémi segítségével, hogy aztán az Adobe Photoshop és Lightroom használatával még tovább erősítse a képek hangulatát.

  Elsőre nekünk a Joaquin Phoenix főszereplésével készült film, a Her plakátja ugrott be a képsorozatról, az mindenesetre biztos, hogy a bajusz mindenképpen megtévesztő, a FrenchToast Man hangulatot pedig mi sem tudnánk másképpen elképzelni a látottak után.

  Ha érdekel Flórával készített interjúnk, akkor IDE KATTINTVA megtekintheted.

  kep 02_118.jpg

  kep 03_118.jpg

  kep 04_107.jpg

  kep 05_103.jpg

  kep 06_91.jpg