CINEMA 4D Prime

  MAXON CINEMA 4D Prime Release 18

  A MAXON CINEMA 4D Prime teljes egészében megújult, hogy minél hatékonyabb kiszolgálója legyen azoknak a grafikus szakembereknek. A professzionális 3D itt kezdődik!
  CINEMA 4D Prime

  Árakhoz kattintson ide

  A MAXON CINEMA 4D Prime teljes egészében megújult, hogy minél hatékonyabb kiszolgálója legyen azoknak a grafikus szakembereknek, akiknek munkájuk során 3D-s anyagokkal is dolgozniuk kell.

  Áttekintés

  Kinek ajánljuk?

  Rendkívül egyszerű kezelés, gyorsaság és professzionalitás jellemzi. A Cinema 4D Prime ideális választás mindazon grafikusok számára, akik a 3D területén is érvényesülni szeretnének. Intuitív kezelőfelülete nagyban megkönnyíti a 3D izgalmas világának befogadását. A Cinema 4D Prime-mal már ma elkezdheted megalkotni nagyszerű 3D-s képeidet. Az elérhető tutorialok pedig segítenek gyorsan és könnyen elsajátítani a szoftvert.
   

  Bővítsd 2D-s szoftverparkodat a Cinema 4D Prime-mal, és nagyszerű új lehetőségek nyílnak meg előtted. Például adj hozzá egyszerűen 2D-s grafikát a 3D-s jelenethez Illustrator, vagy EPS fájlok importálásval, vagy pedig egészítsd ki képeidet, videóidat 3D-s elemekkel. Bármiben, amit létre szeretnél hozni - legyen az egy 3D logó, illusztráció, épület, vagy épp egy űrhajó - támaszkodhatsz a Cinema 4D Prime-ra.

  A Cinema 4D Prime segítségével költséghatékonyan léphetsz be a 3D világába. Ha pedig fejlettebb eszközt szeretnél, a Prime-ról bármikor frissíthetsz magasabb verzióra.

   

  Prime_screenshot.png

   
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10/ 8.1/ 8.0 / 7 / Vista 64 bit, Windows 2008 Server 64 bit, Windows 2012 Server 64 bit
  Processzor
  Intel Pentium 4, Athlon 64 Sempron
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  7 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • OpenGL 2.1 kompatibilis videókártya
  Apple
  Rendszer
  Apple Mac OS X 10.7 vagy újabb
  Processzor
  Intel Core 2 Solo
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  7 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • OpenGL 2.1 kompatibilis videókártya
  Funkciók
  Modellezés
   

  A legtöbb 3D-s projekt a modellezéssel kezdődik.

  Egyszerű geometriai formák állnak rendelkezésedre a Cinema 4D-n belül "parametrikus primitívek" formájában. A Parametrikus objektumok olyan állítható térbeli sokszögek, amelyek bonyolultabb modellek alapjául szolgálhatnak. Számos deformáló, módosító és generátor áll rendelkezésedre a könnyű és gyors modellezéshez. A spline (vonal) objektumok, kiegészülve az extrude, lathe, loft és sweep objekumokkal alkalmasak rendkívül összetett alakzatok létrehozására, amelyek valós időben állíthatók, vagy akár animálhatók is.
   

  Poly Pen - forradalom a modellezésben
   
  Soha nem volt még ilyen egyszerű az organikus modellek létrehozása, vagy a retopológia, köszönhetően az új fejlesztésű Poly Pen-nek. Ez az eszköz egyesíti az összes szükséges funkciót ahhoz, hogy úgy alkoss 3D-s modelleket, mintha csak egy tollal rajzolnál. Klónozz, vágj szét, vagy hegessz össze pontokat, vonalakat, lapokat a 3D-s modelleden! Használd a subdividion-t a sarkok lekerekítéséhez! Engedélyezt a snap funkciót, hogy még pontosabban tudj rajzolni! Mindezt egyetelen eszközzel, és így lesz a modellezés gyorsabb és egyszerűbb, mint valaha!
   
  Egyszerű formázás
   
  A Cinema 4D számos polygon tool-t tartalmaz, amelyekkel valós időben alakíthatod a modelledet. A sokoldalú Knife (kés) eszközzel lyukakat vághatsz, tárgyakat köthetsz össze, vagy újabb pontokat adhatsz hozzá a modelledhez. A Stitch and Sew (varrás, öltés) eszköz segítségével pedig könnyedén eltüntetheted a felesleges lyukakat a modellről. A Brush és Magnet (ecset és mágnes) eszközökkel pedig egyszerűen vihetsz fel organikus formákat, vagy szabálytalanságokat a felületre. Akár valós, akár egy kitalált jelenetet szeretnél létrehozni, a Cinema 4D erőteljes eszközei biztosítják az alapot elképzeléseidhez!
   
  UV szerkesztése
   
  A Maxon Cinema 4D eszközök tömegét kínálja az UV szerkesztéshez, amellyel több rétegben is fel tudod vinni a felületi színeket, mintákat a modellre. Az UV szerkesztés elengedhetetlen a minőségi textúrázáshoz és a sikeres festéshez a 3D-ben. Akár egy alacsonyabb felbontású játékról van szó, akár egy magas minőségű matte painting-ről, a Cinema 4D hatékony eszközöket ad a kezedbe.
   
  __________________________________________________
   
  Anyagok létrehozása a Cinema 4D-ben

  Legyen szó mesterséges vagy természetes hatású anyagokról, a MAXON CINEMA 4D anyagmodellező rendszere teljes kontrollt ad a 3D-s objektumok felületének létrehozása felett. A legtöbb channel alapja egy textúra, vagy egy shader. A textúrák jobb kezelése érdekében a MAXON CINEMA 4D Prime támogatja a legtöbb elterjedt és népszerű formátumot, így a rétegelt .PSD fájlokat is. A széleskörűen használható 2D és 3D volumetrikus árnyalókkal könnyedén hozhatsz létre üveg, fa, vagy fém hatást. Különböző szűrőkkel és rétegeléssel könnyedén kombinálhatsz képeket, árnyalókat, és effekteket is.
   
  Reflectance channel

  Valósághű tükröződést hozhatsz létre a fényvisszaverődés és a tükröződés kombinálásával egyetelen csatornán belül. Adj a modellednek érdes, tükröződő, egyenetlen és színes felületet mindössze egy csatorna rétegeinek egyesítésével! Készíts több rétegű tükröződő felületet, mint a metálfényű autókon. Hozz létre valószerű fémfelületeket a fresnel és anisotrophy segítségével. Készíts élethű textil felületeket az Irawan-nal.

  3D festés
   
  A Maxon Cinema 4D teljes ellenőrzést tesz lehetővé a textúrák minden rétege felett, szűrő és felületi támogatással. Akár 10 csatornát is festhetsz egyszerre, és a RayBrush technológiának köszönhetően valós időben kísérheted figyelemmel a festés eredményét egy renderelt képen.
   
  __________________________________________________
   
  Animáció - Mozgásban a grafika

  Kapcsolj negyedik dimenzióba a Maxon Cinema 4D-vel! A professzionális animáció létrehozása még soha nem volt ennyire könnyű és intuitív. A majdnem minden elem előtt megtalálható kis körrel villámgyorsan és egyszerűen adhatsz kulcspontokat az animációhoz. A modell bármelyik paraméterét is használhatod kulcspontként. A Power Slideren nyomon követheted az egyes elemekhez tartozó kulcspontokat, és akár módosíthatod is őket anélkül, hogy újra hozzá kellene adnod a jelenethez.
  A Timeline még nagyobb szabadságot és áttekinthetőséget ad, mivel az egyes elemek kulcspontjait elkülönítve láthatjuk és szerkeszthetjük általa.  A Master Tracks lehetővé teszi az egyszerű manipulációt minden keyframe-hez csatolt tárgy, vagy jelenet esetén, a Region tool eszköz pedig segít a könnyed mozgatásban.
   
  F-görbék

  Használd az F-görbéket a kulcspontok részletesebb és finomabb módosításához. A görbék segítségével könnyen finomhangolhatjuk a jelenet egyes részleteit.
   
   
  Non-Linear animation 

  Ezzel az eszközzel könnyű építeni, rétegezni, és hurkolni az apróbb mozgásokat, amely akár több száz keyframe-et is magába foglalhat. Könnyedén blokkolhatjuk az animációkat az előre meghatározott mozgások alapján, majd egymásra építhetjük őket újra, átírva a szükséges keyframe-ket és mozgásokat.
   
  Audio support 
   
  Ha a képeidhez szükséges audio hatásokat is szinkronizálnál, könnyen importálhatsz hangot és nézheted meg azt  a Timeline-on.
   
  Részecskék

  A Cinema 4D igen könnyen használható részecske rendszerrel is fel van szerelve. Bármilyen objektumot használhatunk részecskeként, amelyek mozgását aztán befolyásolhatjuk gravitáció, turbulencia, vagy szél hozzáadásával. Így lenyűgöző animációkat tudunk létrehozni.
   
  __________________________________________________
   
  Renderelés - legyen világosság!
   
  A Cinema 4D számos eszközt kínál a jelenetek bevilágítására, természetesen Global Illumination-nel.
   
  Világítás

  Különböző típusú fényforrások biztosítják a rendkívül hatékony bevilágítási rendszert. Könnyedén állítható a fényerő, a fény  színe, faloff, és egyéb tulajdonságok. Készíthetsz látható, vagy volumetrikus fényeket, adhatsz hozzá zajt, színes árnyékot, és még sok mást.
   
  Renderelés

  A Cinema 4D kiemelkedő teljesítményt nyújt a képszámítás területén is, köszönhetően a lineáris munkafolyamatnak, és a többmagos processzor-, valamint a hyper treading támogatásnak. A multi-pass render lehetővé teszi, hogy külön rétegekbe mentsük ki például az árnyékokat, a tükröződést, és egyéb hatásokat, hogy aztán Photoshopban, vagy After Effects-ben könnyedén a jelenethez igazítsuk őket.
   
  Global Illumination

  A globális megvilágítás figyelembe veszi, hogy a tárgyak nem csak a fényforrásból kapnak fényt, hanem a környezet által viszaverődött fény is megvilágítja őket. Ezáltal sokkal élethűbb eredmény hozható létre. A Global Illumination HDRI bevilágítással együtt kiváló képminőséget eredményez.
   
   

  A MAXON CINEMA 4D által támogatott fájlformátumokat tartalmazó táblázatot ITT találja.

   

  Bizonytalan vagy? Előbb kipróbálnád a terméket? Kattints ide és töltsd le a CINEMA 4D Trial verziót a teszteléshez!