QuarkXPress

  Quark QuarkXPress 2018

  A legjobb professzionális kiadványszerkesztő szoftver nyomdai és digitális tartalmak készítésére
  QuarkXPress

  Árakhoz kattintson ide

  A QuarkXPress a számítógépes kiadványszerkesztés legismertebb és legelismertebb szoftvere. A legtöbb reklám- és grafikai stúdióban, szerkesztőségnél és kiadónál a munkák túlnyomó többsége ebben a programban készül.

  Áttekintés

  Valósítsunk meg ötleteinket a QuarkXPresszel! Ez az a grafikus és kiadványszerkesztő szoftver, ami precíz kontrollt tud biztosítani a képek, a szövegek, az alakzatok, a színek és áttetszőségek felett, és kompatibilis a legtöbb, az iparágban használt fájlformátummal. Nincs olyan összetett kiadvány, amivel a QuarkXPress ne tudna elboldogulni, és nincs még egy olyan kiadványszerkesztő, ami annyi lehetőséget biztosítani a velük való munkára, mint a QuarkXPress.

  Több mint 30 éve, felhasználók milliói – szabadúszó designerektől a globális nagyvállalatokig marketing osztályoktól az ügynökségekig – használták és használják a QuarkXPresst különböző kiadványok készítésére. Miért választották a QuarkXPresst? Azért, mert végtelen lehetőséget biztosít a kreativitás megoldások alkalmazásához és a formaterv kialakításához, legyen szó digitális vagy papír alapú kiadványokról.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, 8.1 és 10 (64 bit)
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Microsoft .NET Framework 4.0 vagy újabb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.11.x vagy újabb
  Processzor
  Intel
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Funkciók

  Tervezés, elrendezés és professzionális nyomdai minőség

  Nagy teljesítményű 64 bites architektúrájának és innovatív DTP funkcióinak köszönhetően a QuarkXPress messze lekörözi a konkurens termékeket. A rendelkezésre álló Bézier szerkesztés lehetőséget ad arra, hogy a kiadványszerkesztési feladatok mellett a tipográfiával és a grafikus elemekkel is foglalkozhassunk a QuarkXPressen belül. A szintén elérhető non-destruktív képszerkesztő funkcióval pedig a kiadványokban elhelyezett fotókat manipulálhatjuk külső alkalmazás bevonás nélkül.

  A kiváló design csak a képlet egyik fele. A másik fele a végeredmény, ami végül ki fog jönni a nyomdagépekből, és aminek úgy kell kinézni, mint ahogy azt a monitorunk előtt ülve elképzeltünk. Ahogy, hogy ez megvalósuljon olyan eszközök állnak a rendelkezésünkre, mint a nyomdai előnézeti kép, az egyszerű ellenőrzés és a nemzetközi színszabványok támogatása. A QuarkXPress ezek mellett rendelkezik beépített preflighting funkcióval is, ami képes még az előkészítési fázis során érzékelni az esetleges hibákat. Amikor elkészültünk, a könnyen kezelhető beállítások segítik a nyomdakész PDFs fájlok előállítását.

  A QuarkXPresszel az alábbi kiadványok készíthetjük el: brosúrák, flyerek, szórólapok, poszterek, bannerek, direkt marketing kiadványok, képeslapok, csomagolások, könyvek és felhasználói útmutatók, katalógusok és körlevelek, szótárak és évkönyvek, pénzügyi jelentések, magazinok, hírlevelek, logók, és sok minden más…

  Digitális tervezés és publikálás

  Valóban szüksége van egy új szoftverre egy új fájlformátum miatt? Vagy külön szoftverre a nyomtatáshoz és a digitális tervezéshez? A QuarkXPresszel mindent egy helyen végezhetünk el, a tervezéstől a nyomtatásig, hisz minden olyan funkcióval rendelkezik, ami a különböző formátumok előállításához kellhet. A QuarkXPressben a nyomdai munkatársak otthon érezhetik magukat, és azonnal munkához láthatnak. A papír alapú tartalmakat könnyedén alakíthatjuk át digitálissá a szoftverrel. A tartalmakat szinkronizálhatjuk a nyomdai és a digitális projektek között, a kiadványokat pedig több különböző készülékre, felbontásra és tájolásra készíthetjük el. Arra is lehetőségünk van, hogy megosszuk az egyes színbeállítások, stílusokat és egyéb erőforrásokat a különböző elrendezések között. A legjobb az egészben pedig az, hogy elég egyetlen szoftver kezelését elsajátítanunk ahhoz, hogy tartalmakat állíthassunk elő a különböző média típusokra – jobb produktivitás, kevesebb időbefektetéssel.

  • Interaktív tablet és okostelefon alkalmazások iPadre, iPhone-ra, Androidra és más mobileszközre.
  • Reszponzív HTML 5 tartalmak készítése interaktív felhasználói felülettel digitális magazinok, újságok és e-katalógusok részére.
  • Sztenderd HTML5-ön alapuló lapozó könyvek, amelyek bármelyik modern böngészőben megjeleníthetőek plugin bevonása nélkül.
  • Hagyományos eBookok előállítása Amazon Kindle-re iBooks-ra, Sony Reader-re, NOOK-ra más eBook olvasókra.
  • HTML5 kompatibilis weboldalak előnézeti képének a megrajzolása is megvalósítható.
  • Integráció más alkalmazásokkal és formátumokkal
  • Egy alkalmazás se lehet magányos sziget. A QuarkXPresst a kezdetektől kezdve úgy fejlesztették, hogy képes legyen megbirkózni számos különböző formátummal.

  PDF, Illustrator és EPS fájlok átalakítása natív QuarkXPress objektumokká

  Intsünk búcsút az olyan időigényes projekteknek, mint az ügyfelektől érkezett logók és PDF-ek helyreállításának! A QuarkXPress az első olyan alkalmazás, ami képes megnyitott PDF, Illustrator és EPS fájlokat natív objektumokká alakítani. Használjuk ki a szerkeszthető vektorgrafikák, szövegek, színkészletek és betűkészletek által kínált előnyöket. Egyszerűen csak másoljuk át a kívánt elemeket a QuarkXPressbe, ahol azok már mint natív QuarkXPRess objektumok fognak megjelenni, lehetővé a további szerkesztést.

  • Szövegek, képek és hyperlinkek importálása Microsoft Word-ből

  Fogjuk a szövegekkel, hyperlinkekkel, lábjegyzetekkel és képekkel megpakolt Microsoft Word fájlokat, és helyezzük el őket a QuarkXPressben készülő layoutba. A szövegformázások és a stílusok importálhatók, a hyeprlinkek pedig automatikusan bekerülnek a gyűjteménybe.

  • PSD és AI importálás

  A QuarkXPress lehetővé teszi az Adobe Photoshop és az Illustrator fájlok importálását is. A rétegek és a csatornák megjelenítése szabályozható, mint ahogy az áttetszőség és a keverés mértéke.

  • Táblázatok és diagramok importálása Microsoft Excel-ből

  A Microsoft Excelben készült táblázatokat feldíszíthetjük a QuarkXPressben, anélkül, hogy sérülne a formázásuk.

  quarkxpress_uui

  Elképesztő teljesítmény A QuarkXPress 64 bites architektúrájának köszönhetően a teljes RAM a rendelkézésünkre áll, ami sokkal jobb teljesítményt hoz a fájl kezeléstől a layout renderelésen keresztül a PDF exportálásig.

  Xenon grafikus motor Az új és korszerű Xenon grafikus motor képes teljesen kihasználni a modern személyi számítógépek teljesítményét. A lehető legnagyobb elérhető felbontásban hozhatunk létre PDF dokumentumokat, illetve Photoshop és TIFF képeket.

  PDF, Illustrator és EPF fájlok konvertálása Búcsút inthetünk az olyan időigényes projekteknek, mint a a PDF rekonstruálásának vagy a logók átalakításának. A QuarkXPress az első olyan layout alkalmazás, mely képes a PDF, az Illustrator és az EPS fájlokat natív objectekké alakítani. 

  Roncsolás mentes képszerkesztés Képszerkesztés szintek és görbék módosításával, a fényesség és a kontraszt beállításával, illetve gamma korrekcióval. Az összes elvégzett módosítás roncsolás mentes, így az eredeti kép érintetlen marad. Ez azt jelenti, hogy gyorsan eltávolíthatunk effekteket, és ugyanazt a képet többször is felhasználhatjuk más beállításokkal. Emellett automatikusan is létrehozhatunk új, egyedi verziókat a beállítások alkalmazásával. Megváltoztathatjuk a felbontást, levághatjuk a feleslegesnek ítélt részeket, a színskála típusát és természetesen a formátumot. Az így létrehozott képek automatikusan rögzülnek a layouthoz.

  Roncsolás mentes szűrők A QuarkXPress számos roncsolás mentes szűrőt is kínál a képek szebbé tételéhez. A szűrők között – több más mellett - megtaláljuk az életlen maszkot, a domborítást és a kontúrélesítést is. Az effekteket elég a munkafolyamat végén alkalmazni, így akkor is elég csupán egy kép, ha több különböző platformon (print, web, mobil) szeretnénk felhasználni.

  Áttetszőség módok A QuarkXPress lehetőséget ad két vagy több objektum átfedésére, beleértve a képeket is. Az Image Editing paletta használatával könnyen manipulálhatjuk a képeket, a színek keveredését és az effekteket.

  quark_image-editing-full-combo.jpg

  Szöveg körvonalazás A szöveg körvonalazási eszköztárral anélkül hozhatunk létre szövegkontúrokat, hogy magát a szöveget át kellene alakítanunk. Részletesen beállíthatjuk a körvonal paramétereit, így a csatlakozási pontokat, a kontúr vastagságát és természetesen a színét is. A szöveg pedig végig szerkeszthető marad.

  Szövegárnyalás Kiemelhetünk egy szimpla szót vagy egy teljes bekezdést. Különböző módokon állíthatjuk be a szöveg kiemelését, ami természetesen együtt mozog a szöveggel, ha változik.

  quark_text-tools-combo.jpg

  Hasábok felosztása Az se jelenthet problémát, ha egy főcímet szeretnénk felosztani egy három hasábos szövegdobozra. A QuarkXPress képes egyetlen kattintással felosztani hasábokra a folyó szöveget. Akkor is működik, ha egy szövegdobozt szeretnénk felosztani, de egy kész hasábot is feloszthatunk továbbiakra.

  Vonal a hasábok között A hasábszabályok létrehozásának a megkönnyítése végett a QuarkXPress képes automatikusan alkalmazni a szabályokat a több hasábos szövegdobozokon.

  Adaptív layout konvertálás A QuarkXPress támogatja az eredetileg nyomtatásra szánt layoutok digitális formátumokba történő konvertálását. Az adaptív konverzió lehetővé teszi a printre szánt anyagok automatikus átméretezést, még abban az esetben is, ha a célformátumnak más a képaránya. Beállíthatjuk azt is, hogy az eredeti design mely elemei maradjanak meg eredeti méretükben, és melyek változzanak. Ezzel az új technológiával felgyorsítható a platformok és a médiumok közötti váltás.

  iOS App készítés A QuarkXPress gazdag funkcionalitása lehetővé teszi innovatív, HTML5 formátumú felhasználói felületek készítését iOS alkalmazások számára. A felületek elkészítése nem igényel előfizetési díjat vagy egyéb licencezési formát.

  Objectek másolása és beillesztése Sose volt még ilyen egyszerű a PowerPoint, vagy az Illustrator objectek kezelése. Egyszerűen csak át kell másolnunk őket a QuarkXPress-be, ahol már mint natítv QuarkXPress objectek fognak megjelenni.

  HTML5 publikációk A QuarkXPresszel most már HTML5 publikációkat is készíthetünk külső alkalmazás és egyéb publikálási költségek nélkül. Csak töltsük fel a HTML5 publikációnkat a webre, és mutassuk meg a világnak. A HTML5 publikációk pixel pontossággal jelennek a desktop gépen, tableten és mobilon egyaránt. A HTML5 publikációkkal túlléphetünk a statikus print elrendezésen, és interaktív elemekkel is elláthatjuk a kiadványainkat.

  quark_digital-publishing-combo.jpg

  HiDPI és Retina Display támogatás A QuarkXPress összes funkciója arra termett, hogy a legteljesebb mértékben kihasználja a modern Retina kijelzők képességeit.

  Modern és optimalizált felhasználói felület A QuarkXPress teljesen áttervezett felhasználói felülete, az új teljes képernyős nézet és a maguktól elrejtőző panelek mind a felhasználók kényelmét szolgálják.

  Digitális szerkesztés és terjesztés A QuarkXPress megnyitja a digitális szerkesztés és kiadás új világát az ismerős felhasználói felületen, melyhez nem szükségesek programozói ismeretek.

  QR Code Creator Ezentúl közvetlenül a QuarkXPress is létrehozhatunk QR kódokat, olyan stílusban és színben, amilyenben csak akarjuk. Több más mellett létrehozhatunk QR kódot URL-ekhez és vCardokhoz is.

  OpenType Stylistic Set-ek támogatása A tipográfia szerelmesei joggal lehetnek izgatottak. A kiadványszerkesztők az OpenType Stylistic Set-ek segítségével csoportokba rendezhetik az alternatív karaktereket. A Stylistic Sets lehetővé teszi, hogy a létrehozott készleteket egyetlen kattintással alkalmazhassuk a szövegen. 

  App Studio a QuarkXPress-ben Saját iPad alkalmazásokat készíthetünk az App Studióval, amivel megoszthatjuk és szerkeszthetjük az interaktív kiadványokat.

  ePUB támogatás A QuarkXPress-ben elkészített könyveket, újságokat ePUB formátumban is elkészíthetjük iPadre, Sony Reader-re, NOOK-ra és más e-book reader eszközökre.

  Táblázatszerkesztés A táblázat celláit összeolvaszthatjuk, kettéoszthatjuk, a cellák háttérszínét és a keretek vastagságát is állíthatjuk. Képet, szöveget, vagy akár táblázatot is elhelyezhetünk a cellákban. Nemcsak táblázatot készíthetünk vele, hanem segítségével különböző objektumokat is elhelyezhetünk az oldalon.

  Rétegtechnika A dokumentum tartalmát rétegekre rendezhetjük. A felesleges részleteket, vagy egy állomány különböző nyelvi mutációit elrejthetjük és lezárhatjuk.

  Webdesign eszközök A dokumentumot nemcsak nyomtathatjuk, hanem HTML formátumba is elmenthetjük. Az elmentett HTML oldalt bármely webszerkesztőben megnyithatjuk és továbbszerkeszthetjük. Az oldalon legördülő menüt, többállapotú gombot, hivatkozásokat és formanyomtatvány-elemeket is elhelyezhetünk.

  XML-támogatás Az XML export lehetősége megnyitja az utat a médiafüggetlen publikáció felé.

  Mesteroldalak használata Egy kiadványszerkesztő programtól elvárható módon mesteroldalakat használhatunk kiadványainkban, amelyek megkönnyítik egy dokumentum hasonló oldalainak elkészítését, ráadásul egy egész dokumentumra vonatkozó módosítás esetén a mesteroldal ugyancsak sokat segíthet.

  Adobe Photoshop PSD import A PSD import mostantól támogatja a többrétegű Adobe Photoshop fájlok importálását és a rétegek szerkesztését is. A PSD Import Xtensions modult és a tökéletesített QuarkXClusive modult ingyenesen letölthetjük a Quark ezen oldaláról.

