QuarkXPress

  Quark QuarkXPress 7

  A kiadványszerkesztés szabványa
  QuarkXPress

  Árakhoz kattintson ide

  A QuarkXPress kiadványszerkesztő program szinte egyidős az DTP megjelenésével. Évek óta vezető szerepet tölt be a kiadványszerkesztésben, és már-már szabványnak tekinthető.

  Áttekintés

  A QuarkXPress kiadványszerkesztő program szinte egyidős az DTP megjelenésével. Évek óta vezető szerepet tölt be a kiadványszerkesztésben, és már-már szabványnak tekinthető.A QuarkXPress a számítógépes kiadványszerkesztés legismertebb és legelismertebb szoftvere. A legtöbb reklám- és grafikai stúdióban, szerkesztőségnél és kiadónál a munkák túlnyomó többsége ebben a programban készül. Mostanában már feltűnt egy trónkövetelő: az Adobe InDesign, de a Quark trónfosztására mégsem került sor mostanáig, hiszen annyira elterjedt és széles körben használt szoftver, hogy minden alternatívájának - az eszközök és lehetőségek használhatóságán túl - ezen hírnévvel és ismertséggel is meg kell küzdenie.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows XP, vagy újabb
  Processzor
  400 MHz (nagyobb teljesítményû ajánlott)
  Memória
  128 MB
  Tárhely
  250 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • TCP/IP hálózat a Quark licenceléshez
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v. 10.4 vagy újabb (Intel alapú is)
  Processzor
  G4, G5, Intel processzor
  Memória
  128 Mb
  Tárhely
  330 MB
  Egyéb
  • TCP/IP hálózat a Quark licenceléshez
  Funkciók

  Táblázatszerkesztés A táblázat celláit összeolvaszthatjuk, kettéoszthatjuk, a cellák háttérszínét és a keretek vastagságát is állíthatjuk. Képet, szöveget, vagy akár táblázatot is elhelyezhetünk a cellákban. Nemcsak táblázatot készíthetünk vele, hanem segítségével különböző objektumokat is elhelyezhetünk az oldalon.

  Rétegtechnika A dokumentum tartalmát rétegekre rendezhetjük. A felesleges részleteket, vagy egy állomány különböző nyelvi mutációit elrejthetjük és lezárhatjuk.

  Webdesign eszközök A dokumentumot nemcsak nyomtathatjuk, hanem HTML formátumba is elmenthetjük. Az elmentett HTML oldalt bármely webszerkesztőben megnyithatjuk és továbbszerkeszthetjük. Az oldalon legördülő menüt, többállapotú gombot, hivatkozásokat, formanyomtatvány-elemeket is elhelyezhetünk.

  XML-támogatás Az XML export lehetősége megnyitja az utat a médiafüggetlen publikáció felé.

  Mesteroldalak használata Egy kiadványszerkesztő programtól elvárható módon mesteroldalakat használhatunk kiadványainkban, amelyek megkönnyítik egy dokumentum hasonló oldalainak elkészítését, ráadásul egy egész dokumentumra vonatkozó módosítás esetén a mesteroldal ugyancsak sokat segíthet.

  Adobe Photoshop PSD import A PSD import mostantól támogatja a többrétegű Adobe Photoshop fájlok importálását és a rétegek szerkesztését is. A PSD Import Xtensions modult és a tökéletesített QuarkXClusive modult ingyenesen letölthetjük a Quark oldaláról.

  QuarkVista A QuarkXPress legújabb verziója olyan új funkcióval rendelkezik, mint a QuarkVista képszerkesztő plugin, amellyel megváltoztathatjuk egy kép méreteinek és dőlésszögének paramétereit, grafikus fájlokat importálhatunk és színátalakítást hajthatunk végre rajtuk.

  Projektek A munkákat projektekbe menthetjük, így biztosítva az egységes méreteket és arculatokat.

  Szinkronizált szöveg Egy projekten belül használhatjuk ugyanazokat a betűformákat. Egy kattintásra könnyedén frissíthetjük az összes szöveget az egész projektben.

  Teljes felbontású előnézeti kép A pontosabb munka érdekében átválthatunk a teljes felbontású előnézeti kép üzemmódra, így garantáltan azt kapjuk, amit a monitoron látunk.

  Többszöri visszavonás (Undo) A Preferences ablakban beállíthatjuk, hány műveletet tudjunk visszavonni. Ez akár 30 műveletnél is több lehet.

  Újabb bővítmények Kifinomultabb táblázatkezelés, rétegek, PDF exportálás, HTML előnézet és export, XML export, nyomtatás, webszerkesztés (legördülő elemek, CSS, hiperlinkek), és még sok minden más.

  Kinek ajánljuk?

  A QuarkXPress a kiadványszerkesztők legfőbb eszköze. Professzionális kiadványszerkesztő funkciói révén elengedhetetlen program ahhoz, hogy a megfelelő gyorsasággal és minőségben tudjunk nyomdai kiadványokat készíteni, és levilágításuk után a nyomdának leadni.