PitStop Server

PDF-ek vizsgálata és automatikus javítása a nap 24 órájában, az év 365 napján

ÁTTEKINTÉS

A PitStop Server egy stand-alone, mappa alapú alkalmazás, ami képes a beérkező PDF fájlok leellenőrzésére és kijavítására. A PitStop Server-rel automatizálhatjuk a PDF-ek előzetes vizsgálatát, így több időt fordíthatunk a valóban profitábilis tevékenységekre.

A PitStop Server segítségével lehetőségünk nyílik az automatizálható PDF-fájlok felülvizsgálatára és szerkesztésére.

Könnyű elképzelni, milyen előnyökkel jár egy automatizált preflight, azonban a PitStop Server ennél több lehetőséget kínál:

 • Gyakran ismétlődő hibák automatizálható kijavítása
 • Szinkronba hozza a kimenő jel színeit a meghajtott berendezés színtartományával
 • Digitális bélyeggel, vízjellel, illetve háttér template-el látja el a PDF-et

 

workflow_01

Határozzuk meg a szabályokat

Először is válasszuk ki, hogy milyen szempontok alapján szeretnék kiszűrni a PDF-ek esetleges hibáit. A PitStop Server gyakorlatilag bármilyen hibát képes kijavítani, ami csak jelentkezhet egy PDF fájlon belül. Például:

 • Hiányzó betűkészletek
 • Hiányzó kifutó
 • Képfelbontás
 • Hibás RGB vagy spot színek
 • Helytelen Ink coverage

Azt is beállíthatjuk, hogy mi történjen hiba esetén.

 • Automatikus hibajavítás, ha van rá mód.
 • Figyelmeztető üzenet megjelenítése.
 • Hibaüzenet a Preflight ellenőrzés sikertelenségéről.

Figyelt mappa beállítása

Határozzuk meg, hogy melyik mappát figyelje a PitStop Server. Ez a mappa lehet akár egy alkönyvtár, egy megosztott meghajtó vagy szerver is, így gyakorlatilag bárki hozzáférhet a PitStop Server szolgáltatásaihoz az irodában. Arra is lehetőség van, hogy a PitStop2Switch az e-mailekhez csatolt PDF-eket is megvizsgálja.

Ragadd meg és vidd

Egyszerűen csak dobjuk be a megvizsgálni kívánt PDF-eket a figyelt mappába, a PitStop Server pedig elvégzi a szükséges hibajavításokat a meghatározott szabályok alapján.

 

pitstop_hot_folder.PNG

 

A PitStop Server természetesen a minden ipari szabványt kielégítő Enfocus Preflight segítségével a PDF-fájlból kiszűr minden hiányzó vagy hibás fontot, rossz színt, kifutó nélküli objektumot. Támogatja a PDF/X szabványt, a Ghent PDF Workgroup specifikációit, valamint kezeli a nyomtató gyártója és a felhasználó által készített profilokat is.

Készíthetünk átfogó preflight riportot is a fájlunkban fellelt hibákról. A PitStop Server ugyanolyan felhasználóbarát preflight riport előállítására képes, mint a PitStop Pro, viszont képes XML-alapú riportot is készíteni.

Command-Line Interface:

Ha komolyabb integráció a cél, akkor a PitStop Server Command-Line Interface alkalmazását kell használni. Ezzel gyorsan és egyszerűen lehet integrálni a preflightot az automatikus korrekciós rutinnal alapbeállítás mellett, míg advanced mode-ban teljes körű, XML-meghajtású testre szabást állíthatunk be.
 

PitStop Server használata nagyobb automatizált munkafolyamatok esetén:

A PitStop Server tökéletesen összhangban működtethető az Enfocus Switch, hogy nagyobb munkafolyamatokban is automatizálhassuk a PDF-korrekciót, illetve a preflight műveleteket.
Automatikusan tölt le FTP szerverről, illetve fogad e-mailen PDF-fájlokat, preflight-ot készít, és automatikusan ismerteti az ügyfelekkel az esetleges hibákat.

A PitStop Server egyesíti a saját képességeit más kommunikációs eszközökkel, hogy könnyebbé váljon többek között a PDF-készítés, a színkezelés, a festék-megtakarítás, a kép-optimalizálás, a proofolás.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer macOS 10.15 vagy újabb
Processzor Dual Core processzor
Memória 2 GB
Tárhely 1 GB
Képernyő 1024x768

Windows:

Rendszer Windows 11, Windows 10, Windows Server 2016/2019/2022
Processzor Dual Core processzor
Memória 2 GB
Tárhely 1 GB
Képernyő 1024x768

FUNKCIÓK

Parancssori interface Ha még nagyobb integráltságra van szükség, akkor a PitStop Server beépített parancssori interface-e pillanatok alatt megoldja a feladatot. Az egyszerű módban integrálhatók az előnézeti és az automatikus javítási funkciók, összetett módban viszont akár teljes XML alapú integráció is létrehozható.
 
A PitStop Server a nagyobb automatizált munkafolyamatokban A PitStop Server észrevétlenül képes beépülni az Enfocus Switch-be, így az előnézeteket és az automatikus korrekciókat nagyobb munkafolyamatokon belül is alkalmazhatjuk.
PDF file-ok automatikus letöltése FTP szerverről vagy e-mailekből. A rendszer képes automatikusan felismerni az esetleges problémákat és értesíti az ügyfeleket.
 
Preflight korlátozások A PitStop Server egyik fontos funkciója az, hogy lehetővé teszi, hogy csak bizonyos részeit ellenőrizzük egy PDF Preflight profiljának. Például csak egy kijelölt PDF szövegdobozt, egy vagy több oldalt, esetleg egy bizonyos területét, elemét a PDF-nek.

Kijelölések raszterizálása Gyakran fordul elő, hogy egy összetett vektoros grafikával kell dolgoznunk egy-egy PDF oldalon. Gyakran használt munkamódszer az ilyen képeket tartalmazó oldalak raszterizálása, ami gyakran nem várt eredményekhez vezethet, például pixeles szövegekhez. A PitStop Po ennél egy jobb megoldást kínál: Elég csupán a problémás területeket raszterizálni, nem az egész oldalt.

Vonalkód hitelesítés A vonalkódok felismerése és az általuk tartalmazott adatok automatikus hitelesítése egy igazán hasznos és produktív eszköz lehet a PDF-ekkel történő munka során. A preflight során megtudhatjuk az aktuális vonalkód típusát és az általa tartalmazott adatokat.
 
Automatikus kifutó generálás A PitStop Server másik fontos fejlesztése az, hogy most már képes automatikusan hozzáadni a kifutót a készülő PDF-hez. A kifutó legenerálható több különböző elemhez vagy komplett oldalakhoz, dokumentumokhoz.
 
Új preflight szabvány A PitStop Server támogatja az ISO/DIS 19593-1 PDF kezelési nemzetközi szabványt. Ezzel a szabvánnyal kényelmesen és biztonságosan kezelhetők a PDF-ek által tartalmazott rétegek és objektumok. Az olyan kiadványszerkesztési és nyomdai munkák során, ahol különleges funkciójú, összetett PDF-ekkel kell dolgozni, elengedhetetlen a szabvány által biztosított szint. Az új szabvány mellé természetesen új funkciókat (Action) is kapunk a PitStop 13 update 2-ben.
 
Naprakész Pantone könyvtárak A PitStop Server támogatja a frissített Pantone könyvtárakat, beleértve a legújabb 112 színt is. Emellett a Pantone+ Solid Coated és Solid Uncoated könyvtárak elérhetőek Lab és CMYK alternatívában is.
 
Preflight korlátozások A PitStop Server a korlátozások eltárolhatók, így nem kell őket újra kiszámolni minden egyes alkalommal, mikor szükség van rájuk. Ezzel a módszerrel jóval nagyobb sebesség és hatékonyság érhető el.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram