Google Analytics: már Flash tartalomhoz is készül statisztika

A nyílt forráskódú megoldás egyedi fejlesztésekre is biztosít lehetőséget.Az idei san francisco-i Adobe MAX konferencia nem szűkölködik újdonságokban már csak az on-line technológiákat illetően sem. Alegutóbbi bejelentés csak fokozza ezt: elkészült a Flash tartalmakról statisztikai adatokat továbbító megoldás a Google Analytics statisztika-motor számára.

A Google Analytics For Adobe Flash egy régi problémát igyekszik orvosolni, mivel a fejlesztők hiába készített látványos tartalmakat, azokra a kérdésekre, hogy "hányan látták ezt a videót?", "ez a tartalom valóban hoz új látogatókat?" vagy hogy "mennyire ösztönzi a felhasználót ez a Flash alkalmazás cselekvésre?" sajnos eddig mind megválaszolatlan maradt.

A megoldást azt jelentette, hogy a Google Analytics tracking kódját beépíthetjük az ActionScript3 programozási nyelvbe, ami drámai mértékben megkönnyíti a Flash, Flex és AS3 tartalmak naplózását. Legyen szó akár beágyazott videóról, brand microsite-ról vagy on-line játékokról, ezentúl pontos adatokat nyerhetünk a böngészők szokásairól.

A támogatást úgy készítették el, hogy a designerek és a hardcore programozók egyaránt használhassák, utóbbiak az Apache 2 nyílt forráskódú licenszen alapuló ActionScript3 kódot maguk is továbbfejleszthetik.

A Flash-hez és Flex-hez készített tracking könyvtárak zip fájlban letölthetőek, itt pedig megtaláljuk a
fejlesztői dokumentációt is.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Analytics blog

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram