FileMaker Server

  FileMaker FileMaker Server 16

  A szerveralapú adatbázis-kezelés mestere
  FileMaker Server

  Árakhoz kattintson ide

  A FileMaker Server 16 egy ideális, kifizetődő és professzionális megoldás azon munkacsoportok számára, ahol FileMaker Pro és/vagy FileMaker Pro Advanced adatbázis-kezelő programot használnak. A szerveralkalmazás segítségével - amellett, hogy adatbázisunkat, vagy annak egy részét minden munkatársunkkal, vagy partnerünkkel megoszthatjuk - nagyságrendekkel megnövelhetjük a FileMaker teljesítményét.

  Áttekintés

  Az adatbázis-kezelő programokat a nagy mennyiségű adathalmazzal történő munka megkönnyítésére találták ki. Ehhez hasonló szoftvert szinte már minden kisebb-nagyobb cégnél, vállalkozásnál találhatunk, hiszen az ember egy idő után képtelen fejben tartani minden információt. Ezt a problémát orvosolják a FileMaker Pro és a FileMaker Pro Advanced adatbázis-kezelő szoftverek.

  Azonban mi van akkor, ha nem önállóan dolgozunk, hanem egy komplex, bonyolult és szerteágazó munkafolyamat részfeladatát bízták ránk? A FileMaker informatikusai pontosan ezért fejlesztették ki a FileMaker Server szoftvert, amely egy ideális, kifizetődő és professzionális megoldás azon munkacsoportok számára, ahol FileMaker Pro és/vagy FileMaker Advanced adatbázis-kezelő programot használnak. A szerveralkalmazás segítségével - amellett, hogy adatbázisunkat, vagy annak egy részét minden munkatársunkkal, vagy partnerünkkel megoszthatjuk - nagyságrendekkel megnövelhetjük a FileMaker teljesítményét: nagyobb biztonság, gördülékenyebb működés, automatizálható folyamatok és még sok-sok más kiváló funkció található a FileMaker Server 16 szoftverben.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Server 2008 R2 SP1, 2012 R2, 2016 SE
  Processzor
  Dual Core
  Memória
  8 GB
  Tárhely
  80 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • JRE 1.8.0_121
  • PHP 5.6.23
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.11 vagy újabb
  Processzor
  Négymagos Intel
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  80 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Java JRE 1.8.0_121
  • OS X 10.11 alatt PHP 5.5.31
  • OS X 10.12 alatt PHP 5.6.23
  Funkciók

  Maximális teljesítmény és gyorsaság A FileMaker Server - kihasználva a rendszer hardveres és szoftveres lehetőségeit - a lehető legjobb teljesítményt nyújtja. A gyorsaság és az energiatakarékosság jegyében a keresési és számolási parancsokat nem a saját asztali gépünkön kell elvégeznünk a kliensszoftverrel - mindezt a szerveren is megtehetjük, így nem lassítjuk le saját rendszerünket. A program a nagy kapacitású tárolóegységgel és a több processzorral rendelkező szervereket is támogatja. Az ideális teljesítményszint megtartása érdekében több szervert is használhatunk, így a felhasználószám növekedése sem okozhat gondot. Az erőforrásokkal való takarékosság jegyében azt is beállíthatjuk, hogy az alkalmazás szakítsa meg a kapcsolatot a tétlen felhasználókkal.

  Proaktív biztonsági figyelmeztetések Az adminisztrátorok egy egyszerű jelölőnégyzettel megakadályozhatják a jelszavas védelem nélküli appok hostolását. Emellett az Admin Console Log Viewer jóval több biztonsági üzenetet tartalmaz, melyekre könnyedén és gyorsan szűrhetünk rá.

  Tableau Web Data Connector A FileMaker adatok gyönyörűen megjeleníthetők a Tableau használatával is. A csatlakozó egy FileMaker Data API, ami biztosíthatja az integrációt a Tableau Desktop-pal.

  PDF támogatás A FileMaker Server-en futtatott scriptekkel automatikus riportok és egyéb információk készíthetők PDF formátumban.

  Biztonság Az OAuth 2.0 által biztosított egyszerűsített bizonyítvány menedzsmenttel és a third-party hitelesítési szolgáltatásokkal jóval biztonságosabb és védettebb alkalmazások fejleszthetők. A korábban létrehozott Amazon, Google vagy Microsoft Azure felhasználói hitelesítések felhasználhatók a FileMaker alapú alkalmazásoknál is.

  Több SSL hitelesítés támogatása A FileMaker Server mostantól támogatja az intermediate, a Subject Alternative Name és a wildcard hitelesítéseket. A wildcard hitelesítés lehetővé teszi az adminisztrátorok részére a website URL-ek és aldomainek védelmét egyetlen SSL hitelesítéssel.

  Hatékonyabb naplózás Gyorsan utánajárhatunk a FileMaker platform esetleges lassulásainak. A FileMaker Server-rel könnyedén utánajárhatunk egyszerre akár 25 kliensnek is, melyek a legtöbb fennakadást okozzák a működésben.

  Kis munkacsoportoktól a komplex teamekig A FileMaker Server 16 adatbázis-kezelő megoldásnak köszönhetően egyszerre akár 999 felhasználóval is megoszthatjuk adatbázisainkat. A program természetesen a kisebb munkacsoportokat is remekül kiszolgálja.

  Sokrétű biztonsági beállítások Az ipari szabványra alapuló Active Directory (Windows) és Open Directory (Macintosh) technológia segítségével a programon belül többé már nem kell felhasználónevekkel és jelszavakkal foglalkoznunk, s ezzel sok időt takaríthatunk meg. Természetesen a felhasználói jogosultságokat is részletesen beállíthatjuk, így mindenki csak azokhoz az információkhoz férhet hozzá, amihez szeretnénk. A szoftver a szerver és a kliensek közötti adattovábbításkor SSL-alapú kódolást használ, így biztosak lehetünk abban, hogy a fontos információk pontosan célba érnek.

  Kényelmes adminisztrátori funkciók Adminisztrátorként igazán semmi panaszunk nem lehet a programra. Az archiválási folyamatot automatizálhatjuk, de végezhetjük manuálisan is. A FileMaker Server Administration Tool (SAT) szoftvernek köszönhetően bárhonnan elvégezhetjük adminisztrátori teendőnket. Az Event Log segítségével minden egyes lépésünket dokumentálhatjuk, így később kiszűrhetjük a felmerülő problémák okát. Az Auto Update funkcióval minden felhasználó (kliens)gépére feltelepíthetjük a legújabb bővítményeket, frissítéseket stb. A szerverbeállításokat anélkül is módosíthatjuk, hogy újraindítanánk a gépet.

  Villámgyors telepítés A szervertermékre is jellemző a FileMaker szoftverek egyik jellemző sajátossága: telepítése - amely történhet asztali számítógépre vagy szerverre - rendkívül egyszerű és gyors (nem igényel informatikai szaktudást), így akár 30 perc alatt üzembe helyezhetjük a programot.

  Kliensprogram-támogatás Az alkalmazás a következő FileMaker klienseket támogatja:

  • FileMaker Pro 16, 15 és 14; FileMaker Pro 16, 15 és 14 Advanced; FileMaker Go 16, 15 és 14; FileMaker WebDirect

  Nincs limitje annak, hogy hány ügyfél kapcsolódhat

  Hatalmas megosztható adatmennyiség A programmal egyszerre akár 125 adatfájlt is megoszthatunk, ami hatalmas adatmennyiséget jelent, ugyanis mindegyik fájl rengeteg információt tartalmazhat.

  Többféle megosztási lehetőség Ha az információt gyorsan és egyszerűen szeretnénk megosztani, az Instant Web Publishing funkciót kell használnunk. Ha ennél kicsit több időt tudunk szánni a munka ezen szakaszára, akár egyedi, XML-alapú webes felületeket is készíthetünk a kedvenc webfejlesztő programunkkal.

  Kinek ajánljuk?

  A FileMaker Server szerveralapú adatbázis-kezelő megoldást azon nagyobb munkacsoportoknak ajánljuk, ahol a felhasználók még jobban össze szeretnék hangolni a FileMaker Pro és/vagy a FileMaker Pro szoftverekkel végzett munkát - mindezt a lehető legmagasabb szinten.