Server

A szerveralapú adatbázis-kezelés mestere

ÁTTEKINTÉS

A FileMaker Server 11 egy ideális, kifizetődő és professzionális megoldás azon munkacsoportok számára, ahol FileMaker Pro 11 és/vagy FileMaker Pro 11 Advanced adatbázis-kezelő programot használnak. A szerveralkalmazás segítségével - amellett, hogy adatbázisunkat vagy annak egy részét minden munkatársunkkal vagy partnerünkkel megoszthatjuk - nagyságrendekkel megnövelhetjük a FileMaker teljesítményét.

A FileMaker Server 11 egy ideális, kifizetődő és professzionális megoldás azon munkacsoportok számára, ahol FileMaker Pro és/vagy FileMaker Pro 11 Advanced adatbázis-kezelő programot használnak. A szerveralkalmazás segítségével - amellett, hogy adatbázisunkat vagy annak egy részét minden munkatársunkkal vagy partnerünkkel megoszthatjuk - nagyságrendekkel megnövelhetjük a FileMaker teljesítményét.Az adatbázis-kezelő programokat a nagy mennyiségű adathalmazzal történő munka megkönnyítésére találták ki. Ehhez hasonló szoftvert szinte már minden kisebb-nagyobb cégnél, vállalkozásnál találhatunk, hiszen az ember egy idő után képtelen fejben tartani minden információt. Ezt a problémát orvosolják a FileMaker Pro és a FileMaker Pro 11 Advanced adatbázis-kezelő szoftverek.

Azonban mi van akkor, ha nem önállóan dolgozunk, hanem egy komplex, bonyolult és szerteágazó munkafolyamat részfeladatát bízták ránk? A FileMaker informatikusai pontosan ezért fejlesztették ki a FileMaker Server szoftvert, amely egy ideális, kifizetődő és professzionális megoldás azon munkacsoportok számára, ahol FileMaker Pro és/vagy FileMaker Advanced adatbázis-kezelő programot használnak. A szerveralkalmazás segítségével - amellett, hogy adatbázisunkat vagy annak egy részét minden munkatársunkkal vagy partnerünkkel megoszthatjuk - nagyságrendekkel megnövelhetjük a FileMaker teljesítményét: nagyobb biztonság, gördülékenyebb működés, automatizálható folyamatok és még sok-sok más kiváló funkció található a FileMaker Server 11 szoftverben.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer Mac OS X 10.6 vagy 10.5.8 (Intel-alapú Mac) Mac OS X Server 10.6 vagy 10.5.8 (Intel-alapú Mac)
Processzor 1.67 GHz Intel Core Duo, Dual Core
Memória 4 GB
Tárhely 80+ GB
Képernyő 800x600 - 16 bit
Egyéb

|Mac OS X 10.4.11 (Intel-rendszerû processzor esetén)|CPU Dual G5 vagy Intel-rendszerû Dual core processzor|800x600 - 16 bit|1024*|1024|1|* 80 GB+ ajánlott. Egyéb:

A fenti paraméterek 50 kliensszoftver esetén érvényesek. Ennél több felhasználó esetén az alábbi rendszerkövetelményeket érdemes figyelembe venni (maximum 250 felhasználóig):

  • rendszer: Mac OS X Server 10.5.4 (Intel-rendszerű processzor esetén)
  • processzor: Dual G5 vagy Intel-rendszerű Dual Core processzor
  • memória: 2 GB RAM
  • tárhely: 80+ GB

Figyelem! A FileMaker Server alkalmazás nem támogatja az Apple Rosetta rendszert.|

Windows:

Rendszer Windows Server 2003 Standard Edition SP2, Windows Server 2008 Standard Edition SP2, Windows Server 2008 R2, Windows 7 Professional Edition
Processzor Pentium 3.4 GHz, Core Duo
Memória 2 GB
Tárhely 80+ GB
Képernyő 800x600 - 16 bit
Egyéb

|Win Server Standard 2003 (SP2), Win Server Standard 2008 (SP1), Win Vista Business (SP1)|Intel Pentium IV vagy nagyobb teljesítményû (3.4Ghz)|800x600 - 16 bit|2048*|80+ GB|1|* Egyéb:

FUNKCIÓK

Maximális teljesítmény és gyorsaság A FileMaker Server - kihasználva a rendszer hardveres és szoftveres lehetőségeit - a lehető legjobb teljesítményt nyújtja. A gyorsaság és az energiatakarékosság jegyében a keresési és számolási parancsokat nem a saját asztali gépünkön kell elvégeznünk a kliensszoftverrel - mindezt a szerveren is megtehetjük, így nem lassítjuk le saját rendszerünket. A program a nagy kapacitású tárolóegységgel és a több processzorral rendelkező szervereket is támogatja. Az ideális teljesítményszint megtartása érdekében több szervert is használhatunk, így a felhasználószám növekedése sem okozhat gondot. Az erőforrásokkal való takarékosság jegyében azt is beállíthatjuk, hogy az alkalmazás szakítsa meg a kapcsolatot a tétlen felhasználókkal.

Kis munkacsoportoktól a komplex teamekig A FileMaker Server 11 adatbázis-kezelő megoldásnak köszönhetően egyszerre akár 250 felhasználóval is megoszthatjuk adatbázisainkat (maximum 125 adatbázis-fájlt, amelyek mindegyike rengeteg adatot tartalmazhat). A program természetesen a kisebb munkacsoportokat is remekül kiszolgálja.

