Smart Connection

  WoodWing Smart Connection Pro

  Tökéletes összhang az InDesign és az InCopy között
  Smart Connection

  Régen a kiadványszerkesztők és a szerkesztők közötti munkamegosztás és az egyazon dokumentumon való munka (design-készítés, tartalomszerkesztés) csak nagy nehézségek árán volt megoldható, de ez a WoodWing Smart Connection Pro bővítménynek köszönhetően egyszer és mindenkorra megváltozik. 

  Áttekintés

  Régen a kiadványszerkesztők és a szerkesztők közötti munkamegosztás és az egyazon dokumentumon való munka (design-készítés, tartalomszerkesztés) csak nagy nehézségek árán volt megoldható, de ez a WoodWing Smart Connection Pro bővítménynek köszönhetően egyszer és mindenkorra megváltozik. A program segítségével a szerkesztők teljes mértékben kihasználhatják az egyszerűen kezelhető Adobe InCopy nyújtotta előnyöket. Lehetővé válik a párhuzamos munka: a kiadványszerkesztő dolgozhat a design-on az Adobe InDesign programban, miközben a szerkesztő megírhatja a dokumentum tartalmául szolgáló cikkeket az Adobe InCopy-ban. A WoodWing Smart Connection Pro - amelyet közepes és nagy munkacsoportoknak (5-30 főnek) fejlesztettek ki - tökéletes összeköttetést teremt a két program között, így a kiadványszerkesztők és a szerkesztők nélkülözhetetlen munkaeszközévé válik. Számos jelentős nemzetközi cég nagy megelégedéssel használja a programot. Ilyen pl. a német Öko-Test Verlag GmbH is, az Öko-Test magazin kiadója.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 2000, XP
  Egyéb
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X
  Egyéb
  Funkciók

  Párhuzamos munka kollégáinkkal: A WoodWing Smart Connection Pro lehetővé teszi, hogy míg a kiadványszerkesztő a dokumentum külső megjelenésével (design-jával) foglalkozik, addig a szerkesztő nyugodtan megírja a dokumentum tartalmául szolgáló anyagokat (pl. cikkeket). A program segítségével egyszerre akár több story-t is küldhetünk más-más szerkesztőknek. Többé nem kell félnünk a különböző dokumentumverziók ütközésétől.

  Design és tartalom elválasztása: A bejelentkezés/kijelentkezés (Check In / Check Out) funkcióval a program hatékonyan választja el egymástól a kiadványszerkesztő és a szerkesztő feladatait (design-készítés, tartalomszerkesztés), s így biztosítja a munkafolyamat hatékonyságát. Egy Adobe InDesign felhasználó nem változtathatja meg a dokumentum szövegét, ha éppen egy szerkesztő is dolgozik rajta az Adobe InCopy programban. Az Adobe InCopy-ba küldött szöveget nem lehet törölni az Adobe InDesign alkalmazásban, amíg a felhasználó be nem fejezi a szövegszerkesztést, és ki nem jelentkezik. Tulajdonképpen az Adobe InDesign-t használó kiadványszerkesztő csak a dokumentum megjelenését (layout) változtathatja meg (amibe a szöveg majd beágyazódik), a tartalomhoz nem nyúlhat. Másfelől az Adobe InCopy-t használó szerkesztő sem nyúlhat bele a design-ba.

  Egyszerű beállítás, átlátható kezelőfelület: A WoodWing Smart Connection Pro egyszerűen használható, könnyen állítható felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik. A program a számítógépen lévő fájlrendszert használja, így a telepítés után azonnal megkezdhetjük a munkát. A szoftver beállítása egyszerű: csak kijelöljük azt a könyvtárat, amibe el szeretnénk menteni a munkánkat, majd kiválasztjuk, hogy milyen típusú (layout- vagy másolatközpontú) munkát szeretnénk végezni. A Smart Connection paletta a listás és az ikonos nézeteket (List View, Thumbnail View) támogatja, valamint megjeleníti a munkakönyvtárban lévő képeket, így segít abban, hogy egy pillanat leforgása alatt átláthassuk a munkafolyamatot. A program a kiadók világában használatos kifejezésekkel operál, így a felhasználóknak nem kell újakkal megismerkednie. Úgy építhetjük fel az adott projekt szerkezetét, ahogy azt saját igényeink vagy cégünkéi megkívánják.

  Áttekinthető dokumentum: Az Elements panel a program egyik kulcseszköze, amely lehetővé teszi a készülő kiadvány teljes áttekintését: megjeleníti a dokumentum munkafolyamatban elfoglalt helyét, a csomagot (basket), ahova tartozik, a szerkesztő nevét, aki dolgozik rajta és még sok mást.

  Távolról is elérhető dokumentum: A WoodWing Smart Connection Pro egyik legfontosabb eszköze a Remote modul. Alaphelyzetben az Adobe InCopy-nak szüksége van az Adobe InDesign fájlra ahhoz, hogy meg tudja állapítani, hol kezdődik és hol ér véget a layout. A Remote modul újítása az, hogy ennek megállapításához többé nincs szükségünk az Adobe InDesign szoftverre. A szerkesztők ezentúl anélkül is megírhatják a kiadvány tartalmául szolgáló szöveget - akár a repülőn, az autóban vagy a vonaton -, hogy az ő számítógépükön is fent lenne az adott Adobe InDesign fájl. A modul az Adobe InCopy fájlt önálló egységgé alakítja, amely tartalmazza a legfontosabb layout paramétereket is, ezáltal a fájlt könnyebben küldhetjük el e-mailben vagy tölthetjük fel bárhova. A Remote modulról itt található részletesebb információ (a dokumentum angol nyelvű és PDF formátumban van).

  Összefoglalva:

  • tökéletes összhang az Adobe InDesign és az Adobe InCopy között
  • egyszerűen kezelhető felhasználói felület lista- és ikonnézettel (List View, Thumbnail View), valamint kép és lap előnézeti panellel
  • könnyű beállítás, logikus felépítés
  • egy szempillantás alatt átlátható, teljesen automatizált, fájlalapú munkafolyamat
  • design és tartalom szétválasztása a biztonságos munka érdekében
  • layout- és másolatközpontú munka
  • távolról is dolgozhatunk a dokumentumon (Remote modul)
  • további, az Adobe InCopy-val együttműködő hasznos funkciók (pl. szerkesztői megjegyzés, szövegstatisztika stb.)
  • továbbfejlesztett, programba integrált közvetlen üzenetküldés
  • megváltoztatott dokumentumról szóló értesítés a többi felhasználónak
  • verziókövetés
  Kinek ajánljuk?

  A WoodWing Smart Connection Pro szoftvert olyan kiadványszerkesztőknek, szerkesztőknek és újságíróknak ajánljuk, akik az Adobe InDesign és/vagy az Adobe InCopy szoftverekkel dolgoznak: amíg a kiadványszerkesztő a kiadvány arculatának megtervezésével foglalkozik, addig az újságíró megírhatja a kiadvány tartalmául szolgáló szöveget – egymástól függetlenül, mégis egymást kiegészítve. A Pro változat alkalmas akár nagyobb (5-30 fős) munkacsoportok (pl. nagyobb szerkesztőségek) kiszolgálására is.