PitStop Pro

Nyomdakész PDF-ek. Bármikor.

ÁTTEKINTÉS

Eredményesség, ötletes működés, egyszerűbb integrálás.

Köztudott, hogy gyakran nehézkes a PDF fájlokkal való munka. A nyomdai előkészítés során derülhet ki, hogy a nyomat tulajdonságai eltérőek lehetnek az eredeti elképzeléstől és sajnos az Adobe Acrobat meglehetősen szűk teret biztosít az anomáliák helyrehozására. A PitStop Pro egy olyan Adobe Acrobat plugin, mely gyógyírt jelent az ilyen jellegű problémák megoldására.

 

 

 • Magabiztos preflightolás és PDF fájlok szerkesztése nyomtatáshoz.
 • Az automatikus javítások hatékonyabbá teszik a nyomdai előkészítést.
 • Több mint 135 ezer globális felhasználó.
 • Az Adobe Acrobat® plug-in biztosítja a szabványosított PDF-ek előállítását.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

Rendszer macOS 10.15 vagy újabb
Processzor 1 GZz
Memória 2 GB
Tárhely 1 GB
Képernyő 1024x768
Egyéb
 • Adobe Acrobat DC Standard vagy Pro
 • Adobe Acrobat Classic

Windows:

Rendszer Windows 11, Windows 10
Processzor 1 GHz
Memória 2 GB
Tárhely 1 GB
Képernyő 1024x768
Egyéb
 • Adobe Acrobat DC Standard vagy Pro
 • Adobe Acrobat Classic

FUNKCIÓK

Hatékony szerkesztő-alkalmazás

A PitStop Pro olyan Acrobat plug-in, melynek segítségével könnyen szerkeszthetővé válik a PDF fájl.

 • könnyedén átalakítható szöveg
 • kicserélhető színek
 • kijelölt részek áthelyezése, elforgatása

Az utolsó pillanatban felmerülő problémák egyszerű és gyors kezelése, ha a felmerülő probléma bonyolult, a PitStop Pro a legalkalmasabb eszköz a gyors beavatkozásra.

Global Change editor

Nagy méretű dokumentumokkal való munka során, vagy ha felmerülő problémák a PDF fájl több lapján is előfordulnak, a PitStop Pro Global Change editor a megoldás. Minden egyes Global Change alkalmazáshoz egyedi beállításokat lehet rendelni, melyek akár a teljes fájlban képesek a változásokat létre hozni.

 • bélyegek alkalmazása
 • front oldalak beszúrása
 • oldalak újraszámozása
 • átszínezés
 • …mindez pillanatok alatt

A beépített, az ipari szabványoknak megfelelő preflight motor átvizsgálja a PDF fájlt, felderíti a hibás, vagy hiányzó font-típusokat, helytelen színeket, stb.

Támogatja a PDF/X, a Ghent PDF Workgroup specifikációit. Könnyedén generálható teljes körű preflight riport, ami a kilistázza a fájlban előforduló összes hibát, vagy választható a navigator használata, hibás részek pontos meghatározására. A navigator sokszor magában képes a probléma megoldására.

Pontos, és részletes preflight jelentés Amennyiben szükség van arra, hogy az épp használt PDF fájlon készült-e korábban preflight (ha igen, ki, és mikor csinálta), a PitStop Pro-ba beépített, nyílt szabadalmú Certified PDF technológia ebben is segítséget nyújt. Beágyazza a preflight eredményét a PDF fájlba, és ellátja azt egy szabványos digitális jelöléssel. Emiatt nem kell a továbbiakban tartani a kétes minőségű fájloktól, és a felesleges preflight készítésével eltöltött időpocsékolástól. Röviden, a PitStop Pro kiválóan alkalmas a nehezen kezelhető PDF fájlokban fellelhető hibák gyors és hatékony kijavítására az Adobe Acrobat alkalmazás elhagyása nélkül.

Kijelölések raszterizálása Gyakran fordul elő, hogy egy összetett vektoros grafikával kell dolgoznunk egy-egy PDF oldalon. Gyakran használt munkamódszer az ilyen képeket tartalmazó oldalak raszterizálása, ami gyakran nem várt eredményekhez vezethet, például pixeles szövegekhez. A PitStop Po ennél egy jobb megoldást kínál: Elég csupán a problémás területeket raszterizálni, nem az egész oldalt.

