Trimble SketchUp Studio 2021

Minden, ami a jobb otthonok építéséhez szükséges

Minden, ami a jobb otthonok építéséhez szükséges

ÁTTEKINTÉS

A SketchUp Studio a legegyszerűbb módja az építészeti projektek meggyőző és hatásos bemutatásához. Modellezzük le a projekteket a már jól ismert és kedvelt SketchUp eszközökkel, és használjuk ki a rendelkezésre álló elemző eszközöket a jobb épületek tervezéséhez. 

Bármi is legyen a projekt célja, a SketchUp Studio segít. Akár passzívházat kell megterveznünk, megfelelve a modern kor kihívásainak vagy bármilyen más teljesítmény elérése a cél, a SketchUp Studio segít abban, hogy konszenzusra jussunk a projekt fejlesztése során, és kevésbé kelljen aggódnunk amiatt, hogy eltérünk az eredeti célkitűzésektől.

A SketchUp Studio az alábbi összetevőket tartalmazza.

SketchUp Pro for Desktop

A SketchUp Pro egyszerűen kezelhető felhasználói felülete és intuitív eszközkészlete minden olyan funkciót tartalmaz, ami az épületek 3D-s tervezéséhez kell.

Prezentációra kész grafika

Egységes és profi megjelenésű képeket oszthatunk meg a SketchUp, a Sefaira és a LayOut használatával.

Sefaira

A Sefaira rendszerével elemezhetjük az energiafelhasználást, a fényviszonyokat, a hőérzetet és a HVAC paramétereket.

Virtuális és kibővített valóság appok

A Trimble AR és VR alkalmazásaival virtuális körutakat szervezhetünk az ügyfeleknek az irodában vagy az építkezés helyszínén.

Együttműködés és cloud tárhely

A Trimble Connect segítségével hatékonyan koordinálhatjuk a közös munkát és a kapcsolattartást az ügyfelekkel.

Tervezés akár útközben

A Sketchup for Web segítségével külön alkalmazás telepítése nélkül is készíthetünk terveket legyünk bárhol is akár.

Miért használjuk a SketchUp Pro-t?

A SketchUp egyet jelent a barátságos és segítőkész 3D modellező szoftverrel, és ennek egy oka van: nem áldozzuk fel a használhatóságot a funkcionalitásért. Hasznos tippekkel, részletes Oktató panelekkel a kezdők számára és rengeteg online anyaggal, így a segítség mindig kéznél van. És ha ez kevésnek bizonyulna, minden SketchUp Pro licenc egy éves ingyenes technikai támogatást tartalmazz.

Úgy alakították ki a SketchUp Pro-t, hogy teljesen belesimuljon a már létező munkafolyamataiba. Az importálható formátumokkal, mint például a DXF, a DWG, a 3DS, a DAE, a KMZ, a TIF, a JPG, a PNG rajzokat, modelleket és képeket tudunk a készülő projekthez adni. A SketchUp Pro-val importálhatjuk ezeket a formátumokat plusz akár PDF-et, OBJ-t, FBX-et, XSI-t, VRML-t, MP4-et, WEBM-et és AVI-t is.

Szüksége van egy meghatározott székre a szobához, amit tervez? Egy lámpára a garázshoz? Egy orrszarvúra az állatkertbe? Szinte mindent meg fog találni a SketchUp 3D Raktárban, a világ legnagyobb ingyenes 3dD modell gyűjteményében. Ami pedig a plugin-eket illeti az új Bővítmény Raktárban számos extra funkciót és eszközt találhat.

https://youtube.com/watch?v=MvIrs14SjkQ

Két perc alatt kiválaszthatunk egy helyszínt a világból és belehelyezhetjük a SketchUp Pro modellt. Ingyenes légi felvételt, 3D-s terep modellt és hosszúsági adatokat kapunk, ami alapján pontos árnyékolást végezhetünk. Ezután a tájban előre elkészített épületeket tudunk elhelyezni és használhatjuk a Google Maps utca nézetet, így bármit lemodellezhetünk, amit szeretnénk.

A SketchUp Pro-val pontosan meg tudjuk határozni, hogy hova fognak esni az árnyékok, bármilyen időben, napon vagy helyszínen a földön. A program megmutatja, mit fogunk látni a modellből. Pontosan kiszámolja egy adott 3D-s alakzat felszínének illetve anyagának területét vagy térfogatát. A tárgyakat tulajdonságokkal láthatjuk el, listákat és jelentéseket készíthetünk hasznos információkkal.

Készítsünk olyan modelleket, melyeken könnyű dolgozni és könnyű bemutatni. Használjunk csoportokat és elemeket, hogy az alakzatokat logikai egységekre bontsuk. Jól jönnek a rétegek, ha egy modellt több részre kell feldarabolni, az Áttekintővel pedig egyszerre nézhetünk meg mindent.

Bővítmények

 

Render[in]

A Render[in] egy integrált, real-time renderelő program SketchUp felhasználók részére. Az Atlantis engine-nek köszönhetően a Render[in] telepítése után a SketchUp felhasználók fotórealisztikus, HD minőségű képeket hozhatnak létre.

SU Podium 

Az SU Podium high-end, raytracing engine-je - beépített égbolt modellező rendszerrel - a SketchUp-ban végzett renderelést élvezetes és hatékony tevékenységgé alakítja. A bővítménnyel csodálatos és fotórealisztikus képeket hozhatunk létre, melyek biztosan elnyerik az ügyfelek tetszését.

supodium.jpg

V-Ray

Professzionális, fotórealisztikus képek készítése korszerű árnyékolási, világítási és renderelő eszközökkel.

 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 10.13 vagy újabb
Processzor2,1 GHz
Memória4 GB
Tárhely500 MB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • Böngésző
  • OpenGL 3.0 kompatibilis VGA legalább 512 MB RAM-mal

Windows:

RendszerWindows 7, 8.x, 10
Processzor1 GHz
Memória4 GB
Tárhely500 MB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • Böngésző
  • OpenGL 3.0 kompatibilis VGA legalább 512 MB RAM-mal
  •  .NET Framework 4.5.2

FUNKCIÓK

SketchUp LayOut

A SketchUp Pro csomag részét képezi a LayOut, egy hatékony 2D-s illusztrációs alkalmazás, aminek segítségével látványos rajzokat, kiviteli terveket vagy diavetítésre alkalmas bemutatókat készíthet, melyek dinamikusan kapcsolódnak a SketchUp modelljeihez.

ALKOSSON PROFI RAJZ BEÁLLÍTÁSOKAT A LayOut hatékony méretező, rajzoló és tervlapszerkesztő eszközöket biztosít, hogy SketchUp modelljeiből reprezentatív rajzokat készíthessen. Az itt készült rajzokat exportálhatja DWG/DXF formátumba is, így más CAD szoftverekkel is felhasználhatja azokat.

KOMBINÁLJA A MÉRETVONALAKAT, SZÖVEGEKET ÉS ÁBRÁKAT Készítsen egyedi LayOut sablon, amiben elhelyezheti saját logóját és adatait. Használjon különféle jelöléseket, méretvonalakat és állítson be különböző nézeteket 3D-s modelljéről anélkül, hogy ki kelljen lépnie a LayOut-ból vagy más CAD szoftvert használnia.

RAJZOK DINAMIKUSAN ÖSSZEKAPCSOLVA A 3D-S MODELLEL A SketchUp modellek dinamikusan össze vannak kapcsolva a hozzájuk tartozó LayOut a fájlokkal: ha bármilyen változtatást eszközök a 3D-s modelljén, azt automatikusan frissítheti a LayOut dokumentációjában.

EGY DOKUMENTUM A NYOMTATÁSHOZ ÉS A PREZENTÁCIÓHOZ Egy LayOut dokumentumot közvetlen nyomtathat, vagy élőben prezentálhat is a programon belül. Alkosson magas felbontású és nagy méretű fájlokat, exportálja PDF formátumban vagy mutassa be terveit egy diavetítésben, közvetlenül az alkalmazáson keresztül.

SketchUp 3D Raktár

Több, mint 4 millió modellel és 23 millió felhasználóval évente, a 3D Raktár a világ legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes 3D modelleket tartalmazó tárháza. Egy nyitott könyvtár, ahonnan minden SketchUp felhasználó letölthet vagy megoszthat modelleket.

KÖZÖSSÉG MINDENKI SZÁMÁRA Bárki kereshet, letölthet modelleket vagy különböző tartalmat adhat hozzá a 3D Raktárhoz teljesen ingyenesen. A világ legnagyobb tartalmi platformja közvetlenül a SketchUp felületén keresztül is elérhető, és ezen felül kompatibilis más CAD alkalmazásokkal is.

A MEGOSZTÁS TÖRŐDÉS A 3D Raktárban nem kell minden modellt megosztani; néhány elem csak az Ön számára hozzáférhető. Kizárólag a nyilvánosan megosztott modellekre lehet rákeresni vagy letölteni . Saját modelljeit különféle gyűjteményekbe rendezheti, amiket közösségi oldalán is megoszthat.

TARTALMI MARKETING PLATFORM A 3D Raktár lehetővé teszi a gyártók számára, hogy egy egyedülálló módon mutassák be katalógusukat, és a designerek számára, hogy terveikben konkrét termékek szerepeljenek. A 3D modellek egy olyan új csatorna, melynek segítségével új ügyfeleket érhet el.

IGAZOLT TARTALMI FEJLESZTÉSEK A SketchUp egy igen erős Igazolt Tartalmi Fejlesztői hálózatot épített ki. Ez a felszereltség teszi lehetővé, hogy olyan cégek számára építsenek modelleket, akik a 3D Raktár felületén szeretnék népszerűsíteni cégeiket.

Extension Warehouse

A Bővítmény Raktár több, mint 400 ingyenes és fizetős bővítményt tartalmaz, olyan kiegészítő eszközöket és funkciókat, amelyeket közvetlenül integrálhat a SketchUp eszköztárába.

EGY NYÍLT PLATFORM A nyitott SDK-nak és Ruby API-nak köszönhetően már a SketchUp 4 verzió óta támogatjuk a harmadik fél által fejlesztett bővítményeket. Az alkalmazásfejlesztők immáron egy évtizede írnak bővítményeket a SketchUp számára.

ARRA IS VAN EGY BŐVÍTMÉNY A bővítmények segítik a munkafolyamatot azáltal, hogy optimalizálják az időigényes, összetett vagy ismétlődő folyamatokat. Más alkalmazások továbbfejlesztett megjelenítési módokat, 3D nyomtatáshoz és animációs modulokat vagy haladó rajzeszközöket tartalmaznak.

BŐVÍTMÉNYEK MINDENKINEK A több, mint 6 millió letöltéssel a Bővítményraktár többek között olyan szakmák képviselőinek munkáját segítette, mint az építészek, kivitelezők, tájépítészek, videójáték készítők, lakberendezők, asztalosok, városépítészek és díszlettervezők.

EGY EGYEDÜLÁLLÓ ÜZLETI LEHETŐSÉG A SketchUp bővítmények már régóta segítik és támogatják a felhasználók elkötelezett közösségét. Egy alkalmas piactérré vált az üzleti vállalkozók és a saját munkáikat megosztani kívánók számára.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Weboldalról információ gyűjtése a ChatGPT-vel – AI sorozat 8.rész

AI sorozat 8. rész: Hogyan készítsünk listákat az AI segítségével percek alatt? Tudd meg a cikkből hogyan spórolhatsz rengeteg időt így.


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram