MAXQDA Plus

  VERBI Software MAXQDA Plus

  KWIC, szókincs- és szótáralapú elemzés Windowsra és Macre
  MAXQDA Plus

  A MAXQDA Plus a MAXQDA Standard fejlett kvalitatív elemzési funkcióit a MAXDictio modullal egészíti ki. A MAXDictio modul lehetővé teszi a kutatók számára, hogy megkönnyítsék a kvantitatív tartalomelemzési eljárások széles választékát. Tartalmazza a vizuális szövegfeltárást, a tartalomelemzést, a szókincselemzést, a szótáralapú elemzést és még sok más eszközt.

  Áttekintés

   

   

   

  Vizuális szövegfeltárás

  Akár egyetlen beszédet, akár egy egész könyvespolcot elemzünk: A MAXDictio a MAXQDA Plus-ban lehetővé teszi a szövegek tartalmának és szerkezetének feltárását anélkül, hogy egyetlen mondatot is el kellene olvasnunk vagy előre kódolnunk. Az interaktív Wordtree vizualizálja az összes olyan kombinációt, amely elvezethet az általunk kiválasztott bármely szóhoz, beleértve a gyakoriságok részletes megjelenítését is. Ez a hihetetlenül hatékony funkció új és lenyűgöző perspektívákat nyújthat még a  jól ismert szövegek esetében is, és átfogó áttekintést tesz lehetővé azokról, amelyeket még nem ismerünk.

  maxqda_plus_table_01.jpg

  maxqda_plus_table_02.jpg

  Tartalomelemzés: Elemezzük az egyes szavakat...

  Bármi legyen is a kutatási stílus vagy az elemzés alapegysége: A MAXDictio az igényeknek megfelelő eszközöket kínál. Kíváncsiak vagyunk bizonyos kifejezések használata az anyagban? Használjuk a "Kulcsszó a szövegkörnyezetben" funkciót, hogy egy interaktív eredménytáblázatban megjeleníthessük az összes szóhelyet és azok (szabadon meghatározható) kontextusát. Egyetlen kattintás elég ahhoz, hogy a dokumentumböngészőben az eredeti szövegrészletre ugorjunk.

   

  ... vagy teljes szókombinációkat

  Tudnunk kellene a szóösszetételek gyakoriságát, rangsorát és eloszlását? Szűrjük meg őket saját érdeklődési körünk szerint! A speciális beállítások lehetővé teszik a lemmatizálást (az azonos szótövű szavak összegzését), a stop szólisták használatát, a szöveges tartalmak változókkal vagy kódokkal együtt történő tagolását és még sok minden mást.

  maxqda_plus_table_03.jpg
  maxqda_plus_table_04.jpg

  Szókincselemzés

  A MAXDictio segítségével elemezhetjük a gyakoriságokat, a rangsorokat és az egyes szavak eloszlását az anyagban. Lemmatizálás és a stop szólisták és go-listák használata is elérhető funkció, valamint lehetőség van arra, hogy anyagát változókkal vagy kódokkal együtt elemezzük.

  Szótár alapú elemzés: Kategóriák meghatározása

  A szótárfunkciók lehetővé teszik, hogy a keresőkifejezések kategóriáit definiálhassuk, amelyek előfordulását ezután mérni és összehasonlítani is tudjuk. Akár egy eredménytáblázatból húzzuk ki a kifejezéseket, akár beírjuk őket, akár fájlból importáljuk, akár automatikusan kódokból származtatjauk őket - rengeteg lehetőség lesz a további feldolgozásra. Hasonlítsuk össze a megadott keresőkifejezések gyakoriságát, rangsorát és eloszlását egymással, és fedezzuk fel értéküket.

  maxqda_plus_table_05.jpg
  maxqda_plus_table_06.jpg

  Szótár alapú elemzés: Kategóriák elemzése

  Elemezzük a teljes szótári kategóriák gyakoriságát. Használjuk a Category Matrix Browsert az eredmények vizualizálásához. Ha az elemzést egy másik szinten szeretnénk folytatni, automatikusan kódolhatjuk a kategóriákat és az összes keresőkifejezést, vagy átalakíthatjuk őket dokumentumváltozókká.

  További funkciók

  A MAXDictio lehetővé teszi a japán szövegek elemzését, megkönnyíti a többszörös megálló- és indulólisták kezelését, és gyorsan létrehoz egy címkefelhőt az elemzésre szánt tartalmak minden egyes darabjáról. Minden eredménytáblázat interaktív - egyetlen kattintással ugorhatunk az eredeti szöveghelyre a dokumentumböngészőben, vagy behúzhatjuk az eredményeket a gyakorisági táblázatokból a szótárába. A keresési eredményeket új vagy meglévő kóddal is kódolhatjuk. Az eredményeket exportálhatjuk Excel- vagy akár HTML-fájlként is.

  maxqda_plus_table_07.jpg
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 11, Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  • Microsoft Word 2003 (vagy újabb) .NET 3.5  (vagy újabb) a .doc és .odt dokumentumok importálásához
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.14 (Mojave) vagy újabb, macOS 11.0 (Big Sur)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz