MAXQDA Analytics Pro

  VERBI Software MAXQDA Analytics Pro

  A statisztikai elemzés találkozása a kvalitatív kutatással
  MAXQDA Analytics Pro

  A MAXQDA Plus a MAXQDA Standard fejlett kvalitatív elemzési funkcióit a MAXDictio modullal egészíti ki. A MAXDictio modul lehetővé teszi a kutatók számára, hogy megkönnyítsék a kvantitatív tartalomelemzési eljárások széles választékát. Tartalmazza a vizuális szövegfeltárást, a tartalomelemzést, a szókincselemzést, a szótáralapú elemzést és még sok más eszközt.

  Áttekintés

   

   

   

  A MAXQDA Analytics Pro a MAXQDA Plus és a MAXQDA Standard fejlett kvalitatív elemzési funkcióit a Stats modullal egészíti ki. Zökkenőmentesen számszerűsíthetjük a kvalitatív adatokat, és  az elemzést bizonyítékokkal és plauzibilitással gazdagíthatjuk. Statisztikailag elemezhetjük a kvalitatív adatokat a MAXQDA-ban, vagy importálhatjuk és összekapcsolhatjuk az adatokat Excel vagy SPSS formátumú adatkészletekkel.

  Adatkompatibilitás

  A Stats modul segítségével statisztikai számításokat futtathatunk a MAXQDA projektadatokkal. Statisztikailag elemezhetjük a kódok gyakoriságát a dokumentumok között, és a statisztikai eredmények alapján új adatcsoportokat hozhatunk létre a kvalitatív projekben. Vonjuk be az összes részt az adataihoz, vagy használjuk az aktiválást az elemzés bizonyos dokumentumokra és kódokra való korlátozásához. Excel- vagy SPSS-adatkészletekkel is dolgozhatunk - pont úgy mint bármely más statisztikai szoftvercsomagban.

  maxda_analytics_table_01.jpg

  maxda_analytics_table_02.jpg

  Leíró statisztika

  Egyszerű diagramok készítése a változók vagy kódok gyakoriságának és százalékos arányának összehasonlítására. A gyakorisági diagramok interaktívak - oszlopok vagy sorok eltávolítása és egyesítése a százalékok automatikus újraszámításával lehetséges. Hozzunk létre testreszabható diagramokat és grafikonokat az eredményekhez, és másoljuk azokat a kimeneti megjelenítőbe vagy közvetlenül a jelentésekbe és prezentációkba. Leíró statisztikák kiszámítása, beleértve az átlagot, a szórást, a varianciát, a kvartiliseket, a mediánt és a tartományt.

  Csoportok összehasonlítása

  A MAXQDA Analytics Pro programban többféle módszer áll rendelkezésre két vagy több változó közötti kapcsolat vizsgálatára. A kereszttáblák az alapok közé tartoznak, amelyek egyetlen statisztikai programból sem hiányozhatnak: Könnyen testreszabhatók, és értékes betekintést nyújthatnak nem csak a statisztikusok számára. A kiemelési lehetőségek gyorsan és egyszerűen teszik lehetővé az eredmények értelmezését. Ha valami kifinomultabbra van szükségünk, összehasonlíthatjauk egy tényező hatását különböző csoportokra varianciaanalízissel (ANOVA) is. A t-teszt független mintákra is rendelkezésre áll, beleértve a normál eloszlás tesztjét Shapiro-Wilkkel, valamint a Cohen's d és Hedges' g hatásméreteket.

  maxda_analytics_table_03.jpg
  maxda_analytics_table_04.jpg

  Összefüggések feltárása

  Az egyik legalapvetőbb statisztikai eljárás az adatokon belüli kapcsolatok feltárására a korrelációk tesztelése. A Stats modul segítségével néhány egérkattintással kiszámíthatható a két leggyakoribb korrelációs együttható: a Pearson r és a Spearman Rho. Az eseteket közvetlenül a vizualizációban jelölhetjük eltávolításához, vagy az esetek bármely csoportját elmenthetjük adatszerkesztő szűrőként vagy MAXQDA dokumentumkészletként.

  Méretezés, számítás és újrakódolás

  A saját skála létrehozása jó módja lehet annak, hogy megfelelően mérhessük fel a legfontosabb dimenziókat. Számítsuk ki a Cronbach-alfa értéket a megbízhatóság ellenőrzéséhez a MAXQDA Analytics Pro programban. Mentsük el a skálákat új változóként, és számítsuk ki az itemértékek összegét vagy átlagát. Hozzunk létre új változókat a meglévő változóértékek kiszámításával vagy átkódolásával, és keverjük össze a kódfrekvenciákat és a változóértékeket, miközben új változókat számolhatunk ki a szokásos matematikai operátorok segítségével.

  maxda_analytics_table_05.jpg
  maxda_analytics_table_06.jpg

  Felhasználóbarát kimeneti megjelenítő

  A MAXQDA Analytics Pro segítségével a magas szintű használhatósági szabványainkat kiterjesztjük a statisztikai elemzés területére is. Az integrált kimeneti megjelenítő csak egy a sok funkció közül, amelyet ennek a megvalósításához építettek a rendszerbe, de egy kulcsfontosságú: minden táblázat és diagram egyetlen kattintással exportálható a kimeneti megjelenítőbe. Ott maradnak, függetlenül attól, hogy mit csinálunk közben.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 11, Windows 10 (64 bit)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  • Microsoft Word 2003 (vagy újabb) .NET 3.5  (vagy újabb) a .doc és .odt dokumentumok importálásához
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.14 (Mojave) vagy újabb, macOS 11.0 (Big Sur)
  Processzor
  Kétmagos processzor 1,6 GHz
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x720
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz