Sonar SonarQube 9.3

Kódminőség és kódbiztonság

Kódminőség és kódbiztonság

ÁTTEKINTÉS

A SonarQube lehetővé teszi a fejlesztők számár, hogy tisztább és biztonságosabb kódot írjanak. Csatlakozzon a több mint 200 ezer fejlesztőcsapatot tömörítő nyílt közösséghez!

Tegyük hatékonyabbá a munkafolyamatokat a folyamatos kódminőséggel és kódbiztonsággal Több ezer automatizált statikus kódelemzési szabály álla a fejlesztők rendelkezésére, amely több fronton védi az alkalmazást, és iránymutatást biztosít a csapat tagjainak.

 

Minőségi kód kiadása

Alkalmazásbiztonság

Technikai örökség

Kapjuk el a trükkös hibákat, hogy megakadályozzuk, hogy a meghatározatlan viselkedés hatással legyen a végfelhasználókra. Javítsuk ki az alkalmazást veszélyeztető sebezhetőségeket, és használjuk ki az AppSec és a Security Hotspots által nyújtott előnyöket. Győződjunk meg róla, hogy kódbázisa tiszta és karbantartható, hogy  gyorsabbak legyeneke a későbbi fejlesztések.

 

 

 




RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
FUNKCIÓK

29 programnyelv támogatása Legyen szó többnyelvű alkalmazásokról, különböző háttérrel rendelkező csapatokról vagy a modern és a régi munkafolyamatok keverékéből álló munkafolyamatról, a SonarQube segíteni fogja a munkánkat.

Hibák felderítése A SonarQube képes felderíteni a trükkös hibákat és képes kiemelni a hibásnak vélt kódrészleteket.

Gyanús kódok A SonarQube képes felimesrni a kód azon jellemzőit, amelyek arra utalnak, hogy a jövőben problémát okozhat a működésük. Ezek a jellemzők azonban nem feltétlenül rosszak, néha a funkcionalitás így működik, és nincs mit tenni ellene.

Biztonsági sebezhetőség A SonarQube képes észlelni a kódot érintő biztonsági problémákat. Például ha egy fejlesztő elfelejt bezárni egy SQL-adatbázist, vagy ha fontos adatokat - felhasználónevet és jelszót -, közvetlenül a kódba írta, akkor a SonarQube képes azonosítani ezeket a hibákat.

screenshot_01

Szükséges szabályok aktiválása Létrehozhatunk és karbantarthatunk különböző szabálykészleteket, amelyek az adott projektekre jellemzőek, ezek az úgynevezett minőségi profilok. Ez azt jelenti, hogy egy csapatnak vagy projektnek meghatározott szabályokat kell követnie. Ezután létrehozhatunk egy Minőségi profilt a SonarQube-ban.

Végrehajtási útvonal Amikor adatáramlás van a programjában, és sok a részvétel a különböző modulok között, a SonarQube ki tudja deríteni, hogy vannak-e rejtőzkodő hibák ezekben a végrehajtási útvonalakban. Amikor egy cég egy alkalmozáson dolgozik, ott nyilvánvalóan van egy kód pipeline és egy egy adatáramlás a programon belül. A SonarQube, amikor integrálódik a Jenkins vagy bármely más telepítési eszközbe, magától működik és folyamatosan keresi a hibákat és a bugokat.

Automatizált kódelemzés Már a fejlesztési fázisban is a háttérben dolgozik, figyeli és azonosítja a hibákat.  A SopnarQube automatizálható a telepítési eszközzel vagy integrációs eszközze, és a háttérben folyamatosan dolgozik,illetve magától megtalálja az összes hibát és gyanús kódot.

screenshot_02

Hozzáférés Webhookokon és API-n keresztül A tesztek indításához nem kell közvetlenül a SonarQube-hoz fordulni, ezt megtehetjük egy API-n keresztül is. Nem kell közvetlenül telepíteni a SonarQube-ot, használhatjuk az API-kat is.

GitHub integrálása A SonarQube közvetlenül integrálható az általunk preferált verziókezelő szoftverrel. Megtalálhatjuk a hibákat, valamint a használt kód verzióját.

Memóriaszivárgások felderítése Megmutatja a memóriaszivárgásokat az alkalmazásban, ha az alkalmazás hajlamos a hibázásra vagy a memória túltöltésére.

Jó vizualizáló A szoftver egyszerű és könnyen értelmezhető áttekintést ad a kód általános állapotáról. A kód fejlesztése után a SonarQube által létrehozott megfelelő nyilvántartás áttekintést ad arról, hogy a mag hogyan teljesít, ami egy Dashboardon jelenik meg. Így a csoportvezető vagy maga a fejlesztő is átnézheti.

Minőségi kapu kikényszerítése Képes minőségi kaput kikényszeríteni.Megmondhatjuk a SonarQube-nak, hogy melyik kód hibás és melyik helyes.

Bővítmények IDE-khez Létezik egy "SonarLint" nevű plugin, amely segít a SonarQube-nak integrálni magát egy IDE-vel. Ami azt jelenti, hogy nem kell telepíteni a teljes SonarQube csomagot.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram