FotoWeb

  FotoWare FotoWeb 7

  Karnyújtásnyira a teljes archívumtól
  FotoWeb

  A FotoWeb az ideális megoldás, ha sok képpel kell dolgoznunk munkánk során.

  Áttekintés

  Lehet szó hírügynökségről, televízióról, reklámirodáról vagy újságról, a FotoWeb képes bármilyen környezethez alkalmazkodni. A szoftver nem csupán képek archíválására és katalógizálására alkalmas, de támogatja az összes népszerű hang, videó és dokumentum formátumot is, ráadásul kompatibilis az öt legelterjedtebb böngészővel is. Napjaink megnövekedett igényeinek a kiszolgálására is alkalmas a FotoWeb. A vállalati szintű felhasználók a világ bármely pontjáról elérhetik a képeket és az egyéb vizuális elemeket. A Microsoft integrációnak köszönhetően a FotoWare FotoStation és Index Manager alkalmazásai elérhetők a Wordben és a PowerPointban is.

  • Azonnali hozzáférés az adatbázishoz
  • Integráció a Microsoft Worddel és PowerPointtal
  • Online képfeldolgozás
  • Nagyteljesítményű kereső
  • Egyszerű telepítés, konfigurálás és karbantartás
  • Alacsony üzemeltetési költségek.
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Server 2003 SP2 vagy Windows Server 2008
  Processzor
  2,5 GHz kétmagos processzor
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  10 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Internet Information Services 6.0 vagy 7.0
  • QuickTime 7.6.4
  • Adobe Flash Player 10
  • Microsoft SQL Server Express 2005
  • Microsoft Internet Explorer 8.0
  • Microsoft .NET Framework 3.5
  • Microsoft Silverlight 3
  • Hozzáférés az SMTP e-mail szerverhez
  • Hozzáférés az Index Manager 7.0-hez
  Funkciók

  Keresés A FotoWeb egyik legnagyobb erőssége a keresési funkcióiban rejlik. Az Index Managerhez csatlakozott felhasználók nem csupán a feltöltött anyagok tartalmi részére, meta adataira kereshetnek rá, de a dokumentumok alapadatai (méret, dátum, színtulajdonságok, stb.) alapján is böngészhetnek.

  Arra is van mód, hogy értesítést kérjünk arra az esetre, ha egy olyan anyag kerül fel az archívumba, ami megfelel az általunk meghatározott keresési feltételeknek.

  Feltöltés A FotoWeb Desktop feltöltő modulja segítségével közvetlenül a saját gépönkről is feltölthetünk képeket bármilyen archívumba, amelyhez hozzáférést kaptunk. Arra is lehetőségünk van, hogy a feltöltés előtt átírjuk, szerkesszük a kép meta adatait.

  Helyi szerkesztés A FotoWeb Desktop olyan alapszintű szerkesztéseket végezhetünk el, mint például átméretezés, színegyensúly állítás, levágás, konvertálás. Az archívumból letöltött képekre beállíthatunk egy automatikus konvertálást is, ami különösen akkor hasznos, ha nagy fizikai méretű képekkel kell dolgoznunk. Az eredeti kép természetesen érintetlen marad.. A kép új verziója automatikusan feltöltödik az archívumba, amint csatlakozunk a FotoWeb szerverhez.  Szükség esetén használhatjuk a Photoshop és az Illustrator programokat is a szerkesztéshez.

  Jelentések Jelentéseket készíthetünk a felhasznált jogdíj köteles képekről, a forgalomról, a keresésekről és a feltöltésekről. Az előbb felsorolt sztenderd jelentéstípusokon kívül létrehozhatunk sajátokat is, személyreszabott szűrőkkel és feltételekkel. A jelentések kimeneti formátuma lehet CSV, XML és HTML is.

  Kulcsszó felhő Az új kulcsszó felhő azokat a szavakat tartalmazza, melyek a legnépszerűek a felhasználók keresései között. Csak egy kattintás a kinézett szóra, és egy pillanat alatt megjelennek a kapcsolódó képek.

  Rugalmas webes felület A bejelentkezett felhasználók saját kedvük szerint alakíthatják a webes felület megjelenését. Többek közt beállíthatjuk az előnézeti képek méretét, és azt is, hogy mely meta adat mezőkre vagyunk kíváncsiak. A beállításokat csak egyszer kell elvégezni, kilogolás után is megmaradnak. A képekhez akár direkt linket is adhatunk, ami könnyebbé teszi a közös munkát.


  Feliratozás A FotoWebbel közvetlenül a böngészőben is feliratozhatjuk a file-okat. A szövegbeviteli mezők könnyedén módosíthatók, és az előre meghatározott tartalmak archív file-okhoz rendelésével, nem kell minden mezőt újra és újra kitölteni.

  Megosztás A FotoWeb az ideális eszköz a különböző anyagok megosztására. A FotoWeb szerveren létrehozhatunk saját albumokat a dokumentumokból. Ezeket az albumokat megoszthatjuk a többi felhasználóval egy linket tartalmazó e-mail segítségével. A teljes album is elküldető e-mailben a képek előnézeti képével.