MAXQDA Standard

  VERBI Software MAXQDA Standard

  Fejlett kvalitatív és vegyes módszerekkel végzett kutatás Windows és Mac operációs rendszerekre
  MAXQDA Standard

  A MAXQDA Standard a legjobb választás a különböző adathalmazok átfogó kvalitatív adatelemzéséhez. Az adattípusok széles skálájával működik, és hatékony eszközöket kínál a fejlett kódoláshoz, visszakereséshez, átíráshoz és vizualizáláshoz, miközben könnyen tanulható és használható.

  Áttekintés

   

   

   

  Az adatok széles körére alkalmazható

  Használja a MAXQDA Standardot a teljes kutatási projektjének kezelésére. Importáljon adatokat interjúkból, fókuszcsoportokból, online felmérésekből, weboldalakból, képekből, hang- és videofájlokból, táblázatokból, bibliográfiai adatokból, sőt még YouTube-kommentárokból és tweetekből is könnyedén. Rendszerezze az anyagát csoportokba, kapcsolja össze a releváns idézeteket egymással, és ossza meg és hasonlítsa össze munkáját a csapat többi tagjával. Projektje mindig rugalmas, és kódrendszere bővíthető vagy finomítható, akárcsak a kutatása.

  table_01.png

  table_02.png

  Kódolás és az adatok lekérdezése

  Jelölje meg a fontos információkat az adataiban különböző kódokkal, mint például szabályos kódokkal, színekkel, szimbolikákkal vagy emojik használatával. Kódoljon gyorsan drag & drop segítségével vagy a keresőszavak automatikus kódolásával, és rendszerezze gondolatait és elméleteit Memókban, amelyeket a projekt bármely eleméhez ragaszthat. A kódolt szegmenseket gyorsan és hatékonyan, egyetlen kattintással hívhatja elő, vagy használhatja a hatékony keresőeszközöket új elméletek teszteléséhez és kidolgozásához.

  Ötletek rögzítése

  Nagyszerű ötletek gyakran az adatok olvasása és kódolása közben merülnek fel. A Memók tökéletes helyet biztosítanak ezek tárolására. 11 különböző ikon közül választhatunk a Jegyzetek jelöléséhez. Az egyedülálló MAXQDA Memo Manager és a keresési funkció garantálja, hogy bármikor azonnal hozzáférjünk minden egyes Memóhoz. A Jegyzetek arra is kiválóan alkalmasak, hogy ellenőrzési nyomvonalakat hozzunk létre, vagy saját szavakkal parafrazáljuk a szövegrészeket.

  table_03.png
  table_04.png

  Aki keres az talál

  A MAXQDA projektméretű keresést kínál a dokumentumokon, a Memók között vagy az aktuális keresési eredményeken belül. Egy vagy több keresési karakterláncot írhatunk be, és ezeket operátorok segítségével kombinálhatjuk. Az interaktív keresési eredménymegjelenítéssel gyorsan végiggörgethetjük az egyes keresési találatokat, és automatikusan alkalmazhatunk kódot az összes vagy kiválasztott keresési eredményre. Természetesen a MAXQDA minden egyes ablakában is végezhetünk gyors keresést.


  Média elemzése és szöveggé alakítása

  A MAXQDA segítségével közvetlenül kódolhatunk audio- és videofájlokat anélkül, hogy előbb átiratot kellene készítenünk. Vagy alakítsuk szövéggé a média fájlt, hogy helyette az írott szöveget elemezhessük, miközben mindig kapcsolatban maradunk az eredeti médiaklipekkel. A MAXQDA kibővített átírási funkciókkal rendelkezik, amelyekkel módosíthatjuk a hang- és videofájlok sebességét vagy hangerejét, és lábpedálok használatával felgyorsíthatja az átírást. A médiaklipeket úgy kezeli a MAXQDA, mint bármely más szegmenst. Ugyanúgy kódolhatjuk, parafrazálhatjuk,  kommentálhatjuk és súlyozhatjuk ezeket a szegmenseket, mint akármelyik más szegmenst.

  table_05.png
  table_06.png

  A vegyes módszerek szakértője - Integrálja a demográfiai adatokat

  Integráljuk a kvantitatív módszereket vagy adatokat mélyen a projektbe, és használjuk a MAXQDA vegyes módszerek eszközeit. Kapcsoljuk össze a kvalitatív adatokat a demográfiai változókkal, számszerűsítsuk a kvalitatív elemzés eredményeit, számítsuk ki a statisztikai gyakoriságokat, vagy hasonlítsuk össze a csoportokat a MAXQDA Standardban a kvantitatív és a kvalitatív eredmények alapján egyaránt.

  Vizualizáljuk az adatok és teszteljük le az elméletet

  Automatikusan vagy manuálisan hozzon létre lenyűgöző vizualizációkat az adatairól. Tekintsen az adataira egy teljesen új perspektívából az új meglátások vagy az elmélet tesztelése érdekében. Ossza meg eredményeit azáltal, hogy lenyűgöző képekké exportálja őket, amelyeket felhasználhat jelentéseiben és prezentációiban. Vagy készítsen kiterjedt térképeket a MAXMaps fedélzeti térképező eszközzel.

  table_07.png
  table_08.png

  QTT: Gyűjtsük össze a releváns meglátásokat és dolgozzunk ki új elméleteket

  A MAXQDA 2022 egy vadonatúj és innovatív munkaterületet vezetett be a fontos vizualizációk, jegyzetek, szegmensek és egyéb elemzési eredmények összegyűjtéséhez! Az új QTT támogatja a munkánkat a kódolást követő elemzési fázisban, és tökéletes tér a releváns meglátások összegyűjtésére és új elméletek kidolgozására.

  Ossza meg a kutatás eredményeit a világgal

  A MAXQDA adatai csak arra várnak, hogy megosszuk őket a világgal! Exportálhatjuk a projekt egyes részeit, egyes dokumentumokat, keresési eredményeket vagy a teljes projektet könnyen olvasható fájlformátumokba, például Excelbe vgy Wordbe. Teljes projekteket is exportálhatjuk egy áttekinthető és érthető mappastruktúrába. A MAXQDA követi a REFI-QDA szabványt is, amely lehetővé teszi az adatok exportálását és importálását más QDA szoftvercsomagokból.

  table_09.png
  table_10.png

  Dolgozzunk bármilyen nyelvvel a MAXQDA-ban

  A MAXQDA számos lehetőséget kínál a különböző nyelvekkel való munkához. Nemcsak a felhasználói felület érhető el számos nyelven, de az elemzések elvégezhetők a világ minden egyes nyelvén. Az a tény, hogy a MAXQDA támogatja a Unicode kódot, lehetővé teszi a dokumentumok importálását és elemzését bármilyen írásmódban és nyelven. Ismerjük meg a MAXQDA használatának módját az általunk preferált nyelven a Kezdő útmutatóban. Emellett a VERBI Software nemzetközi szakmai és oktatói hálózata lehetőséget biztosít a többnyelvű MAXQDA workshopokon való részvételre.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 11, Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  • Microsoft Word 2003 (vagy újabb) .NET 3.5  (vagy újabb) a .doc és .odt dokumentumok importálásához
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.14 (Mojave) vagy újabb, macOS 11.0 (Big Sur)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz