QuarkXPress

  Quark QuarkXPress 10

  A kiadványszerkesztés szabványa
  QuarkXPress

  Árakhoz kattintson ide

  A QuarkXPress kiadványszerkesztő program szinte egyidős az DTP megjelenésével. Évek óta vezető szerepet tölt be a kiadványszerkesztésben, és már-már szabványnak tekinthető.

  Áttekintés

  A QuarkXPress a számítógépes kiadványszerkesztés legismertebb és legelismertebb szoftvere. A legtöbb reklám- és grafikai stúdióban, szerkesztőségnél és kiadónál a munkák túlnyomó többsége ebben a programban készül. Mostanában már feltűnt egy trónkövetelő: az Adobe InDesign, de a Quark trónfosztására mégsem került sor, hiszen annyira elterjedt és széles körben használt szoftver, hogy minden alternatívájának - az eszközök és lehetőségek használhatóságán túl - ezen hírnévvel és ismertséggel is meg kell küzdenie.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7, Windows 8
  Processzor
  Intel® Pentium 4 vagy AMD Athlon 64 processzor
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Microsoft .NET Framework 4.0 vagy újabb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Apple
  Rendszer
  Mac OS 10.7.5, Mac OS X 10.8.x
  Processzor
  Intel
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Funkciók

  Xenon grafikus motor Az új és korszerú Xenon grafikus motor képes teljesen kihasználni a modern személyi számítógépek teljesítményét. A lehető legnagyobb elérhető felbontásban hozhatunk létre PDF dokumentumokat, illetve Photoshop és TIFF képeket.

  HiDPI és Retina Display támogatás A QuarkXPress 10 összes funkciója arra termett, hogy a legteljesebb mértékben kihasználja a modern Retina kijelzők képességeit.

  Modern és optimalizált felhasználói felület A QuarkXPress teljesen áttervezett felhasználói felülete, az új teljes képernyős nézet és a maguktól elrejtőző panelek mind a felhasználók kényelmét szolgálják.

   

   

  QR Code Creator Ezentúl közvetlenül a QuarkXPress is létrehozhatunk QR kódokat, olyan stílusban és színben, amilyenben csak akarjuk. Több más mellett létrehozhatunk QR kódot URL-ekhez és vCardokhoz is.

  Digitális szerkesztés és terjesztés A QuarkXPress megnyitja a digitális szerkesztés és kiadás új világát az ismerős felhasználói felületen, melyhez nem szükségesek programozói ismeretek.

  App Studio a QuarkXPress-ben Saját iPad alkalmazásokat készíthetünk az App Studióval, amivel megoszthatjuk és szerkeszthetjük az interaktív kiadványokat.

  ePUB támogatás A QuarkXPress-ben elkészített könyveket, újságokat ePUB formátumban is elkészíthetjük iPadre, Sony Reader-re, NOOK-ra és más e-book reader eszközökre.

  Táblázatszerkesztés A táblázat celláit összeolvaszthatjuk, kettéoszthatjuk, a cellák háttérszínét és a keretek vastagságát is állíthatjuk. Képet, szöveget, vagy akár táblázatot is elhelyezhetünk a cellákban. Nemcsak táblázatot készíthetünk vele, hanem segítségével különböző objektumokat is elhelyezhetünk az oldalon.

  Rétegtechnika A dokumentum tartalmát rétegekre rendezhetjük. A felesleges részleteket, vagy egy állomány különböző nyelvi mutációit elrejthetjük és lezárhatjuk.

   

   

  Webdesign eszközök A dokumentumot nemcsak nyomtathatjuk, hanem HTML formátumba is elmenthetjük. Az elmentett HTML oldalt bármely webszerkesztőben megnyithatjuk és továbbszerkeszthetjük. Az oldalon legördülő menüt, többállapotú gombot, hivatkozásokat és formanyomtatvány-elemeket is elhelyezhetünk.

  XML-támogatás Az XML export lehetősége megnyitja az utat a médiafüggetlen publikáció felé.

  Mesteroldalak használata Egy kiadványszerkesztő programtól elvárható módon mesteroldalakat használhatunk kiadványainkban, amelyek megkönnyítik egy dokumentum hasonló oldalainak elkészítését, ráadásul egy egész dokumentumra vonatkozó módosítás esetén a mesteroldal ugyancsak sokat segíthet.

  Adobe Photoshop PSD import A PSD import mostantól támogatja a többrétegű Adobe Photoshop fájlok importálását és a rétegek szerkesztését is. A PSD Import Xtensions modult és a tökéletesített QuarkXClusive modult ingyenesen letölthetjük a Quark ezen oldaláról.

  QuarkVista A QuarkXPress legújabb verziója olyan új funkcióval rendelkezik, mint a QuarkVista képszerkesztő plugin, amellyel megváltoztathatjuk egy kép méreteinek és dőlésszögének paramétereit, grafikus fájlokat importálhatunk és színátalakítást hajthatunk végre rajtuk.

  Projektek A munkákat projektekbe menthetjük, így biztosítva az egységes méreteket és arculatokat.

  Szinkronizált szöveg Egy projekten belül használhatjuk ugyanazokat a betűformákat. Egy kattintásra könnyedén frissíthetjük az összes szöveget az egész projektben.

  Teljes felbontású előnézeti kép A pontosabb munka érdekében átválthatunk a teljes felbontású előnézeti kép üzemmódra, így garantáltan azt kapjuk, amit a monitoron látunk.

  Többszöri visszavonás (Undo) A Preferences ablakban beállíthatjuk, hány műveletet tudjunk visszavonni. Ez akár 30 műveletnél is több lehet.

  Újabb bővítmények Kifinomultabb táblázatkezelés, rétegek, PDF exportálás, HTML előnézet és export, XML export, nyomtatás, webszerkesztés (legördülő elemek, CSS, hiperlinkek), és még sok minden más.

  Átlátszóság A QuarkXPress továbbfejlesztett átlátszósági funkciókkal rendelkezik, amelyek eredménye a nyomtatásban is garantáltan helyesen jelenik meg. Az átlátszóság nem áll meg az objektum szintjén, hanem az adott elemnek akár minden része más-más átlátszósággal is rendelkezhet.

  Alpha csatornás maszkok a TIFF és PSD fájloknál Az importált TIFF és PSD fájlok, ha alpha csatornát tartalmaznak, azt is alapul vehetjük a kép körbevágásához, átlátszóságához. Nem kell többé éles vágást alkalmaznunk.

  Képeffektusok Számtalan effektust és hatást tehetünk a képekre, amelyek mind nyomtathatóak lesznek.

  Továbbfejlesztett Photoshop PSD importálás Az átlátszó hátterű Photoshop PSD fájlok importálás után is megtartják az átlátszóságot.

  Tömörített Zónák Forradalmian új rétegfunkció, amely abban segít, hogy a grafikát bárhol felhasználhassuk azonnali frissítéssel.

  Továbbfejlesztett színmenedzsment Beállíthatjuk, hogy a monitor milyen színmódban, milyen színprofil szerint mutassa a kiadványunkat. Így lehetőség van RGB, CMYK, direktszínes, direktszín-mentes stb... nézetben való munkára is. Vagyis láthatjuk a soft proofot.

  Megosztott tartalom Akár képet, akár szövegdobozt, de még összetett elemeket is megoszthatunk másokkal, így ténylegesen megvalósulhat az, hogy egyidőben többen dolgozzanak ugyanazon kiadvány akár ugyanazon oldalán.

  OpenType A QuarkXPress programban most már kihasználhatjuk a napjainkban már elterjedt OpenType fontokat és azok lehetőségeit.

  Karakterpaletta Többé ne legyen probléma, hogy nem találjuk a keresett karaktert! A többi programhoz hasonló Glyps paletta, azaz a karaktertábla már a QuarkXPress programban is elérhető, így olyan karakterek között válogathatunk, amelyeket valóban ki lehet nyomtatni.

  Továbbfejlesztett táblázatkezelés A kényelmesebb táblázatkezelést segítik a fejlécek, láblécek, automatikus cellaátméretezés, könnyebb kijelölés, táblázaton beüli átlátszóság és sok egyéb új funkció.

  Kinek ajánljuk?

  A QuarkXPress a kiadványszerkesztők legfőbb eszköze. Professzionális kiadványszerkesztő funkciói révén elengedhetetlen program ahhoz, hogy a megfelelő gyorsasággal és minőségben tudjunk nyomdai kiadványokat készíteni, és levilágításuk után a nyomdának leadni.