Anime Studio Debut

  Smith Micro Anime Studio Debut 11

  Rajzfilmek és animációk készítése percek alatt
  Anime Studio Debut

  Az Anime Studio Debut 11 egy szórakoztató, könnyen használható, izgalmas eszköz, amit kifejezetten a kezdő rajzfilmeseknek készítettek.

  Áttekintés

  Nagyszerűen használható művészi önkifejezésre, és bármilyen korosztály számára ideális. Rendkívül kedvező ára ellenére ez a belépő szintű szoftver igenis komoly tudással rendelkezik. Nincs olyan ötlet vagy projekt amit ne lehetne megvalósítani ezzel a programmal. Ráadásul részletes oktatóanyagok és előre elkészített tartalmak segítenek az elindulásban.

  Készítsünk saját rajzfilmeket és animációkat!

  Az Anime Studio Pro szórakoztató, gyors és megfizethető eszköze az animációs filmek készítésének. Ideális szoftver kezdő filmeseknek, hobbi felhasználóknak és digitális művészeknek. A kezdő felhasználók percek alatt készíthetnek animációra kész karaktereket a Character Wizard segítségével.

  Getting-Started-in-Anime Studio-in-4-Easy-Steps.png

  Első lépés – A tartalmak és grafikák importálása

  Készítsük el saját karaktereinket és objektumainkat az intuitív vektor alapú rajz- és festőeszközökkel. Könnyedén importálhatunk más alkalmazásokban készült videókat és grafikákat, de felhasználhatjuk a mellékelt tartalmakat is.

  Második lépés – Gyors animáció a csontok segítségével

  Pillanatok alatt és csupán néhány kattintással „becsontozhatjuk” a karaktereinket, amiket aztán szabadon animálhatunk. Jóval gyorsabb a munka, mint a hagyományos frame-by-frame módszerrel.

  Harmadik lépés – A mozdulatok, a hangok és a videó kontrollálása

  Az Anime Studio természetes finomsággal animálja a karaktereket az idővonal mentén a kulcspontok alapján. Több réteg áll rendelkezésünkre, hangokat és speciális hatásokat adhatunk a filmhez, és biztosított az előnézet lehetősége is.

  Negyedik lépés – Megosztás bárhol

  A kész filmeket elmenthetjük a legnépszerűbb videós és webes formátumokban, vagy feltölthetjük őket a YouTube-ra vagy a Facebookra közvetlenül az Anime Studio-ból.

  Rendszerkövetelmények
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, 8, 8.1 vagy 10
  Processzor
  1,3 GHz Pentium 4, Athlon 64 vagy újabb
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  700 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • OpenGL kompatibilis videókártya
  • Internet kapcsolat
  • DVD-ROM
  Apple
  Rendszer
  Macintosh OS X 10.8, 10.9, 10.10 vagy 10.11 (64 bit)
  Processzor
  1,3 GHz Intel
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  700 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Internet kapcsolat
  • DVD-ROM
  Funkciók

  Csontozás A csontozás egy gyors és hatékony alternatívája az időigényes és monoton frame-by-frame animálásnak. Csupán annyi dolgunk, hogy a karakter mozgatásához csontokkal lássuk el azt. Ezek után már könnyedén animálhatjuk például a lábát vagy karját. A csontok több különböző ponttal és opcióval rendelkeznek, ezek mozgatásával és paraméterezésével kelthetjük életre a karaktereinket.

  Idővonal Talán még sose volt ennyire könnyű a használata az Anime Studio-nak az intuitív felhasználói felületnek, a gyors hozzáférésű eszközparknak és a fejlett funkcionalitású idővonalnak köszönhetően, mely utóbbin kulcskockák segítségével kontrollálhatjuk az animáció menetét. A kulcskockák alapvető elemei az animációk létrehozásának, és olyan sebességet és szervezettséget biztosítanak a munkafolyamatok során, mellyel még a legtapasztaltabb rajzfilmkészítőket is meg lehet győzni.

  Rajzeszközök Szükség esetén az Anime Studio is alkalmas a grafikák létrehozására, hisz minden olyan eszközzel rendelkezik, ami ehhez a feladathoz kell, de arra is van lehetőségünk, hogy más alkalmazásokban készült képeket importáljunk. A rajzok elkészítéséhez használhatunk egeret, de az Anime Studio kompatibilis a legnépszerűbb rajztáblákkal is. Az Anime Studio vektor alapú rajzeszközeivel gond nélkül hozhatunk létre az igényeinknek megfelelő megjelenésű grafikákat. Személyre szabható ecsetek és minták széles választékából választhatunk a munkánk során.

  Hangsávok és szinkron Egyetlen rajzfilm se lehet teljes zene és szinkron nélkül! A narrációkat az Anime Studio-val is felvehetjük, amiket pitch-elés segítségével tehetünk magasabbá vagy mélyebbé a rajzfilmesebb hatás kedvéért. Természetesen arra is van lehetőség, hogy már meglévő hangfájlokat importáljunk a projektünkbe. Az Anime Studio automatikusan elhelyezi őket az idővonalon, ahol kijelölhetjük a pontos helyüket és hosszukat. A szinkronizálás megkönnyítése érdekében a Sequencer lehetővé teszi, hogy egyszerre több hangfájlt mozgassunk az idővonalon. Az Anime Studio támogatja a WAV, az AIFF, az MP3 és az M4A formátumokat. A beépített szinkronizálóval rengeteg időt spórolhatunk meg. Egyszerűen csak nyissuk meg a hangfájlt és a rétegek beállításai között hozzárendelhetjük azt a kérdéses layerhez, a többi feladatot már az Anime Studio végzi el. Egy egyszerű és intuitív folyamat során szinkronizálhatjuk a hangokat a mozdulatokhoz és a szájmozgáshoz.

  Kezdők iskolája A Beginner’s Mode kiválasztásával rögtön elkezdhetünk animációkat készíteni. Minden egyes eszközhöz és funkcióhoz saját felugró tippek és segítségek tartoznak, ráadásul beépített oktató anyagok és minták is segítenek minket a szoftver kezelésének az elsajátításában. Ki se kell lépnünk az alkalmazásból ahhoz, hogy megnézzünk egy oktató videót.

  Character Wizard Új karakterek százai. A beépített Character Wizard-dal pillanatok alatt hozhatunk létre használatra kész karaktereket. Válasszunk ki egy sablont, alakítsuk ki az arányokat, és válasszunk az előre elkészített 2D-s elemek tucatjaiból.

  Automatikus vektorizálás Saját vagy más forrásból származó képeket egyetlen kattintással alakíthatunk át vektoros rajzzá. A fekete fehér képeket kiszínezhetjük, az átméretezés minőségromlás nélkül valósítható meg, az animálás pedig a csontok segítségével lehetséges.

  Follow Path Tool A Follow Path eszköz lehetővé teszik, hogy egy karakter vagy egy objektum egy általunk meghatározott vonal mentén mozogjon, így számtalan izgalmas mozgást valósíthatunk meg ezzel a pofonegyszerű módszerrel.

  Video/Motion Tracking A trackingel egy objektum vagy importált videó pozícióját rögzíthetjük egy általunk kijelölt ponthoz, amit mindig követni fog. Csak hozzá kell adnunk néhány tracking pontot ahhoz a tárgyhoz, amit követni szeretnénk.

  Wacom Multi-Touch támogatás A Wacom multi-touch támogatásnak köszönhetően lehetővé vált az új generációs Wacom rajztáblák használata az Anime Studio-ban. Egyszerű gesztusokkal szerkeszthetjük, nagyíthatjuk, forgathatjuk a karaktereket a vásznon. A Bamboo, az Intuos és a Cintiq érintőképernyős tabletek támogatása elérhető jelenleg az Anime Studio-ban.

  Webes, TV-s és filmes formátumok A kész filmeket olyan népszerű formátumokban menthetjük el, mint AVI, MOV és Flash, illetve vektoros animációk esetén támogatott az SWF is. A Facebookra és a YouTube-ra történő feltöltés megoldható közvetlenül az Anime Studio-ban is. A Gather Media funkció segítségével az összes, a projekthez tartozó fájl egy helyre menthető.

  Új és megújult rajzeszközök Az új eszközökkel több lehetőség nyílik meg a kreatív önkifejezés előtt, és még lenyűgözőbb eredmények érhetők el. A Paint Bucket eszköz most jobb, mint valaha. Ha ezentúl kitöltünk egy korvonalat, akkor a létrejött új forma független lesz az eredetitől, így azt sablonként használhatjuk további formák létrehozásához. Továbbá az objektumoknak nem kell teljesen zártnak lenniük a sikeres kitöltéshez. Az új Blob Brush eszközzel könnyedén hozhatunk létre alakzatokat szabadkézi rajzolással. Az egér elengedésekor az Anime Studio létrehoz egy körvonalas alakzatot, amin további alakítások végezhetők.

  Automatikis frissítés Az Anime Studio képes automatikusan letölteni a rendelkezésre álló frissítéseket, emberi beavatkozás nélkül, így sok időt megspórol nekünk az alkalmazás.

  Content Library Az Anime Studio Debuth-höz töménytelen mennyiségű ingyenes tartalom jár. Ezeket a tartalmakat profi animációs szakemberek készítették, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy megtanítsák a kezdő felhasználóknak a szakma fortélyait. Hátterek, karakterek, rajzfilmfigurák és sok minden más áll a rendelkezésünkre az első animációs kisfilmek elkészítéséhez.