Upsource

  JetBrains Upsource 2018.1

  A JetBrains felhasználók kódvizsgálati eszköztára
  Upsource

  Az Upsource egy helyi környezetbe telepíthető repository böngésző és kódvizsgáló eszköz, amely támogatja a Git, Mercurial, Subversion és Perforce rendszereket.

  Áttekintés

  Az UpSource abban segíti a fejlesztőcsapatokat, hogy jobb minőségű kódot tudjanak előállítani, hogy tanulhassanak egymástól, illetve olyan közös kódkészlet álljon a rendelkezésükre, ami átláthatóvá és konzisztenssé teszi a fejlesztési folyamatokat.

  Ez az egyetlen olyan kódvizsgáló eszköz, amely egyaránt képes betekintést engedni a Java és JavaScript kódba, ami a kód sokkal gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatát teszi lehetővé.

   

   

  Az Upsource-öt bármilyen projekthez felhasználhatjuk, függetlenül a használt programozási nyelvtől. A Java nyelvet használó csapatok ráadásul külön előnyben is részesülnek: IDE szintű kódbetekintést kapnak, beleértve a statikus kódanalízist és navigációt. A kódvizsgálatok levezénylése szignifikánsan gyorsabb és könnyebb megy, hisz a problémák észlelése automatikus, a kódstruktúrára épülő szövegre vonatkozó navigáció pedig a komplexebb, nehezebben felderíthető hibák keresését segíti.

  Az Upsource azonnali hozzáférést biztosít az összes konfigurált projekthez egy barátságos felhasználói felületen keresztül, legyenek azok Gitben, Mercurial. Perforce-ban vagy Subversionben tárolva. Nem csak arra ad lehetőséget a szoftver, hogy madártávlatból tekintsük a projektekre és a bennük zajló folyamatokra, de arra is módunk van, hogy anélkül nézzük át a projekt bármelyik részét, hogy a forráskódot kellene helyben megpiszkálnunk.

  Az Upsource transzparens és real-time együttműködést biztosít a csapat számára a kódbázis fölött, és a beszélgetések naplózása bármikor felhasználható a jövőbeni használatra. Az Upsource a saját szerverünkre telepíthetjük, a tűzfal mögé, így csak nekünk lesz hozzáférésünk a projektekről tárolt információkhoz.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Vista, Windows 7, Windows 8.x, Windows 10
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.7 vagy újabb
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Rendszer
  Bármilyen 64 bites Linux
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Funkciók

  Támogatás a Git, a Mercurial, a Subversion és a Perforce részére Az Upsource barátságos, egységes megjelenésű felhasználói felületén keresztül könnyedén monitorozhatjuk az összes VCS tározót.

  Átfogó VCS felügyelet Az Upsource megőrzi az összes fájl történetet és beszélgetést, így egy hatékony tudásbázis alapja lehet a készülő projekteknek. Azonnal hozzáférést biztosít a tározó bármelyik részéhez. Ahhoz, hogy le tudjuk követni a változtatásokat, az Upsource képes vizuálisan megjeleníteni az elágazásokat és az egyesítéseket.

  UI

  Java kód betekintés A Java projektekhez az Upsource IDE szintű kódanalízist, navigálást, szimbólum használati keresést és összehasonlítást biztosít. A felhasznált technológiák a JetBrains vezető IDE-jéből, az IntelliJ IDEA-ből lettek örökölve.

  Nagy teljesítményű kereső engine Az Upsource abban is segíti a fejlesztőket, hogy kontextusban maradjanak a változtatásokkal. Rá lehet szűrni a tározóban zajló aktivitásokra, így az elágazásokra, a szerzőkre, a commit üzenetekre és ID-kra, Git tagekre, időintervallumra, stb. Arra is lehetőség van, hogy egy kiemelt metódusra vagy osztályra keressünk rá, melyet a CamelHumps technológia is segít.

  Azonnali frissítések Az Upsource azonnal értesíti a felhasználókat, ami fontos lehet a számukra a kódfelülvizsgálat státuszában beállt változásoktól egészen az egyszerű commentek-ig.

  IDE plugin Az Upsource integrálható az összes JetBrains IDÉ-be, lehetővé téve a fejlesztőknek, hogy a kedvenc fejlesztő eszközük elhagyása nélkül vehessenek részt a beszélgetésekben és a kód felülvizsgálatokban.

  chat

  Használható analitika Az Upsource képes jelentéseket készíteni a VCS felhasználásáról és a kód felülvizsgálatának a statisztikáiról. Java projektek esetén, azt is le lehet követni, hogy ki járul hozzá az egyes modulokhoz.

  Rugalmas felhasználó kezelés Az Upsource teljes kontrollt biztosít afelett, hogy ki férhet hozzá a projekt egyes részeihez. A felhasználók csoportokba oszthatók, és a meghatározhatók a szerepek és a hozzáférési jogosultságok.