A Suitcase Fusion mostantól Connect Fonts Powered By Suitcase, felhőalapú betűtípus-kezelő automatikus betűpárosítási javaslatokkal és egy olyan keresési funkcióval, amely úgy gondolkodik, mint a felhasználó.

  Áttekintés

  A Connect Fonts a betűkezelő programok új generációjának egyik legjelesebb tagja. A macOS és Windows rendszerre fejlesztett szoftver segítségével végre rendbe szedhetjük a fontjainkat. Nem kell többé hibás, megkettőzött, elveszett, verzióhibás fontoktól tartanunk, hiszen a Connect Fonts szoftverrel kezünkben tarthatjuk a dolgokat. A program Font Sense modulja automatikusan érzékeli, ellenőrzi és aktiválja azokat a fontokat, amelyekre éppen szükségünk van (pl. egy adott program elindításakor).

  Fontcsoportok létrehozására és aktiválására is van lehetőségünk, sőt, az előnézeti kép segítségével előre megtekinthetjük az egyes fontokat anélkül, hogy aktiválnánk őket. Ez azért is hasznos, mert így egyrészt spórolhatunk a számítógép erőforrásaival, másrészt nem kell "megküzdenünk" a macOS X és a Windows meglehetősen nehézkes és időigényes fontkezelésével. A szoftver egyúttal védi az eredeti fontkészleteket az esetleges módosításoktól és törlésektől.

  A megsérült fontokat a MorrisonSoft Design által fejlesztett Font Doctor alkalmazás megkeresi és megpróbálja megjavítani. Az alkalmazás - többek között - olyan népszerű kiadványszerkesztő és grafikai szoftverekkel képes együttműködni, mint az Adobe InDesign CC, az Adobe Illustrator CC vagy a QuarkXPress.

   

  suitcase_feat_01.png

  Az összes betűtípus egy helyen

  A Connect Fonts segítségével egyszerűen nemet mondhatunk a betűtípus-kitalálós játékokra és a kincsvadászatra. Válogassuk, rendszerezzük és hasonlítsauk össze betűtípusunkat egyetlen felhőalapú platformon. Könnyen megoszthatjuk betűtípusaitnkat csapattársakkal, és bármilyen eszközön megtekintheti azokat.

  A gyorsabb út a betűtípusok kereséséhez

  Az inspiráció együtt halad a betűtípusok megtalálásával.

  Tartsunk lépést a kreativitással, hisz az automatikus betűtípus-párosítási javaslatok segítségével gyorsan megtalálhatunk bármilyen ügyfélhez, stílushoz vagy hangulathoz illő betűtípust. Gyors, intuitív kereséssel rendkívüli eredményeket érhetünk el.

  suitcase_feat_02.png
  suitcase_feat_03.png

  Betűtípusok automatikus aktiválása kreatív programokban

  Legyünk biztosak abban, hogy mindig a megfelelő betűtípusokkal dolgozunk. A Connect Fonts automatikusan aktiválja a betűtípusokat, amikor megnyitja a fájlokat az Adobe kreatív alkalmazásokban vagy a Sketch-ben.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10, Windows 11
  Apple
  Rendszer
  macOS 10.14 vagy újabb
  Funkciók

  Páratlan betű-előnézeti kép A betűk vizuális összehasonlítása és kiválasztása a munka kritikus része. A szoftver lehetőséget biztosít arra, hogy aktiválás nélkül is meg tudjuk tekinteni az összes fontot (azaz csak azt kell majd aktiválnunk, amit kiválasztottunk). A gyorsnézeti ablakban egyszerre több betűtípust is megnézhetünk, és a mintaszöveget is megváltoztathatjuk.

  Creative Cloud és Creative Suite A jó munkához elengedhetetlen a legmodernebb eszközök használata. A Connect Fonts-ot úgy alkották meg, hogy tökéletes társa legyen az Adobe Creative Cloud termékcsaládnak. Minden egyes font - legyen az aktív vagy inaktív - elérhetővé válik bármelyik alkalmazásban.

  Tárolás a felhőben A Connect Fonts mellé ingyenes szolgáltatásként jár az Extensis TypeSync szolgáltatás, mellyel a felhőbe is elmenthetjük kedvenc fontjainkat. Mentsük el a fontjainkat a felhőbe, amiket aztán azonnal szinkronizálhatunk egy másik gépen. 

  After Effects CC támogatás Ezzel a vadonatúj plugin-nal lehetővé válik a Font Sense meta adatok beágyazása az After Effects CC munkákba, így nem szükséges végig nézni a teljes projektet a fontok cseréjéhez.

  Több helyről elérhető betű aktiválási opció A munkaterületet rugalmasan alakíthatjuk. A betűtípusokat több helyen is aktiválhatjuk, így pl. az Előnézeti kép (Preview) ablakban is.

  Felhő alapú archiválás és helyreállítás A munka helyszíne már rég nem korlátozódik csupán egy irodára. A Connect Fonts lehetővé teszi a kollekciók könnyed mozgatását a különböző munkaállomások között az olyan felhő alapú rendszerek támogatásával, mint a Dropbox, a Google Drive, stb.

  Automatikus betű aktiválás Mostantól nem kell időt pazarolnunk a dokumentumban levő betűk keresésével. A Connect Fonts automatikusan aktiválja a szükséges betűtípusokat a leggyakrabban használt macOS programokban.

  Gyorsan és könnyen megtalálható betűtípusok A program egyik újdonsága a gyorskereső (QuickFind), amivel azonnal megtalálhatjuk a keresett betűt név, stílus, vagy kulcsszó alapján. Beállíthatunk saját paramétereket is, így a keresési folyamat még kényelmesebben és gyorsabban mehet végbe.

  Beépített betűstílus és testre szabott kulcsszavak A betűket többféle szempont alapján rendezhetjük (pl. beépített betűstílus-lista, kulcsszavak stb. alapján). A szoftver új fontkészlet telepítésekor automatikusan megvizsgálja a betűk stílusát.

  Duplikált betűk törlése A program megkeresi és jelzi, ha valamelyik betű többször szerepel az adatbázisban, és törli a felesleges példányokat. Ez a módszer garantálja, hogy mindig azt a betűt használjuk, amelyiket szeretnénk.

  Rendszerbetűk menedzselése Az alkalmazással az operációs rendszer betűtípusait is kezelhetjük. Könnyen mozgathatjuk őket oda-vissza saját könyvtárunk és a rendszerkönyvtár (System Folder) között.

  Font Doctor A MorrisonSoft Design által fejlesztett Font Doctor alkalmazás megtalálja a hibás vagy sérült betűtípusokat, majd megpróbálja kijavítani őket. Ilyen problémák lehetnek: elveszett PostScript fontok, elveszett bitmap képek, sérült fontok, fontazonosító problémák, nem szokványos fontméretek stb. A Font Doctorral ezenfelül szabadon konvertálhatjuk a betűtípusokat Windows és Macintosh között.

  Betűtípus-támogatás

  • Macintosh PostScript-fontok (PostScript, PostScript Multiple Master, PostScript CID, PostScript OCF)
  • Dfont
  • TrueType (Windows és Macintosh)
  • OpenType-fontok (OpenType CFF, OpenType PS)

  Apple Migration Assistant támogatás Ha a régi számítógépünkről "átköltözünk" egy újra, nagyon kell figyelnünk, hogy a "költözés" során ne veszítsünk el létfontosságú adatokat (pl. fontokat). Ebben segít az Apple által kifejlesztett Migration Assistant, amit most már a Connect Fonts is támogat.

  Megbízható felhő technológia A megbízható Amazon Web Services technológiának köszönhetően a felhasználók betűkészletei mindig szinkronban lesznek és a tárolásuk is biztonságos körülmények között történik.