Árakhoz kattintson ide

  A Reason egy komplett virtuális zenestúdió és zeneszerkesztő szoftver, mely tartalmazza egy dal szerkesztéséhez és keveréséhez szükséges összes hangfeldolgozó- és generáló elemet – egyetlen csomagban.

  Áttekintés

  Ez a zeneszerkesztő szoftver egy önállóan, kiegészítő hangszerek és plug-inek nélkül használható virtuális stúdió, az innovatív szoftvereiről híres svéd Propellerhead Software terméke.

  Komplett stúdió a szó szoros értelmében: a program egy teljes zenei környezetet valósít meg a legmodernebb számítógépes hangszimulációs algoritmusoknak köszönhetően. Így a stúdiókban használatos szintetizátorok, samplerek (hangmintavevők), effektprocesszorok, szekvencerek és mixerek virtuális másai mind rendelkezésünkre állnak az alkotás során, egyetlen programon belül. Ezek a virtuális hangkeltő és hangfeldolgozó rendszerek egymással teljesen szabadon kombinálhatóak, így a kreativitásnak valóban csak a képzeletünk szab határt.

  A Reason nem csak önmagában, hanem akár más zenei alkalmazásokkal (pl. Cubase, Logic, Reason, ProTools, Digital Performer, Live, FL Studio, stb) is kombinálható a szabadalmaztatott ReWire technológiának köszönhetően.

  A Reason 8-al a  Propellerhead ismét emeli a lécet. A program újratervezett felülete gyorsabb, elegnásabb és sokkal intuitívabbá vált. Mindenhol egyszerűen működik a drag and drop, köszönhetően az új Browsernek.  Fedezze fel az új gitárerősítő szekciót a világhírú svéd Softube boszorkánykonyhájából. Akinek még egyszerűbb lehetőségekre van szüksége, azok számára ideális választás lehet a Reason Essential 8 megvásárlása.

   

  A Reason 8 újdonságai:

  Egyszerűsített look and feel
  Meg fog lepődni, hogy a zene készítése ennyire erőfeszítés mentes is lehet! A hardcore Reason rajongók már korábban is imádták a program egyszerű kezelhetőségét. A Reason 8-al a Propellerhead még tovább “áramvonalasította” a felületet. A valaha volt legegyszerűbb módon navigálhatunk és alakíthatjuk ki a munkafelületünket. Az ablakos rendszerben minden a helyén van, minden ott és úgy animálódik ahogy kell, így semmi nem vonja el a figyelmünket az alkotástól.

   

   

  “Fogd és vidd” (“drag and drop”) működés
  Ez a zenekészítés igazán gyors és intuitív módja. A fogd és vidd egy olyan lehetőség, amire nem is gondolná hogy szüksége van - egészen addig amíg egyszer csak ki nem próbálja. Ha ez megtörténik, akkor tudni fogja hogy ez a legrövidebb távolság a fejben hallott zene és a között, amit felvesz a Reason-be. A Reason 8 ezt az “azonnaliságot” nyújta számunkra, hiszen a fogd és vidd funkcionalitást és elvet teljesen integrálták a programba. Húzzuk a patcheket a hangszerekre, hangszereket a szekvencerbe, audio sávokat a track listába. Mind gyors és intuitív. Mostantól duplaklikkel adhatunk hozzá új hangokat, és szintén dupla klikkel törölhetjük ki őket. A track nevek mindig a betöltött patch-ek alapján kerülnek elnevezésre és egységesek mindegyik nézetben (Sequencer, Rack, Mixer).

   

   

  Újratervezett böngésző (Browser)
  A Reason 8 másik lényeges újítása az akár mindig nyitva tartható browser. Biztos jól ismeri azt az érzést, amikor halljuk a hangot a fejünkben, de annak a megkeresésével órákat el lehet tölteni, miközben a menükben való keresgélés megöli a kreatív inspirációt. A Reason 8 ezt helyre teszi. Az odaillő hang megtalálása sosem volt ilyen könnyű, mivel az újratervezett böngésző olyan mint egy nyitott könyv: mindig ad inspirációra lehetőséget és mindig ott van, ahol szükségünk van rá.

   

   

  Softube Amp és Cabinet gitárerősítő modellek

  Leheljünk életet a gitár és basszusgitár játékunkba! A Softube már jól ismert Reason Rack Extension fejlesztő, de mostantól egy állandó helyet foglalnak el a Reason Rack-ben a hihetetlen hangzású amplifier and speaker cabinet modellezésű plug-injeikkel, amitől bármilyen gitár és basszusgitár felvétel életre kel. De ne álljunk itt meg! Rakhatjuk elektromos zongorára, vagy egy Thor szintetizátor patchre is, ahogy azt anno Jan Hammer vinnyogó szintiszólóit is a világhír felé röpítette.

  Kísérletezzünk, örömöködjünk és legyünk kreatívok!

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 vagy újabb operációs rendszer
  Processzor
  Kétmagos Intel vagy AMD processzor
  Memória
  4 GB RAM
  Tárhely
  3 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Legalább 16 bites Windows kompatibilis audio kártya, ajánlott 24-bites hangkártya ASIO driver-rel
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.7 vagy újabb
  Processzor
  Kétmagos Intel vagy AMD processzor
  Memória
  4 GB RAM
  Tárhely
  3 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • CoreAudio kompatibilis audio interfész vagy beépített hangkártya
  • MIDI interface és MIDI billentyűzet ajánlott
  Funkciók
  Virtuális rack
  A Reason szíve a hangszereket és effekteket tartalmazó virtuális rack. Ahogy dolgozunk egy dalon és újabb és újabb hangszereket illesztünk be, ezeket a Reason automatikusan “bekábelezi” a rendszerbe. Ha ennél tovább szeretnénk menni, akkor egyszerűen a rack hátsó részén saját új kapcsolatokat is kialakíthatunk a hangkeltő/módosító elemek között.
   

  Hangok
  A hangok kiválogatása fontos része a zeneszerzési folyamatnak. A temérdek szintetizátor, hangminta, dob-szet  és effektek több mint elegendő gyakorlatilag bármilyen stílushoz. Mégis többre lenne szükség? Nem probléma, a meglévő gyári hangkészlet szabadon bővíthető ingyenes és megvásárolható ReFill könyvtárakkal.

  Kreatív folyamat
  Az új Reason felhasználók számára elsőre az a legmeglepőbb, hogy milyen rövid idő alatt képesek kész darabokat komponálni. A Reason legendássá vált kreatív munkafolymata segít abban, hogy csak a zenére fokuszálhassunk, és közben ebben még örömünket is leljük. Mindig.
   

  Még több eszközre lenne szükségünk?
  Nem probléma. Válasszunk egy szintetizátort, dobgépet, looplejátszót vagy bármilyen másik eszközt a Create menüből, amely azonnal megjelenik a Rack-ban, automatikusan bekábeleződve a jelútvonalba. Mivel a Reasont úgy tervezték, hogy optimálisan használja ki gépünk erőforrásait (még lassabb számítógépen is nagyszerűen használható), ezért rengeteg különböző hangszerrel bővíthetjük a virtuális rack-et.

  Sokoldalú vezérelhetőség
  A Reason virtuális rack-jében található eszköz a felületén található kontrollerekkel vezérelhető. Az összes gomb, tekerő, fader, stb. ott van előttünk, melyek teljesen valósidejű vezérlésre lettek tervezve. Az össes ilyen jellegű paraméterváltoztatás – mint pl. szűrők állítása, pitch-bend (hangmagasság csúsztatás), hangerő vagy panoráma (pozíconálás a térben) – felvehető és automatizálható a Reason szekvencerében.

  A jelút flexibilis alakíthatósága
  Egyetlen gombnyomásra szemünk elé tárul a Reason virtuális rackjének hátulja, ahol a virtuális patchkábelek mennyországa vár ránk. (A patchkábelekkel lehet az audio illetve kontroll vezérlő jeleket az eszközök között továbbítani). A legtöbb kapcsolat automatikusan jön létre. Amikor beillesztünk a rack-be egy új eszközt, akkor az azonnal megjelenik a kiválasztott eszköz alatt és a Reason hátul a leglogikusabb módon ”bekábelezi”. Ezeket a kábeleket átköthetjük máshová vagy pedig saját magunk is létrehozhatunk új kapcsolatokat, azaz így módosíthatunk már létező hangzásokat vagy hozhatunk létre újakat.

  A REASON 5 BEÉPÍTETT HANGSZEREI ÉS EFFEKTJEI - a felsorolás nem teljeskörű!

  DOBGÉPEK ÉS LOOPMANIPULÁCIÓS ESZKÖZÖK

  Kong
  Dobszintetizátor 16 ütőpaddal, mely a klasszikus Roland TR szériát, fizikai modellezős dobszintetizátorokat és az a hangminta alapú AKAI MPC szériát szimulálja.

   

  Dr. Octo Rex

  A korábbi Dr.Rex modult felváltó looplejátszó és manipulációs hangszer, most már 8 REX loop  egyidejű lejátszási lehetőségével. Nem számít hogyan használjuk – pattern szekvencerként loopokhoz vagy teljesen átvariálva a loop-ot alkotó egyes hangokat a szekvencerben – a Dr. Octo Rex-el garantáltan kiélhetjük a kreativitásunkat.

  Redrum

  Hangminta alapú dobgép beépített szekvencerrel.

  SZINTETIZÁTOROK

  Thor
  Fantasztikus hangú félmoduláris szintetizátor gigász: hatféle (többek között hullámtábla, FM és fázistorzításon alapuló) szintézis, négy különböző szűrő, rendkívül sokoldalú modulációs lehetőségek, óriási hangzás. Kell ennél több?
   
   
  Subtractor
  Virtuális analóg modellezésű (szubtraktív) szintetizátor.
   
  Malström
  Túlvilági hangzású, teljesen egyedi Propellerhead fejlesztésű graintable szintézis alkalmazó szintetizátor, spektrális modulációs és hullámtábla szkennelő lehetőségekkel. Hallani kell!
   
  SAMPLEREK
   
  NN-XT
  A Reason egyik legfejlettebb samplere, ahol rengeteg modulációval és szinte az összes hagyományos szintetizátor paraméterrel (LFO, burkológörbék, szűrők) alakíthatóak a hangminták.
   
  NN-19
  A legelső Reason sampler, mely kiválóan alkalmas egyszerűbb hangzások megszólaltatására.
   
  REASON RACK ELEMEK
   
  A Rack
  Ez a Reason leglényegesebb összetevője, a fő keretrendszer, ahova az összes hangszert és effektet betölthetjük és egymáshoz kapcsolhatjuk.
   
  A szekvencer
  A Reason szekvencer a komponálás eszköze, ahol a dalt az idővonal mentén építhetjük fel az egyes sávokból. Komplex automatizációs lehetőségekkel, valósidejú felvétel MIDI-n keresztül, egy sávon több szekvencia megjelenítése, stb.
   
  RPG-8
  Az akkordokat hangzatos melódiákkal alakítja át, a kreatív arpeggio készítés nélkülözhetetlen eszköze.
   
  The MClass Mastering Suite
  Négy eszközből álló professzionális szintű mastering megoldás, melyek dinamikával és élettel telítik a zenénket és professzionális hangzást nyújtanak.
   
  Spider Audio & CV Mergers & Splitters
  Speciális céleszközök az audio és a kontrolljelek megosztására, összegzésére és továbbítására.
   
  ReGroove Mixer
  Emberi jelleget kölcsönöz a merev számítógép pontosságú ritmusoknak, mivel az emberi játék finom pontatlanságait szimulálja.
   
  Combinator
  A Combinator a Reason-ben egyszerre több hangszer és effekt kombinációja, melyekkel vastag, teljesen saját és egyedi hangzást alakíthatunk ki. A hangszerek és az effektek több paraméterét dinamikusan, akár egyetlen kontrollerről is vezérelhetjük, ami rendkívül expresszív játékmódot tesz lehetővé.
   
  Matrix
  Analóg step-szekvencer
   
  EFFEKTEK
   
  Pulveriser
  A Pulveriser durva kompresszálást, piszkos torzítást, többmódú szűrőt és rugalmas modulációt tartalmaz egyetlen effektben.
   
   
   
  The Echo
  Az Echo egy továbfejlesztett sztereó visszhang effekt, ami összehozza a modern delay effektek hangzásvilágát a természetes analóg effektezéssel.
   
   
  Alligator Az Alligator egy háromsávos, minta alapú gate effekt, ami képes radikális méretekben megváltoztatni a loopok hangzását, és feldobni az egyébként unalmas ütemeket.
   

  RV7000
  Professonális minőségű digitális zengető / térszimulácós plug-in.
   
  BV512 Digital Vocoder
  Nem csak a jól ismert robotos énekhangzást érhetjük el vele, hanem akár 512 frekvenciasávon is képes a hangok spektrális módosítására.
   
  Scream 4
  Az EQ-val kombinált plug-in alkalmas a finom analóg melegség hozzáadásától a digitáls glitch hangzáson keresztül egészen a brutális, sivítós torzítás előállításáig.
   
  • DDL-1 Digital Delay Line - digitális késleltető és visszhang
  • D-11 Foldback Distortion - torzító
  • ECF-42 Envelope Controlled Filter - flexibilis szűrő
  • CF-101 Chorus/Flanger - kórus / flanger modulációs effekt
  • PH-90 Phaser - késleltetés-alapú modulációs effekt
  • UN-16 Unison - “hangvastagításra” szolgáló plug-in
  • COMP-01 Compressor/Limiter - dinamikaszabályozás
  • PEQ-2 Two Band Parametric EQ - hangszínszabályozás

   

  Live Sampling

  A 80-90-es évek népszerű kreatív producer technikája ismét az alkotói arzenál részévé vált, a mai kor színvonalán újragondolva és megvalósítva. Saját hangunkat vagy bármilyen külső hangforrást azonnal rögzíthetünk és beilleszthetük a zenébe a Redrum, NN-19, NN-XT vagy a Kong Drum Designer segítségével.

   

  Blokkok

  A dalszerzésben hasznos pattern-alapú szerkesztőeszköz a szekvencerben, ahol a dal egyes részeit könnyedén variálhatjuk és módosíthatjuk.

   

  PROFI REASON FELHASZNÁLÓK
  Professzionális Reason felhasználók a Hip-hop, R’n’b műfajokból.

  Profi elektronikus tánczenei producerek, akik Reason-t használnak.
   

  Kinek ajánljuk?
  Mindenkinek, aki szeretne a zeneszerzéssel, komponálással megismerkedni, de nem akar drága stúdióeszközökre sok pénzt költeni. Azok számára, akik gyorsan és hatékonyan szeretnének professzionális, CD minőségű felvételeket készíteni üzleti vagy akár otthoni/hobbi célra.