Digitális felvételek készítése analóg készülékekről

Csatlakoztassuk a hangfalakat a számítógéphez.

A legtöbb hangkártyán rendelkezésre áll az audióhoz három miniport és egy MIDI port. Csatlakoztassuk a hangfalak kábelét a hangkártya Line Out portjához. (Ez a port legtöbbször zöld színnel van jelölve.)

|Csatlakoztassuk a lemezjátszót, a magnót vagy a mikrofont a számítógéphez.

A lemezjátszók, a magnók és a mikrofonok különbözõ módon kapcsolhatók a géphez. Ha lemezjátszóról szeretnénk felvenni, a lemezjátszó audio-kimenetét csatlakoztassuk az erõsítõ Phone In bemenetéhez. Ha ezzel megvagyunk, kössük össze az erõsítõ egyik kimeneti (output) portját – ilyen például a Tape Out – a hangkártya bemeneti (Line In) portjával. Olyan kábelre lesz szükségünk, amelyiknek az egyik végén RCA csatlakozók találhatók, míg a másikon minijack van.

Ha kazettás magnóról van szó, kössük össze a magnó kimeneti (output) portját a hangkártya Line in portjával. Ugyanolyan kábelre van szükségünk, mintha lemezjátszóról vennénk fel.

Számítógép-mikrofon esetén pedig kössük a mikrofont a hangkártya Mic In portjához!

|A Keverõpult beállítása

Indítsuk el az Adobe Auditiont. Az Options menübõl indítsuk el a Windows keverõpultját.

A Beállítások menüben válasszuk ki a Tulajdonságok almenüt. A Hangerõ beállítása ablakban válasszuk ki a Felvételhez opciót, és nyomjuk le az OK gombot

Ha lemezjátszóról vagy magnóról szeretnénk felvenni, válasszuk ki a Vonalbemenetet. Ha pedig mikrofonról, akkor a Mikrofont.|A hangerõ beállítása

Kattintsunk kétszer a Hangerõmérõre, hogy bekapcsoljuk. Ha ezzel megvagyunk, indítsuk el a lemezjátszót, a magnót, vagy beszéljünk a mikrofonba. A keverõpulton úgy állítsuk be a hangerõt, hogy a maximális hangerõ körülbelül -2, -3 dB környékén legyen.

Ha kész vagyunk a hangerõ beállításával, újból kattintsunk kétszer a Hangerõmérõre.|Egy új fájl létrehozása.

Válasszuk ki a File menü > New párbeszédablakát.

Állítsuk be a bitrátát, a csatornák számát és a felbontást. Célszerû a 44100 Hz-es adatrátát, a sztereót és a 16 bites felbontást választanunk, mivel a CD-ken is ilyen formátumban van a hang rögzítve.|Felvétel

Kattintsunk a Record gombra a Transport panelen, és indítsuk el a lemezjátszót, a magnót, vagy beszéljünk a mikrofonba. Ha kész, nyomjuk le a Stop gombot.


|Vágás és mentés

Elkészült a felvétel! Most jöhet a vágás, a zajszûrés és az egyéb munkafolyamatok. Ha végeztünk a munkával, a File menü > Save parancsával menthetjük el a kész anyagot a kívánt hangformátumban.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram