Upsource 2018.2

  JetBrains Upsource 2018.2

  A JetBrains felhasználók kódvizsgálati eszköztára, amely támogatja a Git, Mercurial, Subversion és Perforce rendszereket.
  Upsource 2018.2

  Az Upsource egy helyi környezetbe telepíthető repository böngésző és kódvizsgáló eszköz, amely támogatja a Git, Mercurial, Subversion és Perforce rendszereket.

  Áttekintés

  Az UpSource abban segíti a fejlesztőcsapatokat, hogy jobb minőségű kódot tudjanak előállítani, hogy tanulhassanak egymástól, illetve olyan közös kódkészlet álljon a rendelkezésükre, ami átláthatóvá és konzisztenssé teszi a fejlesztési folyamatokat.

  Ez az egyetlen olyan kódvizsgáló eszköz, amely egyaránt képes betekintést engedni a Java és JavaScript kódba, ami a kód sokkal gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatát teszi lehetővé.

   

   

  Az Upsource-öt bármilyen projekthez felhasználhatjuk, függetlenül a használt programozási nyelvtől. A Java nyelvet használó csapatok ráadásul külön előnyben is részesülnek: IDE szintű kódbetekintést kapnak, beleértve a statikus kódanalízist és navigációt. A kódvizsgálatok levezénylése szignifikánsan gyorsabb és könnyebb megy, hisz a problémák észlelése automatikus, a kódstruktúrára épülő szövegre vonatkozó navigáció pedig a komplexebb, nehezebben felderíthető hibák keresését segíti.

  Az Upsource azonnali hozzáférést biztosít az összes konfigurált projekthez egy barátságos felhasználói felületen keresztül, legyenek azok Gitben, Mercurial. Perforce-ban vagy Subversionben tárolva. Nem csak arra ad lehetőséget a szoftver, hogy madártávlatból tekintsük a projektekre és a bennük zajló folyamatokra, de arra is módunk van, hogy anélkül nézzük át a projekt bármelyik részét, hogy a forráskódot kellene helyben megpiszkálnunk.

  Az Upsource transzparens és real-time együttműködést biztosít a csapat számára a kódbázis fölött, és a beszélgetések naplózása bármikor felhasználható a jövőbeni használatra. Az Upsource a saját szerverünkre telepíthetjük, a tűzfal mögé, így csak nekünk lesz hozzáférésünk a projektekről tárolt információkhoz.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Vista, Windows 7, Windows 8.x, Windows 10
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.7 vagy újabb
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Rendszer
  Bármilyen 64 bites Linux
  Processzor
  DualCore
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  500 MB
  Képernyő
  1024x768
  Funkciók

  Támogatás a Git, a Mercurial, a Subversion és a Perforce részére Az Upsource barátságos, egységes megjelenésű felhasználói felületén keresztül könnyedén monitorozhatjuk az összes VCS tározót. GitHub-bal szinkronizálható, CI szerverrel egyesíthető.

  Átfogó VCS felügyelet Az Upsource megőrzi az összes fájl történetet és beszélgetést, így egy hatékony tudásbázis alapja lehet a készülő projekteknek. Azonnal hozzáférést biztosít a tározó bármelyik részéhez. Ahhoz, hogy le tudjuk követni a változtatásokat, az Upsource képes vizuálisan megjeleníteni az elágazásokat és az egyesítéseket.

  UI

  Java kód betekintés A Java projektekhez az Upsource IDE szintű kódanalízist, navigálást, szimbólum használati keresést és összehasonlítást biztosít. A felhasznált technológiák a JetBrains vezető IDE-jéből, az IntelliJ IDEA-ből lettek örökölve.

  Nagy teljesítményű kereső engine Az Upsource abban is segíti a fejlesztőket, hogy kontextusban maradjanak a változtatásokkal. Rá lehet szűrni a tározóban zajló aktivitásokra, így az elágazásokra, a szerzőkre, a commit üzenetekre és ID-kra, Git tagekre, időintervallumra, stb. Arra is lehetőség van, hogy egy kiemelt metódusra vagy osztályra keressünk rá, melyet a CamelHumps technológia is segít.

  Azonnali frissítések Az Upsource azonnal értesíti a felhasználókat, ami fontos lehet a számukra a kódfelülvizsgálat státuszában beállt változásoktól egészen az egyszerű commentek-ig.

  IDE plugin Az Upsource integrálható az összes JetBrains IDÉ-be, lehetővé téve a fejlesztőknek, hogy a kedvenc fejlesztő eszközük elhagyása nélkül vehessenek részt a beszélgetésekben és a kód felülvizsgálatokban.

  chat

  Használható analitika Az Upsource képes jelentéseket készíteni a VCS felhasználásáról és a kód felülvizsgálatának a statisztikáiról. Java projektek esetén, azt is le lehet követni, hogy ki járul hozzá az egyes modulokhoz.

  Rugalmas felhasználó kezelés Az Upsource teljes kontrollt biztosít afelett, hogy ki férhet hozzá a projekt egyes részeihez. A felhasználók csoportokba oszthatók, és a meghatározhatók a szerepek és a hozzáférési jogosultságok. Az új csapattagok gyorsan megtanulhatják, hogyan alakult a projekt, és felfedezhetik a többi csapattag felelősségi körét. Terjessze ki a felelősséget, és győződjön meg róla, hogy a kód egyik része sem egyetlen fejlesztő „tulajdonában” van.

  Fedezze fel a tervezési hibákat Az Upsource felfedi a projekt azon részeit, amelyek fejlesztő figyelmét igénylik, például hotspotokat és elhagyott fájlokat.