FileMaker Claris Pro 19

A világ első számú adatbázis-kezelő szoftvere, amelynek segítségével digitális állományaink, aktuális projektjeink és ügyfeleink menedzselése gyerekjátékká válik.

ÁTTEKINTÉS

Árakhoz kattintson ide

A FileMaker Pro a világ első számú adatbázis-kezelő szoftvere, amelynek segítségével digitális állományaink, aktuális projektjeink és ügyfeleink menedzselése gyerekjátékká válik. A több milliós felhasználói bázissal büszkélkedő program érdemeit számos szakember és díj dicséri. Az alkalmazás kezelőfelülete rendkívül egyszerű és jól alakítható (megismerése a kezdő felhasználók számára sem nehéz), ugyanakkor a szoftver a lehető legprecízebb munkát végzi.

Mire is képes a program? A digitális állományok létrehozása, kezelése, módosítása és tárolása körül mindig rengeteg a probléma, főleg akkor, ha egyszerre több felhasználó dolgozik egy kicsinek éppen nem mondható adathalmazzal. A Claris FileMaker Pro 19 alkalmazással ennek vége, a szoftvernek köszönhetően ugyanis rendet teremthetünk átláthatatlan adatdzsungelünkben: a fájl- és szövegkeresés gyerekjátékká válik, a dokumentumokhoz egyetlen kattintással hozzáférhetünk, s így könnyen módosíthatjuk őket. A szoftver ezeken túl számos hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek nagyban megkönnyítik az összehangolt munkát.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszermacOS 10.14 vagy újabb
Processzor64 bites Intel processzor
Memória2 GB
Tárhely4 GB
Képernyő1024x768

Windows:

RendszerWindows 8.1, 10 (64 bit)
ProcesszorDual Core
Memória1 GB
Tárhely2 GB
Képernyő1024x768
Egyéb
 • Microsoft .NET framework 4.6 vagy újabb

 

FUNKCIÓK

Egyszerű konfigurálás, kezelőfelület és használat A szoftver talán egyik legnagyobb előnye éppen az, hogy könnyű kezelni. Mindez természetesen a telepítésre, a program konfigurálására és használatára is vonatkozik. Nincs szükségünk külön (programozói) szaktudásra ahhoz, hogy ki tudjuk aknázni a program nyújtotta lehetőségeket. A Claris FileMaker Pro alkalmazást könnyen megismerhetjük az igen kiváló FileMaker Learning Center segítségével, amelynek köszönhetően oktató-videókat, demókat és különböző súgófájlokat tölthetünk le az internetről. Az egyes adatbázisok konfigurálása (pl. a nézet beállítása) és a kezelőfelület testre szabása (pl. a gombok beállítása) szintén nagyon egyszerű.

Új felhasználói felület az adatok importálására Az új Import Field Mapping párbeszédablakban jóval egyszerűbb a forrásadatok összekötése a FileMaker mezőkkel.

File alapú scriptek Olyan scripteket is készíthetünk, amelyek képesek külső adatfájlokat olvasni, írni és menedzselni, vagy adatokat exportálni egy saját formátumban.

Biztonságos hozzáférés A fejlesztők meghatározhatják, hogy a csapat többi tagja a projekt mely részeihez férhessen hozzá.

Manage Secuirty párbeszédablak Az áttervezett Manage Security ablak egyszerűbb hozzáférést biztosít a saját appokhoz.

Helyreállítás A Claris FileMaker Pro automatikusan képes helyreállítani az állapotokat egy váratlan szoftver vagy hardver leállás esetén is.

Quick Charts Új funkció a Quick Charts, mellyel pár gombnyomás létrehozni egy-egy grafikont. A grafikonok beállításai azonnal megjelennek a képernyőnkön, így még gyorsabb a munka. Öt különböző típus és tíz különböző stílus áll a rendelkezésünkre.

filemaker_19_screenshot_02.jpg

Integráció A továbbfejlesztett cURL opcióknak és az előre definiált funkcióknak köszönhetően jóval egyszerűbb az adatok cseréje az egyes webes szolgáltatások és alkalmazások között.

Starter appok A hat új Starter appal gyorsabban láthatunk munkához. A rendelkezésre álló appokkal menedzselhetünk kapcsolatokat, tartalmakat, raktárkészletet, találkozókat és feladatokat.

My Apps ablak Indítsuk el az alkalmazásainkat a kényelmesen kezelhető My Apps ablakból. Könnyedén navigálhatunk a korábban megnyitott fájlok között és hozhatunk létre új alkalmazásokat a Create fül alatt.

Csoport objektum kijelölése Könnyedén módosíthatunk, mozgathatunk vagy méretezhetünk egy csoporton belüli objektumot a csoportosítás feloldása nélkül.

Áttervezett layout mód Az Inspector, a Fields és az Objects fülek kezelése jóval kényelmesebb lett az új paneleknek köszönhetően, amelyek megjelenítését is be-, illetve kikapcsolhatjuk.

Alapértelmezett mezők Egy új táblázat létrehozásakor automatikusan elkészülnek azok a mezők, amelyek megjelenítik az egyes rekordok létrehozásával kapcsolatos információkat. A mezők tartalmazzák az elsődleges kulcsát, a létrehozás és a módosítás dátumát, illetve azt, hogy ki és mikor tette ezt. Az alapértelmezett mezők szükség szerint módosíthatók.

Több csatolmány az e-mailekben A rugalmas kommunikáció érdekében egyszerre akár több csatolt fájlt is küldhetünk egy-egy e-mailben az ügyfeleknek és a munkatársaknak.

Menük másolása Időt takaríthatunk meg a más alkalmazásokban létrehozott menük újbóli felhasználásával. Csak másoljuk le a menükészleteket, a menüket és a menü elemeket, és illesszük be őket egy másik fájlba.

Account felfüggesztés Az alkalmazásainkat megvédhetjük a támadásoktól az olyan accountok átmeneti felfüggesztésével, amikről többször próbálnak belépni.

Offline munka Akkor is dolgozhatunk a helyben tárolt fájlokkal, ha esetleg egy időre megszűnik a hálózati kapcsolat. Nem kell felfüggesztetnünk a munkát addig se, amíg helyreáll a kapcsolat.

Fejlesztés Az új Layout Objects ablaka hierarchikus listát biztosít az összes layerben található objektumról. Így jóval egyszerűbb változásokat eszközölni egy-egy objektumon, hisz nem kell megbontani az őt tartalmazó struktúrákat.

Biztonság Az OAuth 2.0 által biztosított egyszerűsített bizonyítvány menedzsmenttel és a third-party hitelesítési szolgáltatásokkal jóval biztonságosabb és védettebb alkalmazások fejleszthetők. A korábban létrehozott Amazon, Google vagy Microsoft Azure felhasználói hitelesítések felhasználhatók a FileMaker alapú alkalmazásoknál is.

filemaker_19_screenshot_01.jpg

Alap kezdő megoldások Négy új alap kezdő megoldás közül választhatunk ahhoz, hogy megalkossuk első személyre szabott appunkat. A kapcsolatok, az inventory, a tartalmak és a feladatok kezelése azonnal lehetővé válik.

Belső frissítések A Claris FileMaker Pro-hoz érkező frissítésekről az alkalmazáson belül kapunk értesítést, amiket azonnal telepíthetünk is.

Szkriptelés visszavonása A szkriptelési munkák azonnal visszavonhatók a több szintű undo-val. A kiadott utasításokat annyiszor vonhatjuk vissza vagy alkalmazhatjuk újra, ahányszor csak szeretnénk. A változások addig nem kerülnek érvényesítésre, amíg nem mentjük el őket, és nem lépünk ki a Script Workspace-ből.

Kiemelt szkript hibák A Script Workspace piros kiemelést kapnak a problémás területek. Különösen akkor hasznos ez a funkció, mikor más FileMaker appokból importálunk szkripteket, vagy ha összetett appokkal dolgozunk, melyek több szkriptet is tartalmaznak.

ESS adapter Az ESS adapter segítségével olyan külső SQL adatbázisokhoz is csatlakozhatunk, mint a PostgreSQL vagy az IBM DB2.

Web alap Help A Claris FileMaker Pro-val kapcsolatos információkhoz jóval gyorsabban hozzáférhetünk a web alapú Help rendszerrel, amit akár le is tölthetünk offline használatra.

Frissített felhasználói felület A státusz eszközsáv új ikonokat a Claris FileMaker Pro-ban, így a saját appok kinézete sokkal korszerűbb lehet.

Rejtett szerkesztő A bizalmas információkat, mint például a jelszavakat vagy bankkártya számokat elrejthetjük a képernyőről. Az adatok “•” jellel kerülnek takarásra.

Fájlkonvertálás egyetlen kattintással Az alkalmazás rendkívül sok fájltípust ismer és a konvertálás is egyszerű. Egy Microsoft Excel (vagy más típusú) fájlt például pillanatok alatt átalakíthatunk a Claris FileMaker Pro által értelmezhető formátummá. Csak húzzuk a fájlt a Claris FileMaker Pro ikonra és már kész is!

Gyors és hatékony munka Mi a teendőnk, ha a lehető legrövidebb idő alatt össze szeretnénk állítani az előttünk álló feladatok vagy a heti kiadások listáját, esetleg a havonta kiküldendő hírlevelek tartalmát? A válasz egyszerű: használjuk a Claris FileMaker Pro szoftvert! Munka közben minden fontos információt láthatunk (pl. webes tartalmakat, képeket, videókat, zenefájlokat stb.), és ha elkészültünk, az eredményt PDF vagy Microsoft Excel formátumba menthetjük és elküldhetjük az érintett személyeknek.

Információk megosztása Az információ egyik alaptulajdonsága, hogy másokkal is megosztható. A Claris FileMaker Pro természetesen ebben is a segítségünkre lesz. Továbbíthatjuk a projekt szempontjából releváns adatokat munkatársaink felé (egyszerre akár öt személynek is), hírleveleket küldhetünk ki néhány egyszerű kattintás segítségével, az Instant Web Publishing funkcióval pedig a világhálóra is eljuttathatjuk a fontosnak ítélt információkat, így munkatársaink, partnereink - függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert vagy böngészőt használnak - bármikor, bárhol hozzáférhetnek a szükséges adatokhoz. Mindez visszafelé is igaz: a FileMaker Web Viewer segítségével mi is azonnal hozzájuthatunk a fontos információkhoz (pl. gyakran változó termékárakhoz).

iOS támogatás Könnyedén elkészíthetjük alkalmazásaink iOS verziót is. Előre elkészített sablonok állnak a rendelkezésünkre, melyekkel gyerekjáték elkészíteni egy-egy app iPadre vagy iPhone-ra szánt verzióját.

Több mint 40 előre elkészített adatsablon A Claris FileMaker Pro lehetőséget biztosít arra is, hogy munkánk során a több mint 40 gyárilag elkészített adatsablonnal dolgozzunk, így nincs más dolgunk, mint hogy kitöltsük az egyes mezőket, és már készen is vagyunk. A sablonok személyekkel, projektekkel és dokumentumokkal való munka esetén használható sablonfajtákra oszlanak (pl. munkatársakkal kapcsolatos adatok, feladatlisták, termékkatalógusok, stb. kezelése).

Szkriptelési lehetőség Az adatbázis-programozók minden bizonnyal szívesen használják majd a ScriptMaker modult, amelynek segítségével számos gyakran ismétlődő folyamatot, műveletet automatizálhatunk.

filemaker_19_screenshot_03.jpg

Biztonsági beállítások Meghatározhatjuk, hogy az egyes felhasználók az általunk közzétett információk mely részéhez férhessenek hozzá. A biztonságos munka érdekében felhasználónevet és jelszót adhatunk munkatársainknak, partnereinknek és eldönthetjük, hogy kinek milyen (egyedi) jogosultságai legyenek az egyes adatbázisokat illetően.

Támogatott fájlformátumok A Claris FileMaker Pro az alábbi fájlformátumok importálására és exportálására képes:

 • PDF
 • Microsoft Excel (.xlsx is)
 • BASIC
 • vesszőkkel és/vagy tabokkal tagolt szövegfájlok (pl.: .csv)
 • DBASE III vagy IV
 • DIF
 • HTML
 • Lotus 1, 2 vagy 3
 • Merge fájlok
 • SYLK
 • XML

Kibővített eszköztár - még több lehetőség Még profibb és mutatósabb eredményt érhetünk el a Custom Menu funkció segítségével, amellyel saját menürendszert adhatunk adatbázisainkhoz. Az arculat egyes elemeihez szöveges tippeket fűzhetünk, így az adatbázis élőbbé, interaktívabbá válhat. Sőt, mindezeken felül teljesen önállóan futó alkalmazásokat is készíthetünk, amelyek tartalmazzák a FileMaker Web Viewer modult

Tökéletesített biztonság és hibaszűrés Egy adatbázis csak akkor használható, ha átlátható és nem hemzseg a hibáktól. Ebben segítenek a program új, hibaszűrésre szakosodott funkciói. Script Debugger segítségével pl. kiszűrhetjük a szkriptekben található hibákat.

Karbantartás és optimalizálás Az adatbázis elkészítése után a Claris FileMaker Pro további lehetőséget biztosít a gyors, egyszerű és hatékony karbantartásra és optimalizálásra a Maintenance Tools segítségével, így adatbázisunk mindig naprakész, stabil és megbízható lesz.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram