2016-os Premiere Pro, After Effects, Character Animator és Audition újdonságok


Az új verzióban az After Effects és Premiere esetén új színeszköztár áll a rendelkezésünkre, továbbá az After Effectsnek jelentős mértékben megnövelték a teljesítményét valamint a Cinema 4D munkafolyamatot továbbfejlesztették.


 

A következő hónapokban az Adobe a következő videoszerkesztő és effektkészítő alkalmazásokhoz fog frissítéseket kiadni: Premiere Pro, After Effects, Character Animator és Audition.
A vállalat az újdonságokat a jövő héten Las Vegasban megrendezésre kerülő NAB kiállításon mutatja be.

A 2016-os frissítések a 2015 novemberében megjelent előző After Effects, Premiere, Character Animator és Audition frissítéseket követik.

Premiere Pro CC 2016

Bizonyos szempontból a Premiere Pro következő verziója visszatér a régi offline szerkesztéshez - ahol alacsony felbontású proxy filmekkel dolgozunk, majd pedig renderelés segítségével alkalmazkodunk az eredeti filmhez. A következő verzióban az előzőekhez hasonlóan szintén natív felbontású filmekkel dolgozhatunk, de amennyiben nagyfelbontású formátumokkal dolgozunk, mint például a 8K Red Weapon és/vagy a Microsoft Surface Pro 4, a filmet átkonvertálhatjuk tömörített proxy formátumba a bevitelhez.

Az Adobe közleménye szerint ugyanazon projekten belül könnyedén válthatunk a natív mód és a proxy mód között több eszköz használata esetén - például a proxyval történő szerkesztés során használhatjuk a Surface Pro-t utazás közben, majd pedig a stúdióban átválthatunk a natív klippszerkesztési módba. Jelentős mértékben megnövekedett a teljesítmény Mac számítógépeken valamint kevésbé erős Windows számítógépek szükségesek az Apple Metal grafikai leíró nyelv és a H264 hardveres dekódoláshoz Intel Iris grafikus kártyák esetén.

 

A Premiere Pro Lumetri Color színkorrekciós eszköztár segítségével egyedi színeket állíthatunk be a HSL használatával. Az eszközök egyik csoportjával kiválaszthatjuk azt a színt egy felvételen belül, amit szeretnénk megváltoztatni, míg egy másik csoporttal beállíthajuk azt.

A VR-rel dolgozó vágók 360 fokos filmet nézhetnek meg egy lencse segítségével, amely azt utánozza, hogy mit látna valaki egy olyan nézetben, amelyben pásztázhatunk. A filmet kiexportálhatjuk 'VR' megjelöléssel, így például a YouTube fel fogja ismerni és megfelelően fogja megjeleníteni.

Adobe After Effects CC 2016

Az After Effects 2016-os újdonságai közé tartoznak többek között egy új videó és audió előnézeti rendszer, amely a Premiere Pro-hoz hasonlóan az Adobe Mercury Engine-en alapul.
Az Adobe szerint ez az újdonság változtatás esetén azonnali visszajelzést eredményez.

A Gaussian Blur és Lumetri szín hatások mostantól gyorsabban futnak a grafikus kártyákkal, tehát az előnézet és a végső renderelés gyorsabban fog elkészülni.

Ha a Cinema 4D-vel dolgozunk - a Lite verzióval, amelyik az After Effects-el kapható vagy pedig a teljes verzióval - kiexportálhatjuk az animált alakzatok rétegeit és feliratait az After Effects-ből a Cinema 4D-be, majd pedig módosítás esetén a változtatás After Effects-ben is érvényes lesz. Az Adobe ezt a funkciót a 3D-s szövegek segítségével mutatja be.

Character Animator CC 2016 

A program új verziójának egyik újdonsága a Címke panel. Ez alternatív rajzfilmek készítését teszi lehetővé, kevésbé robotszerű karkterek létrehozásával.

 

Sokkal jobban kezelhetjük a szülő és a gyerek részek közötti kapcsolatot - például a láb alsó és felső része esetén. Az elkészített animációkat az Adobe Media Encoder segítségével tudjuk kiexportálni.

Adobe Audition CC 2016

A legfontosabb új funkció az Audition új verziójában az Essential Sound panel. Ez alapvetően a szoftver egyszerűsített változata azok számára, akik nem szakemberek a hangszintek kiegyenlítésében, a gyakori problémák megoldásában és a hangok tisztításában. 

Adobe Stock video

A Premiere Pro CC és az After Effects CC használatával az Adobe jogdíjmentes videókhoz és fényképekhez biztosít hozzáférést az Adobe Stock szolgáltatás használatával. A Photoshop, Illustrator és InDesign segítségével vízjelölésű filmeket és képeket tölthetünk le, majd pedig a kiválasztottakat megvásárolhatjuk.

Ezek jelennek meg  a megosztott Creative Cloud Könyvtárban.

Csatlakozz Te is Facebook oldalunkhoz!

(digitalartsonline)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram