Videoszerkesztés Adobe Premiere programokkal

A könyv előszava

Az utóbbi néhány évben a digitális készülékek nagymértékű térnyerése figyelhető meg a videozás területén. Egyre-másra jelennek meg e témában egyszerűbb és kicsit nehezebben kezelhető alkalmazások.
A videoszerkesztő programok zászlóshajója kétségtelenül az Adobe cég Premiere nevű programja.
Ez a könyv meglehetősen nehéz feladatra vállalkozott, ugyanis megpróbál egyidejűleg három Premiere változatot is megismertetni Olvasóival. A Adobe Premiere Pro és annak a legújabb 1.5 változatát részletesen. Alapvetően a Windows XP operációs rendszer alatt futó Premiere Pro programot tanulja meg az Olvasó, ahol azonban a Premiere Pro 1.5 többet tud elődjénél, rögtön megemlítődik a különbség.
Már úgy tűnt, hogy a könyv szerkesztése lezárul, mikor megjelent az említett programoknak egy rokona, az Adobe Premiere Elements, amit szlogen szerint a fejlesztők az "otthoni amatőr" közönségnek szántak. Ennek a programnak a legalapvetőbb tulajdonságait egy külön fejezetben mutatjuk be. Ne gondolják, hogy az Elements a Pro változat egy lebutított változata. A Premiere Elements-ben olyannal is találkozhatnak, amit a programozók csak a Premiere Pro 1.5 változatban valósítottak meg, sőt, bizonyos vonatkozásokban többet is tud az elődöknél! Hiszen programon belül elkészíthetik akár menükkel vezérelt DVD lemezünket is, amire a Premiere Pro, de még a Pro 1.5 sem képes. A programozók most talán nagyobb hangsúlyt fektettek a felhasználók folyamatos tájékoztatására is. A munkalépéseknél egy ablakban állandó segítséget kapnak angol nyelven.
Szakmai körökben a 2005. évet a digitális video minőségi áttörés évének jósolják.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram