USB kontroller a Steinberg Cubase / Nuendo / WaveLab rendszerek finom és villámgyors kézi vezérléséhez.

  Áttekintés

  Steinberg CC121 kontroller

   

  Az extrém magas gyártási és alkatész minőségi szabványok szerint épül CC 121 fejlett integrációjú kontroller teljes kézi vezérlést biztosít a Steinberg Cubase, Nuendo és WaveLab szoftverei számára. Az egyedi és testreszabott felépítésnek köszönhetően 100%-osan csak az aktuális projektre koncentrálhatunk. Nem szükséges konfigurálni, csak installáljuk a szoftverét és dugjuk be a CC121-et egy PC vagy Mac USB portjába: a LED-ek azonnal mutatják amint a kapcsolat létrejött és kezdhetjük a munkát!

   

   

  Áttekintés

  • ASI (Advanced Integration System) - teljesen integrált kézivezérlés a Steinberg fő termékeivel, amivel teljesen az adott projektre fókuszálhatunk.
  • Ultra érzékeny Advanced Integration Controller tekerő “point and control” támogatással: bármelyik látható Cubase paramétert, VST effekt vagy VST hangszer paramétert (VST2.4 és VST3) könnyedén mozgathatunk ha az egeret fölé tartjuk majd mozgatjuk a tekerőt.
  • Az AI gomb jog wheel / scrub módban is működik.
  • Az új Quick Control módnak köszönhetően az EQ szekció 12 tekerője és a négy gombja is hozzárendelhető plug-in paraméterekhez.
  • Csúcsminőségű 100 mm-es érintésvezérlt motorikus fader, amivel az egyes csatornák, csoportok, VCA-k hangereje könnyen állítható.
  • Az összes Cubase csatornabeállítás dedikált vezérlőt kapott, így a solo, mute, record arm, a read/write automatizáció, a panoráma, a VSTi editor és az “e” editor gombok.
  • A teljese Cubase EQ szekció megtalálható hardverben: 12 EQ tekerő gomb valamint a bypass/mode gomb.
  • Teljes transzport szekció, beleértve a jog wheel-t is.
  • Felhasználó által hozzárendelhetőek egyedi funkciók, így a CC121 egyéni igények szerint is testreszabható.
  • Azonnali plug-and-play működés és a Cubase kapcsolatot jelző “Cubase Ready” - nincs szükség semmilyen beállításra vagy paraméter hozzárendelésre.
  • Kiváló japán mérnöki tervezés és komponens minőség, teljes fémház.
  • Cross platform támogatás - kompatibilis Mac-el és PC-vel egyaránt.


  USB tápellátás

  A CC121 a tápellátását tejesen a számítógép USB csatlakozójából kapja. Továbbá a CC121 az USB portra csatlakozást követően teljes Cubase vezérlést biztosít. Amikor a mellékelt AC adaptert is bekötjók, akkor a precíziós hangerő fader motorja is aktiválódik, s minden egyes alkalommal mutatja a kiválasztott sáv pontos hangerőértékét.

   

   

  Teljesen tükrözött funkcionalitás

  A CC121 egyik jelentős előnye a teljes software - hardver tükrözés. Más DAW kontrollerektől eltérően itt a hardveres gombot tekerők beállításai minden esetben pontosan megjelennek a szoftverben. Nem kell megtanulnod, hogy hova tetted az egyes funkciókat a kontrollereden. Ugyanolyan ösztönös módon dolgozhatsz a Cubase-el, mintha egy analóg keverővel dolgoznál, az összes funkció egyetlen gombnyomással elérhető és nincs szükség arra, hogy egérrel hosszan keresgéld őket.

   

  AI gomb - a forradalmi kontroller

   

  AI gomb
  AI gomb

   

  A CC121 talán leginnovatívabb tulajdonsága az AI gomb, ami egy “mutass rá és vezéreld” típusú precíziós kontroller. Ahelyett hogy megpróbálná helyettesíteni a hagyományos egér alapú vezérlőrendszereket, inkább azok használatát teszi elképesztően gyorssá amikor egy paraméter szeretnénk beállítani vagy beállítást módosítani. Amennyiben a hagyományos egérmutatóval közvetlenül a paraméter fölé állunk, akkor ez automatikusan az AI gomb teljes precíziós finomságát használva beállítható. Ehhez nem szüskéges további beállításokat végrehajtan a Cubase-ben, kattintani, stb. A paramétert akár rögzíthetjük az AI gombhoz amikor az egérmutatót máshova mozgatjuk a képernyőn.

   

  Dedikált Cubase gombok

  Az AI gombon felül tovább jó minőségű tekerő gombokat és kapcsolókat találunk a CC121-en, melyek mindegyike csak egyetlen funkcióhoz van hozzárendelve. Az aktív állapotú led-ek színe megegyezik a Cubase felület vezérlőinek a színével, ami tovább könnyíti a navigációt és a vezérlést.

   

  Channel szekció

   

  Channel beállítások

   

  A csatorna szekcióban megtaláljuk az összes Cubase funkció megfelelőjét fizikai gomb, tekerő és fader formájában. A 100 mm-es érintésérzékeny hangerőszabályozó fader ugyanazt az elsőrangú érzést és beállítási finomságot biztosítja, mint amit a csillagászati áru nagy keverő konzolokon találunk. A faderrel pontosan beállítható a a kiválasztott sáv vagy csoport hangereje, így a legfinomabb automatizációkat is elsőre sikerül pontosan felvenni.

  További előny a VST csatorna beállítások és a VST Instrument-ek azonnali meghívása, amelyek paraméterei rögtön szerkeszthetőek az egérkurzor és az AI gomb használatával.

   

  EQ szekció

   

  EQ szekció

   

  A CC121 a teljes négysávos Cubase hangszínszabályozót (equalizer vagy rövidítve EQ) it megjeleníti hardver formában. A 12 tekerőgombbal a hangszínszabályozók mindhárom paramétere (Q, frekvencia és Gain) állítható mind a négy frekvenciasávon. Megtaláljuk továbbá a sávonkénti egyedi bypass gombot, amivel ki/bekapcsolhatjuk az adott sávot, valamint az EQ típusát is az erre szolgáló egyedi gombbal választhatjuk ki.

   

  Transport szekció

   

  Transport gombok

   

  A Cubase Transport panelén található funciók könnyedén vezérelhetőek a CC121-ről. A kompakt és könnyen, legalul elérhető gombok pontosan tükrözik a Cubase transport állapotát színben és formában.

   

  Felhasználó által hozzrendelhető funkciók

   

  Testreszabható gombok

   

  A jobb felső sarokban található négy ombhoz bármilyen Cubase funkciót hozzárendelhetünk. Ezek lehetnek pl. egy adott track Zoom beállításai. A CC121 szoftver különböző sablonokat is feltelepít amelyek automatikusan hozzárendelik ezeket a gombokat bizonyos funkciókhoz, pl. a Control Room vezérlésére.

   

  Tömeg és méretek

  • 1.5 kg
  • 284 x 180 x 43 mm
   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 / 8 / 10
  Processzor
  Intel vagy AMD dual core CPU
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  50 MB
  Képernyő
  1024 x 768
  Egyéb

  szabad USB port

  legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.5.8 - 10.11 és újabb Mac OS
  Processzor
  Intel dual core CPU
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  50 MB
  Képernyő
  1024 x 768
  Egyéb

  szabad USB port

  legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

  Kinek ajánljuk?

  Minden Cubase / Nuendo / WaveLab felhasználó számára.