Poser

  Smith Micro Poser 11

  3D-s karakterek létrehozása és animálása könnyedén
  Poser

  A Poser 3D-s univerzumában szabadon készíthetünk illusztrációkat és animációkat. Legyünk akár kezdők, akár szakképzett profik, a Poser a kreatív lehetőségek végtelen tárházát kínálja.

  Áttekintés

  Saját 3D-s világokat hozhatunk létre a Poserhez mellékelt tonnányi ingyenes tartalommal. Hozzunk létre helyszíneket eredeti kellékekkel és 3D-s elemekkel. Ezeket a helyszíneket pedig kitölthetjük a teljesen kész, tökéletesen texturált emberi és állati alakokkal, melyeket szabadon animálhatunk. A 3D-s képek és animációk készítése csupán percek kérdése.

  Készítsünk interaktív médiát, animációt vagy webes grafikát, mindegyik esetben szükség lehet emberi alakokra. A Poser biztosítja a 3D-s figurák megalkotásához szükséges technológiákat. A figurákat nem csak szabadon alakíthatjuk, de mozgásba is hozhatjuk őket, sőt, egyéni arckifejezést is adhatunk nekik. Művészeti illusztrációk, animációk, képregények, webes grafikák, nyomtatványok. Csupán néhány kiragadott példa a felhasználási területekből.

   


   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, 8.1 vagy 10 (64 bit)
  Processzor
  1.3 GHz Pentium 4 vagy újabb; Athlon 64 vagy újabb
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  3 GB
  Képernyő
  1440x900
  Egyéb
  • OpenGL kompatibilis videokártya
  • DVD-ROM
  • Internet kapcsolat a Content Paradise eléréséhez és az online aktiváláshoz
  Apple
  Rendszer
  Macintosh OS X 10.9, 10.10 vagy 10.11
  Processzor
  2 GHz Intel Core 2 Duo
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  3 GB
  Képernyő
  1440x900
  Funkciók

  Karaktermodellezés A Poser intuitív felhasználói felületén gyerekjáték az emberi formák lemodellezése. Kész emberi és állati alakok garmadája áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy azonnal munkához láthassunk. Szabadon formálhatjuk az arcformát, a testalkatot, az arckifejezést és az etnikai jellemzőket.  Azoknak a felhasználóknak se kell csalódniuk, akiknek ennél többre van szükségük,  hisz lehetőségünk van a csontok riggelésére, teljes body morph-ra és az arckifejezések folyamatos változtatására is. A modellekkel és a funkciókkal egy természetes, 3D-s környezetben dolgozhatunk, ahol valósághű fényeket és árnyékokat is alkalmazhatunk.

  Tartalom A Poserben az emberi és állati modellek már készen várnak arra, hogy elkezdjük velük a munkát. A figurák csontozása is kész van, így mi szabadon alakíthatjuk a pózaikat, mozgathatjuk a testrészeiket, és formálhatjuk az arckifejezésüket. Pózok, morph-ok, ruházatok, hajstílusok és kiegészítők ezrei állnak a rendelkezésünkre az alkotói folyamat alatt.

  Renderelés A Poser nagy teljesítményű bevilágítási és renderelő funkcióival kiváló minőségű művészeti hatásokat érhetünk el. A renderelt képek élethűségét természetes fényekkel és árnyékokkal, realisztikus megjelenésű bőrfelületekkel, és különböző particle (füst, köd, felhő) effektusokkal érhetjük el. Számos irányzat közül választhatunk, a renderelt képek lehetnek fotó realisztikusak, de akár teljesen képregényszerűek is.

  Animáció A Poser animációs eszköztárával  lenyűgöző, realisztikus animációkat készíthetünk, az ilyenkor szokásos repetitív feladatok elvégzése nélkül. A Poser automatikus kulcspont készítést, non-lineáris animálást, szájszinkront és sétálás szimulációt tartalmaz, ezekkel is egyszerűsítve a munkafolyamatokat.


  (A fenti rajzfilm teljes egészében a Poser Pro-val készült.)

  Szimuláció Dinamikus props és bullet fizikai mozgásokat adhatunk a karaktereknek, ezzel is realisztikusabbá téve a megjelenésüket. A ruházat, a függönyök és egyéb textíliák pontosan ugyanúgy mozognak, mint a valóságban. A figuráknak különböző hajviseletet adhatunk, maga a haj pedig természetesen együtt mozog a széllel. A profi szakemberek számára lehet nélkülözhetetlen eszköz a PoserFusion plug-in, ami képes a Poserben létrehozott karaktereket átalakítani a 3ds Max, a Maya, a CINEMA 4D és a LightWave részére.

  Ingyenes tartalmak A Poser több ezer dollár értékű, használatra kész, teljesen feltexturázott emberi és állati karaktermodellt tartalmaz, valamint számtalan hajstílus, póz, 3D-s helyszín és tárgy modelljét tartalmazza. Ízelítő a több mint 5 GB méretű csomagból: 87 karakter, 16 rajzfilmkarakter, 34 állat, 8 robot,  20 helyszín és környezet, 9 jármű és 144 póz, illetve arckifejezés, és sok minden más.