  QuarkVista A QuarkXPress legújabb verziója olyan új funkcióval rendelkezik, mint a QuarkVista képszerkesztő plugin, amellyel megváltoztathatjuk egy kép méreteinek és dőlésszögének paramétereit, grafikus fájlokat importálhatunk és színátalakítást hajthatunk végre rajtuk.

  Projektek A munkákat projektekbe menthetjük, így biztosítva az egységes méreteket és arculatokat.

  Szinkronizált szöveg Egy projekten belül használhatjuk ugyanazokat a betűformákat. Egy kattintásra könnyedén frissíthetjük az összes szöveget az egész projektben.

  Teljes felbontású előnézeti kép A pontosabb munka érdekében átválthatunk a teljes felbontású előnézeti kép üzemmódra, így garantáltan azt kapjuk, amit a monitoron látunk.

  Többszöri visszavonás (Undo) A Preferences ablakban beállíthatjuk, hány műveletet tudjunk visszavonni. Ez akár 30 műveletnél is több lehet.

  Újabb bővítmények Kifinomultabb táblázatkezelés, rétegek, PDF exportálás, HTML előnézet és export, XML export, nyomtatás, webszerkesztés (legördülő elemek, CSS, hiperlinkek), és még sok minden más.

  Átlátszóság A QuarkXPress továbbfejlesztett átlátszósági funkciókkal rendelkezik, amelyek eredménye a nyomtatásban is garantáltan helyesen jelenik meg. Az átlátszóság nem áll meg az objektum szintjén, hanem az adott elemnek akár minden része más-más átlátszósággal is rendelkezhet.

  Alpha csatornás maszkok a TIFF és PSD fájloknál Az importált TIFF és PSD fájlok, ha alpha csatornát tartalmaznak, azt is alapul vehetjük a kép körbevágásához, átlátszóságához. Nem kell többé éles vágást alkalmaznunk.

  Képeffektusok Számtalan effektust és hatást tehetünk a képekre, amelyek mind nyomtathatóak lesznek.

  Továbbfejlesztett Photoshop PSD importálás Az átlátszó hátterű Photoshop PSD fájlok importálás után is megtartják az átlátszóságot.

  Tömörített Zónák Forradalmian új rétegfunkció, amely abban segít, hogy a grafikát bárhol felhasználhassuk azonnali frissítéssel.

  Továbbfejlesztett színmenedzsment Beállíthatjuk, hogy a monitor milyen színmódban, milyen színprofil szerint mutassa a kiadványunkat. Így lehetőség van RGB, CMYK, direktszínes, direktszín-mentes stb... nézetben való munkára is. Vagyis láthatjuk a soft proofot.

  Megosztott tartalom Akár képet, akár szövegdobozt, de még összetett elemeket is megoszthatunk másokkal, így ténylegesen megvalósulhat az, hogy egyidőben többen dolgozzanak ugyanazon kiadvány akár ugyanazon oldalán.

  OpenType A QuarkXPress programban most már kihasználhatjuk a napjainkban már elterjedt OpenType fontokat és azok lehetőségeit.

  Karakterpaletta Többé ne legyen probléma, hogy nem találjuk a keresett karaktert! A többi programhoz hasonló Glyps paletta, azaz a karaktertábla már a QuarkXPress programban is elérhető, így olyan karakterek között válogathatunk, amelyeket valóban ki lehet nyomtatni.

  Továbbfejlesztett táblázatkezelés A kényelmesebb táblázatkezelést segítik a fejlécek, láblécek, automatikus cellaátméretezés, könnyebb kijelölés, táblázaton beüli átlátszóság és sok egyéb új funkció.

  Kinek ajánljuk?

  A QuarkXPress a kiadványszerkesztők legfőbb eszköze. Professzionális kiadványszerkesztő funkciói révén elengedhetetlen program ahhoz, hogy a megfelelő gyorsasággal és minőségben tudjunk nyomdai kiadványokat készíteni, és levilágításuk után a nyomdának leadni.