Sokrétű biztonsági beállítások Az ipari szabványra alapuló Active Directory (Windows) és Open Directory (Macintosh) technológia segítségével a programon belül többé már nem kell felhasználónevekkel és jelszavakkal foglalkoznunk, s ezzel sok időt takaríthatunk meg. Természetesen a felhasználói jogosultságokat is részletesen beállíthatjuk, így mindenki csak azokhoz az információkhoz férhet hozzá, amihez szeretnénk. A szoftver a szerver és a kliensek közötti adattovábbításkor SSL-alapú kódolást használ, így biztosak lehetünk abban, hogy a fontos információk pontosan célba érnek.

Kényelmes adminisztrátori funkciók Adminisztrátorként igazán semmi panaszunk nem lehet a programra. Az archiválási folyamatot automatizálhatjuk, de végezhetjük manuálisan is. A FileMaker Server Administration Tool (SAT) szoftvernek köszönhetően bárhonnan elvégezhetjük adminisztrátori teendőnket. Az Event Log segítségével minden egyes lépésünket dokumentálhatjuk, így később kiszűrhetjük a felmerülő problémák okát. Az Auto Update funkcióval minden felhasználó (kliens)gépére feltelepíthetjük a legújabb bővítményeket, frissítéseket stb. A szerverbeállításokat anélkül is módosíthatjuk, hogy újraindítanánk a gépet.

Villámgyors telepítés A szervertermékre is jellemző a FileMaker szoftverek egyik jellemző sajátossága: telepítése - amely történhet asztali számítógépre vagy szerverre - rendkívül egyszerű és gyors (nem igényel informatikai szaktudást), így akár 30 perc alatt üzembe helyezhetjük a programot.

Kliensprogram-támogatás Az alkalmazás a következő FileMaker klienseket támogatja:

 

Egyszerre akár 250 ügyfél is kapcsolódhat A szoftver egyszerre akár 50 ODBC/JDBC, 100 webes vagy 250 FileMaker Pro felhasználóval képes megosztani az adatbázisok tartalmát.

Hatalmas megosztható adatmennyiség A programmal egyszerre akár 125 adatfájlt is megoszthatunk, ami hatalmas adatmennyiséget jelent, ugyanis mindegyik fájl rengeteg információt tartalmazhat.

Többféle megosztási lehetőség Ha az információt gyorsan és egyszerűen szeretnénk megosztani, az Instant Web Publishing funkciót kell használnunk. Ha ennél kicsit több időt tudunk szánni a munka ezen szakaszára, akár egyedi, XML-alapú webes felületeket is készíthetünk a kedvenc webfejlesztő programunkkal.

Miért érdemes a FileMaker Pro 11-re frissíteni, mik az újdonságok?


- Mostmár a riportjait látványos grafikonokkal egészítheti ki. 5 különböző grafikun séma megjelenítése közül lehet választani: sordiagram, oszlop grafikon, terület grafikon, vonal diagram és tortadiagram. Az Instant Web Publishing funkcióval pedig az internetre is fel lehet tőlteni grafikonjait

- Csoportosítsa és rendezze az információkat a Táblázat nézetben is, ezáltal még professzionálisabb külsőt biztosítva jelentéseinek. Könnyen lehet módosítani a riportokat például adatokat hozzáadni, sorba rendezni vagy akár mezőket és rekordokat elrejteni.

- Tovább lett fejlesztve a Tervezőnézet-Riport aszisztens funkció, melynek segítségével még könyebb lesz stílusos riportokat készíteni.

- Visszatérő Importálás. Az új funkció segítségével Excel, CSV vagy TAB fileokból tudunk ezentúl importálni az adatbázisunkba, visszatérő rendszerességgel. Az adatbázis minden egyes megnyitásakor frissíti az adatokat a FileMakerben. De egy gombnyomásra frissíthetjük ha változtattunk a forrás fileban (pl.: az Excel táblázatban átírtunk egy telefonszámot).

- Gors keresés. Mintha csak egy webbömgészőben lenne. Írjon be egy szót vagy kifejezést a keresőbe, amit keresni szeretne, böngésző (browse) nézetben. A Gyors Kereső funkciót be állíthatja, hogy csak bizonyos oldalakon keressen.

- Új Inspector ablak, melynek segítségével még könyebb adatbázisokat készíteni.

- Számla készítő megoldás, mellyel cégreszabható, nyomtatható számla formulát készíthet. A kibocsátott számlákat pedig rendszerezve nyílvántarthatja.

- Szöveg kiemelése is lehetővé vált az új verzióban. Egyszerűen válassza ki a kívánt adatot (szöveget, számot), majd kattitson a szövegkiemelése gombra

- A tervező nézeteket (layout-okat) mostmár mappákba is lehet rendezni, ezáltal is könnyítve az áttekinthetőséget.

- A Portál Szűrés (Portal Filtering) funkció még szofisztikáltabb lett. Bonyolult adatbázis kapcsolatok kiépítése nélkül is lehet már extrémebb adat lekérdezéseket pár kattintással létrehozni.

- További biztonsági funkciókkal lett kibővítve a szoftver. Bizonyos táblázatokat vagy scripteket is külön kóddal lehet védeni. Sőt akár azt is be lehet állítani, hogy a FileMaker korábbi verziójával ne lehessen megnyitni az adatbázist.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram