RubyMine 2019.1

  JetBrains RubyMine 2019.1

  Kiváló minőségű kódot állíthatunk elő gyorsan és hatékonyan az első osztályú Ruby on Rails támogatásnak köszönhetően.
  RubyMine 2019.1

  Kiváló minőségű kódot állíthatunk elő gyorsan és hatékonyan az első osztályú Ruby on Rails támogatásnak köszönhetően. A Ruby on Rails mellett még támogatást élveznek a JavaScript, a CoffeeScript, az ERB, a HAML, a CSS, a Sass és a Less is.

  Áttekintés

  Használjuk ki a nyelv specifikus hibakeresés, a kódformázás és kiegészítés, illetve a gyors dokumentálás előnyeit. A beépített kereső segítségével pillanatok alatt megtalálhatunk bármilyen osztályt, fájlt vagy szimbólumot, de akár egy IDE akciót vagy eszközt is. Csupán egy kattintással válthatunk az egyes deklarációk, metódusok, tesztek, használatok és implementációk között.

  • Ruby és Rails támogatás a 2.x, illetve a 4.x verziókig bezárólag
  • Okos Ruby és Rails kódkiegészítés
  • Rails érzékeny kód újraírás
  • Menet közbeni kódanalízis és hibakiemelés
  • Ruby és Rails specifikus kódvizsgálat intelligens gyorsjavításokkal
  • Automatikus formázás
  • Tökéletes körülmények JavaScript/CoffeeScript, HTML/HAML, CSS/SASS/LESS fejlesztésekhez
  • Verziókontroll integráció: Subversion, Git, Mercurial, Perforce, CVS
  • Unit tesztelő keretrendszerek integrált grafikus felhasználói felülettel
  • Ruby, JavaScript és CoffeeScript hibakereső
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10/8/7/Vista/2003/XP
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Ruby 1.8.x vagy JRuby
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.5 vagy újabb
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Ruby 1.8.x vagy JRuby
  Rendszer
  OS Linux 64 bit
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  512 MB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • KDE, GNOME vagy Unity DE desktop
  • Ruby 1.8.x vagy JRuby
  Funkciók

  Ruby fejlesztés A JetBrains RubyMine IDE egy átfogó Ruby kódszerkesztőt tartalmaz, amely figyelembe veszi a nyelv dinamikus specifikációit. Olyan funkciókkal rendelkezik, mint például a  kódolási asszisztencia, az intelligens kód refactoring, vagy a kód analízis. Egyszerű projekt konfigurálás, automatikus Ruby Gems menedzsment, Rake támogatás és beépített a konzolok. A RubyMine minden olyan eszközt tartalmaz, amire szüksége lehet egy Ruby fejlesztőnek.

  Ruby on Rails A RubyMine számos, a Ruby on Rails fejlesztésekhez elengedhetetlen funkcióval rendelkezik, melyek között megtaláljuk a projektek strukturális áttekintését, a gyors Model-View-Controller navigációs opciókat, a Rails specifikus kódkiegészítést és az automatikus refactoring-ot. Mindezek tetejébe kiváló ERB, HAML és Slim szerkesztést kapunk, plusz fejlett webfejlesztés technológiákat és beépített Rails konzolt. Ezzel az eszköztárral bármilyen korszerű webes alkalmazást elő lehet állítani.

  JavaScript és HTML/CSS Garantált sebesség és hatékonyság mind a kliens, mind a szerver oldalon a JavaScript, a CoffeeScript, a TypeScript, a HTML, a CSS, a Less és a Sass fejlesztések esetén. A RubyMine az egyik legjobb kódolási asszisztenciával rendelkezik, és fejlett funkciók széles tárházát kínálja. A Node.js, a Dart, az AngularJS és a JavaScript tesztelési keretrendszerek pluginokon keresztül érhetők el. A JavaScript és a Node.js hibakereső eszközök segítségével a kód javítása rendkívül gördülékenyen zajlik közvetlenül a RubyMine-on belül.

  RubyMotion A RubyMine az összes olyan kiegészítővel rendelkezik, ami  a RubyMotion alkalmazások előállításához kell. A code insight elérhető a Ruby, az Objective-C és a Java API-k részére, még kellemesebbé téve a macOS és az Android fejlesztéseket a RubyMotion-nel. A nagy teljesítményű tesztelő és hibakereső funkciókkal sokkal egyszerűbb az alkalmazások finomhangolása, függetlenül attól, hogy szimulátorban vagy valódi eszközön dolgozunk. Természetesen minden Rake parancs és egy interaktív konzol is a rendelkezésünkre áll.

  Tesztelés A tesztelés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A RubyMine fejlesztésekor ugyanakkora gondossággal készülték a kódolást és a tesztelést segítő eszközök. A RubyMine rugalmasan és átgondoltan kezeli az RSpec, a Cucumber, a Shoulda, a MiniTest és a Test::Unit integrációt. Gyorsan megírhatjuk a teszteket az intelligens kódkiegészítéssel és navigációval, a tesztek futtatása és elemzése pedig fejlett grafikus felhasználói felületen történik.

  Beépített eszközök Git, Subversion, Mercurial, Perforce, és CVS: A RubyMine ismeri az összes elterjedt verziókontroll rendszert és SCM-et, melyeknek egységes felhasználói felületet is biztosít. Az az automatikus alkalmazás konfigurálása FTP-n vagy SFTP-n keresztül történhet, az infrastruktúra menedzselése pedig Vagrant, Capistrano, Chef és/vagy Puppet használatával. Az adatbázisok kezelésére teljes funkcionalitású adatbázis szerkesztő és SQL támogatás áll a rendelkezésre. Élvezze a szupergyors navigációt a Rails projektben egy MVC-alapú projekt nézettel és modell, osztály és gem függőségi diagramokkal.

  Erős hibakereső Az alkalmazások kódjának finomhangolása esszenciális lépés minden fejlesztési folyamat során. A RubyMine Ruby hibakeresője a már többször bizonyított IntelliJ IDEA Java /JS rendszerére épül, de úgy hogy tökéletesen képes kielégíteni a Ruby on Rails fejlesztő igényeit.

  Finomhangolt munkaterület A RubyMine-ban a felhasználó gyorsan otthon érezheti magát, testreszabható színsémákkal, billentyűsémákkal és minden olyan megjelenítési beállítással, amelyre a produktív fejlesztéshez szüksége van.