Pro

A világ elsőszámú adatbázis-kezelő szoftvere

ÁTTEKINTÉS

A FileMaker Pro a világ elsőszámú adatbázis-kezelő szoftvere, amelynek segítségével digitális állományaink, aktuális projektjeink és ügyfeleink menedzselése gyerekjátékká válik. A több milliós felhasználói bázissal büszkélkedő program érdemeit számos szakember és díj dicséri. Az alkalmazás kezelőfelülete rendkívül egyszerű és jól alakítható (megismerése a kezdő felhasználók számára sem nehéz), ugyanakkor a szoftver a lehető legprecízebb munkát végzi.

198998-filemaker-pro-10-time-saver_1.jpg

Mire is képes a program? A digitális állományok létrehozása, kezelése, módosítása és tárolása körül mindig rengeteg a probléma, főleg akkor, ha egyszerre több felhasználó dolgozik egy kicsinek éppen nem mondható adathalmazzal. A FileMaker Pro 11 alkalmazással ennek vége, a szoftvernek köszönhetően ugyanis rendet teremthetünk átláthatatlan adatdzsungelünkben: a fájl- és szövegkeresés gyerekjátékká válik, a dokumentumokhoz egyetlen kattintással hozzáférhetünk, s így könnyen módosíthatjuk őket. A szoftver ezeken túl számos hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek nagyban megkönnyítik az összehangolt munkát.

 

 

 

A szoftver teljes funkcionalitású próba verzióját innen töltheti le.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer OS X Lion v10.7; Mac OS X v10.6 vagy újabb
Processzor Intel
Memória 4 GB
Képernyő 1024x768 - 16 bit

Windows:

Rendszer Windows 7 Ultimate, Professional vagy Home Premium; Vista Ultimate, Business vagy Home Premium SP2; XP Professional vagy Home SP3
Processzor 1 GHz vagy gyorsabb
Memória 2 GB
Képernyő 1024x768 - 16 bit

FUNKCIÓK

Egyszerű konfigurálás, kezelőfelület és használat A szoftver talán egyik legnagyobb előnye éppen az, hogy könnyű kezelni. Mindez természetesen a telepítésre, a program konfigurálására és használatára is vonatkozik. Nincs szükségünk külön (programozói) szaktudásra ahhoz, hogy ki tudjuk aknázni a program nyújtotta lehetőségeket. A FileMaker Pro 12 alkalmazást könnyen megismerhetjük az igen kiváló FileMaker Learning Center segítségével, amelynek köszönhetően oktató-videókat, demókat és különböző súgófájlokat tölthetünk le az internetről. Az egyes adatbázisok konfigurálása (pl. a nézet beállítása) és a kezelőfelület testre szabása (pl. a gombok beállítása) szintén nagyon egyszerű.

Quick Charts Új funkció a Quick Charts, mellyel pár gombnyomás létrehozni egy-egy grafikont. A grafikonok beállításait azonnal megjelennek a képernyőnkön, így még gyorsabb a munka. Öt különböző típus és tíz különböző stílus áll a rendelkezésünkre.

7133_1_1.jpg

B001ONUVTM-1_1.jpg

Fájlkonvertálás egyetlen kattintással Az alkalmazás rendkívül sok fájltípust ismer és a konvertálás is egyszerű. Egy Microsoft Excel (vagy más típusú) fájlt például pillanatok alatt átalakíthatunk a FileMaker Pro által értelmezhető formátummá. Csak húzzuk a fájlt a FileMaker Pro ikonra és már kész is!

iOS támogatás Könnyedén elkészíthetjük alkalmazásaink iOS verziót is. Előre elkészített sablonok állnak a rendelkezésünkre, melyekkel gyerekjáték elkészíteni egy-egy app iPadre vagy iPhone-ra szánt verzióját.

Gyors és hatékony munka Mi a teendőnk, ha a lehető legrövidebb idő alatt össze szeretnénk állítani az előttünk álló feladatok vagy a heti kiadások listáját, esetleg a havonta kiküldendő hírlevelek tartalmát? A válasz egyszerű: használjuk a FileMaker Pro 12 szoftvert! Munka közben minden fontos információt láthatunk (pl. webes tartalmakat, képeket, videókat, zenefájlokat stb.), és ha elkészültünk, az eredményt PDF vagy Microsoft Excel formátumba menthetjük és elküldhetjük az érintett személyeknek.

filemaker10-3_1.jpg

Információk megosztása Az információ egyik alaptulajdonsága, hogy másokkal is megosztható. A FileMaker Pro 12 természetesen ebben is a segítségünkre lesz. Továbbíthatjuk a projekt szempontjából releváns adatokat munkatársaink felé (egyszerre akár öt személynek is), hírleveleket küldhetünk ki néhány egyszerű kattintás segítségével, az Instant Web Publishing funkcióval pedig a világhálóra is eljuttathatjuk a fontosnak ítélt információkat, így munkatársaink, partnereink - függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert vagy böngészőt használnak - bármikor, bárhol hozzáférhetnek a szükséges adatokhoz. Mindez visszafelé is igaz: a FileMaker Web Viewer segítségével mi is azonnal hozzájuthatunk a fontos információkhoz (pl. gyakran változó termékárakhoz).
 

 

Több mint 40 előre elkészített adatsablon A FileMaker Pro lehetőséget biztosít arra is, hogy munkánk során a több mint 30 gyárilag elkészített adatsablonnal dolgozzunk, így nincs más dolgunk, mint hogy kitöltsük az egyes mezőket, és már készen is vagyunk. A sablonok személyekkel, projektekkel és dokumentumokkal való munka esetén használható sablonfajtákra oszlanak (pl. munkatársakkal kapcsolatos adatok, feladatlisták, termékkatalógusok stb. kezelése).

 

Szkriptelési lehetőség Az adatbázis-programozók minden bizonnyal szívesen használják majd a ScriptMaker modult, amelynek segítségével számos gyakran ismétlődő folyamatot, műveletet automatizálhatunk.

 

Biztonsági beállítások Meghatározhatjuk, hogy az egyes felhasználók az általunk közzétett információk mely részéhez férhessenek hozzá. A biztonságos munka érdekében felhasználónevet és jelszót adhatunk munkatársainknak, partnereinknek és eldönthetjük, hogy kinek milyen (egyedi) jogosultságai legyenek az egyes adatbázisokat illetően.

Táblázat nézet Csoportosítsa és rendezze az információkat a Táblázat nézetben is, ezáltal még professzionálisabb külsőt biztosítva jelentéseinek. Könnyen lehet módosítani a riportokat például adatokat hozzáadni, sorba rendezni vagy akár mezőket és rekordokat elrejteni.

Jobb riportok Tovább lett fejlesztve a Tervezőnézet-Riport aszisztens funkció, melynek segítségével még könyebb lesz stílusos riportokat készíteni.

Visszatérő Importálás Az új funkció segítségével Excel, CSV vagy TAB fileokból tudunk ezentúl importálni az adatbázisunkba, visszatérő rendszerességgel. Az adatbázis minden egyes megnyitásakor frissíti az adatokat a FileMakerben. De egy gombnyomásra frissíthetjük ha változtattunk a forrás fileban (pl.: az Excel táblázatban átírtunk egy telefonszámot).

Gors keresés Mintha csak egy webbömgészőben lenne. Írjon be egy szót vagy kifejezést a keresőbe, amit keresni szeretne, böngésző (browse) nézetben. A Gyors Kereső funkciót be állíthatja, hogy csak bizonyos oldalakon keressen.

Számla készítő megoldás, mellyel cégreszabható, nyomtatható számla formulát készíthet. A kibocsátott számlákat pedig rendszerezve nyílvántarthatja.

Szöveg kiemelése is lehetővé vált az új verzióban. Egyszerűen válassza ki a kívánt adatot (szöveget, számot), majd kattitson a szövegkiemelése gombra

A tervező nézeteket (layout-okat) mostmár mappákba is lehet rendezni, ezáltal is könnyítve az áttekinthetőséget.

A Portál Szűrés (Portal Filtering) funkció még szofisztikáltabb lett. Bonyolult adatbázis kapcsolatok kiépítése nélkül is lehet már extrémebb adat lekérdezéseket pár kattintással létrehozni.

További biztonsági funkciókkal lett kibővítve a szoftver. Bizonyos táblázatokat vagy scripteket is külön kóddal lehet védeni. Sőt akár azt is be lehet állítani, hogy a FileMaker korábbi verziójával ne lehessen megnyitni az adatbázist.

Támogatott fájlformátumok A FileMaker Pro 12 az alábbi fájlformátumok importálására és exportálására képes:

 • PDF
 • Microsoft Excel (.xlsx is)
 • BASIC
 • vesszőkkel és/vagy tabokkal tagolt szövegfájlok (pl.: .csv)
 • DBASE III vagy IV
 • DIF
 • HTML
 • Lotus 1, 2 vagy 3
 • Merge fájlok
 • SYLK
 • XML

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram