Üzleti megoldások a Wacomtól - Kérdések és válaszok

  business_0.jpg

   

  Üdvözlöm az Üzleti megoldások a Wacomtól oldalon!

  Ha most találkozik először a vezető digitális toll és tinta technológiával, akkor ajánlom figyelmébe a tudásanyagunk első részét, ahol pontosabban megismerheti a Wacom üzleti megoldásait

   

  Kérdések és válaszok

  Mi az elektronikus aláírás és mire használható?

  A kézi szignóról úgy tartjuk, mint ami egyértelmű kapcsolatot fejez ki egy dokumentum és annak aláírója között. Nincs ez másképpen az elektronikus aláírás (electronic signature) esetében sem: egy elektronikus dokumentumhoz hozzárendeljük annak megalkotóját, így teremtve meg a szerzőség tényét. A minősített aláírás (qualified signature) a dokumentum hitelességét (valóban attól származik a dokumentum, aki ezt állítja?) és integritását (történt-e bármilyen változás az adatátvitel során a dokumentumban?) egyaránt biztosítja.

   

   

  Mi a különbség az elektronikus aláírás és a digitális aláírás között?

  Az elektronikus aláírás egy bizonyos mértékű kötelező jogi erővel bíró jogi kifejezés. Ezzel szemben a digitális aláírás matematikai és technikai kifejezés, mindazoknak az eljárásmódoknak az összessége melyeket az elektronikus aláírások előállítására használunk.

  Az elektronikus kézírásos aláírás megfelel-e a jogi követelményeknek?

  A legtöbb európai országban, az USA-ban és a világ minden táján egyre több országban léteznek jogszabályok az elektronikus aláírások gyors elfogadásának ösztönzésére és az elavult papírmódszerek használatának csökkentésére.

  Az alábbi jogi aktusok megerősítik az elektronikus megállapodások érvényességét.

  • 2000 Amerikai Elektronikus Aláírások a Globális és Nemzeti Kereskedelmi Törvényben (ESIGN)
  • Egységes Elektronikus Tranzakciós Törvény (UETA)
  • eIDAS-rendelet

  Például az ESIGN azt állítja, hogy a szerződéstől "nem tagadható meg a joghatás, az érvényesség vagy a végrehajthatóság, csak azért, mert az elektronikus aláírás vagy az elektronikus nyilvántartás révén lett megalapozva."

  A beszkennelt papíron lévő aláírás egyenértékű az elektromos aláírással?

  Egyáltalán nem. Az aláírás statikus képe vagy fényképe segít az aláírási információk hozzáférhetőbbé tételében, de nem nyújt annyi előnyt, mint az aláírás rögzítése közvetlenül elektronikus formában, nyomtatás nélkül. Az első esetben a dokumentum-szkennerek CCD-érzékelőket használnak egy kézzel írt aláírás képének olvasására úgy, mint az egyes pixelek szín- és fényerő információi. Az aláírás csak statikus képadatként kerül rögzítésre. Az aláírás megjelenítése önmagában nem biztonságos kritérium, mivel az aláírás egyedi dinamikai paraméterei hiányoznak. Ezzel szemben a második esetben az aláírási panelek a biztonságot az aláírás elemzésével a következő szintre emelik, mivel egy speciális tollal egy érzékelő panelen kézzel írják. Az aláírás megjelenése mellett olyan biometrikus paramétereket is rögzítenek, mint a gyorsulás, a nyomás előrehaladása és a toll szöge aláíráskor, ezáltal egyfajta „digitális ujjlenyomat-ot” rögzítenek. Ez az ujjlenyomat egyéni és egyedülálló, akárcsak a tulajdonosa, és a digitális tanúsítvánnyal együtt ma a legbiztonságosabb módszer az elektronikus aláírás olvasására.

  Milyen előnyei vannak a kézzel írt aláírásnak a kártyás és PIN-alapú megoldásokkal szemben?

  1. Az egyén aláírását nem lehet elveszíteni vagy ellopni, mint egy kártyát
  2. Egy PIN-kóddal ellentétben egy aláírást lehetetlen elfelejteni 
  3. Az aláírások nem hozhatók nyilvánosságra harmadik feleknek
  4. Az aláírásokat mindig tudatosan adják meg, miközben a kártyákat és a közzétett PIN-kódokat beleegyezés nélkül is felhasználhatóak
  5. Az aláírások alkalmasak a szándéknyilatkozatok hitelesítésére
  6. A tollal való aláírás ismerős és szokásos folyamat

   

  STU530_InUse_OnWhite_013_RGB.jpg

   

  Az elektronikus kézírásos aláírások megfelelnek az Ön vállalkozásának?

  A papírmentesítés nem könnyű feladat. Ritkán adódik olyan kivételes lehetőség, hogy teljesen új, ügyfélközpontú rendszereket határozhatunk meg és telepíthetünk az elejétől a végéig. Valószínűleg új alkalmazásokat vagy funkciókat kell beépítenie a meglévő rendszerekbe. Ez gondos előrelátást igényel a lehetőségek kutatása és a alapos tervezés során. Miután a szervezet megállapította, hogy a papírmentes folyamat előnyeit szeretné élvezni, a következő lépés az engedélyek és a szándéknyilatkozatok összegyűjtési módszerének a kiválasztása.

  A kézírásos aláírást, bélyegzőt, vagy papírra nyomtatott tintával ellátott jelölést évszázadok óta jogilag kötelező erejű módszerként fogadják el a szerződések és megállapodások megkötésekor. Ezért van értelme ennek a koncepciónak a kiterjesztésére a digitális világra vonatkozóan. Az aláírás természeténél fogva egyedülálló, és az egérkattintással ellentétben az aláírás szándékosan van megadva, így lényegében szándékot jelent.

  Az egyén aláírását nem lehet elfelejteni, és ha hamisításra kerül sor, az ellenőrzési rendszerek használata a bevett gyakorlat. A hamisítványok áldozatait védő törvények érvényben vannak. Az elektronikus kézírásos aláírási rendszerek a hagyományos tinta-alapú aláírások minden előnyét és biztosítékát szolgáltatják, ráadásul mindezt sokkal nagyobb hatékonysággal.

  Az adásvételi megállapodások, szerződések, fizetési jóváhagyások, regisztrációk, engedélyek, beleegyezés és egyéb formák kézírásos aláírása világszerte bevett gyakorlat. A papírmentes technológia elfogadása és elterjedtsége rendkívül magas, amikor egy elektronikus tollal aláírjuk a nevünket az aláírást rögzítő felületen. Ez a leginkább intuitív, természetes és ismerős az összes papírmentes módszer közül. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a szolgáltatás során fellépő esetleg zavar, kevesebb képzést igényel, egyenletesebb átmenetet biztosít és nagyobb bizalmat ébreszt az új digitális folyamatok iránt.

  Ha a papírra nyomtatott kézírásos aláírások a múltban jól szolgálták az Ön vállalkozását vagy szervezetét, de az idő és a források tekintetében túl költségesek voltak, az elektronikus kézírásos aláírások kiválasztása csökkenti a kockázatot, kielégíti ügyfeleit, és a legkevésbé zavarja az Ön rendszereit és a munkatársait.

   

  A kérdéseket és ajánlatkéréseket ezen űrlap kitöltésével küldheti el!

  Az "Érdeklődőm!" gomb megnyomásával elfogadja az adatkezelési tájékoztatónkat.

  Köszönjük szépen!

   

  Wacom_business_Rajztábla-1.jpg