Objektum böngésző A PitStop Pro mindig is nagy teljesítményű PDF szerkesztő volt. A többi alkalmazáshoz hasonlóan itt is ki kell jelölnünk egy elemet ahhoz, hogy azt módosíthassuk. Az összetettebb PDF fájlok hamar szénaboglyává válhatnak a sok egymást átfedő objektum és réteg miatt. Mostantól egyszerűbb a dolgunk. Az objektum böngészőben megjelenítésre kerül az adott PDF összes objektuma egy áttekinthető listás nézetben.

Vonalkód hitelesítés A vonalkódok felismerése és az általuk tartalmazott adatok automatikus hitelesítése egy igazán hasznos és produktív eszköz lehet a PDF-ekkel történő munka során. A preflight során megtudhatjuk az aktuális vonalkód típusát és az általa tartalmazott adatokat.

„Láthatatlan” objektumok láthatóvá tétele A PDF fájlok általában jóval több objektumot tartalmaznak, mint amennyi nyomtatásban is megjelenik. Ezek az elemek problémákat okozhatnak a raszterizálás vagy a nyomdai előkészítés során. A PitStop lehetőséget ad arra, hogy csupán egyetlen kattintással nézhessük át ezeket a „láthatatlan” objektumokat.

Preflight korlátozások A PitStop Pro egyik legjelentősebb újítása az, hogy lehetővé teszi, hogy csak bizonyos részeit ellenőrizzük egy PDF Preflight profiljának. Például csak egy kijelölt PDF szövegdobozt, egy vagy több oldalt, esetleg egy bizonyos területét, elemét a PDF-nek.

Action List megjelenítő Már létrehozás közben is megtekinthetjük, hogy mit fog csinálni egy-egy új Action List. Az új megjelenítő felületen gyorsan beazonosíthatjuk és kijavíthatjuk az esetleg felmerülő problémákat.

Vonalkódok létrehozás a PDF-ekben Több mint 100 különböző típusú vonalkódot hozhatunk létre a PDF-ekben, melyeknek megjelenését és tartalmát mi magunk állíthatjuk be.

Optimalizálás A line artok optimalizálásával csökkenthető a fájlok összetettsége, és nagymértékben növelhető a teljesítménye a renderelésnek és a kimenetei fájlok előállításának. A felesleges tartalmak eltávolítása természetesen anélkül történik, hogy a megjelenése a dokumentumnak megváltozna.

Pantone műveletek A spot színeket összevethetjük a megfelelő Pantone könyvtárral, és biztosíthatjuk a Pantone színek egységességét egyszerre több dokumentumban is.

My PitStop Pro kezelőfelület A PitStop Pro online kezelőfelületén figyelemmel kísérhetjük a beérkezett PDF-eket, áttekinthetjük a munkafolyamatokat és tájékoztatást kaphatunk a problémákról.

Automatikus kifutó generálás A PitStop Pro másik fontos fejlesztése az, hogy most már képes automatikusan hozzáadni a kifutót a készülő PDF-hez. A kifutó legenerálható több különböző elemhez vagy komplett oldalakhoz, dokumentumokhoz.

Új preflight szabvány A PitStop Pro támogatja az ISO/DIS 19593-1 PDF kezelési nemzetközi szabványt. Ezzel a szabvánnyal kényelmesen és biztonságosan kezelhetők a PDF-ek által tartalmazott rétegek és objektumok. Az olyan kiadványszerkesztési és nyomdai munkák során, ahol különleges funkciójú, összetett PDF-ekkel kell dolgozni, elengedhetetlen a szabvány által biztosított szint. Az új szabvány mellé természetesen új funkciókat (Action) is kapunk a PitStop Pro-ban.
 
Naprakész Pantone könyvtárak A PitStop Pro támogatja a frissített Pantone könyvtárakat, beleértve a legújabb 112 színt is. Emellett a Pantone+ Solid Coated és Solid Uncoated könyvtárak elérhetőek Lab és CMYK alternatívában is.
 
Preflight korlátozások A PitStop Pro korlátozások eltárolhatók, így nem kell őket újra kiszámolni minden egyes alkalommal, mikor szükség van rájuk. Ezzel a módszerrel jóval nagyobb sebesség és hatékonyság érhető el.

PDF minőség-ellenőrzés (Preflight) Nincs szükség minden egyes PDF oldal manuális leellenőrzésére. A PitStop Pro gyakorlatilag az összes lehetséges hibát képes megtalálni a PDF fájlokban, emberi beavatkozás nélkül.

Alacsony felbontású képek szűrése A kinyomtatott képeknek jóval nagyobb felbontásúnak kell lenniük, mint azoknak, amiket csak monitoron kell megnézni. A PitStop Pro képes felismerni az alacsony felbontású képeket, amikről jelentést készít.

RGB objektumok A PDF-ekben maradt RGB képek nem várt eredményeket hozhatnak a feldolgozás után. Előfordulhat, hogy gyengébb lesz a minőségük, nem stimmelnek a színeik, sőt akár teljesen felborulhat a színhelyességük a nyomtatásban. Kérésre a PitStop Pro képes automatikusan CMYK formátumba konvertálni az RGB objektumokat.

Hiányzó kifutó pótlása  Ha egy fájl olyan képeket vagy tartalmakat tartalmaz, amik egészen az oldal széléig tartanak, de nincs elég kifutó, akkor ez problémát jelenthet az ívek vágása után. A PitStop Pro szerencsére képes felismerni a hiányzó kifutókat, és automatikusan létrehozni őket.

Betűkészletek kezelése Súlyos problémát okozhat, ha a PDF-be nincs beágyazva az a betűkészlet, amit egyébként nem tartalmaz a kimeneti formátum előállítására használt készülék. Így fordulhat elő, hogy nyomtatásban teljesen mást kapunk, mint amit eredetileg elképzeltünk. A PitStop Pro képes automatikusan pótolni a felhőből a hiányzó betűkészleteket a Monotype Baseline szolgáltatás segítségével.

Tintaátfedés A túl sok színátfedés nyomtatás után hosszabb száradási időt eredményezhet, illetve annak a veszélye is fennáll, hogy a festék nyomot hagy az ívek között. A nedves papír regisztrációs problémákhoz vezethet, és lassíthatja a nyomda teljesítményét, hisz fokozottabban kell ügyelni a nyomtatványok minőségére. Szerencsére a PitStop Pro képes korlátozni a színátfedések mennyiségét, ha az túl magas lenne.

Átlátszóság Noha az átlátszóság egy széles körben elfogadott funkcionalitás a legtöbb kiadványszerkesztő alkalmazásban, számos nyomda még mindig nagyon óvatos az átlátszóságot is tartalmazó PDF fájlokkal, és külön figyelmet fordít a feldolgozásukra és a korrekt megjelenítésükre. A PitStop Pro jelzi, ha egy adott PDF fájl átlátszóságot tartalmaz, így ezzel is könnyebbé teszi a szakemberek munkáját.

Rétegek A rétegek lehetnek láthatóak vagy rejtettek. Ha az általunk használt proofer vagy raszterizáló nem támogatja a PDF 1.5-öt vagy annak újabb verzióját, akkor lesznek olyan rétegek, amik takarni fogják egymást, illetve az Always print-re állított rétegek akkor is nyomtatásra fognak kerülni, ha azok egyébként rejtettek. A PitStop Pro minden esetben leellenőrzi a PDF fájlokat és azok rejtett rétegeit.

Spot színek A legtöbb grafikus spot színekkel szeret (például Pantone) dolgozni, főleg ha logókról van szó. A legtöbb esetben viszont ezeket a logókat kizárólag CMYK tintákkal lehet kinyomtatni, mivel a spot színhez használt tinta túl drága lenne. A PitStop Pro megkeresi  a PDF fájlokban található spot színeket, és szükség esetén CMYK formátumba konvertálja őket.

Címszavakban

 • Hiányzó betűkészletek beágyazása A hiányzó fontok nem állíthatják le a munkát! A Monotype Baseline szolgáltatás segítségével a felhőből is letölthetünk fontokat.
 • Betűkészletek konvertálása Ha szeretnénk biztosra menni, a betűket körvonalakká konvertálhatjuk.
 • Betűtípus megváltoztatása Csak ki kell választanunk a cserére szánt betűtípust, és az egy pillanat alatt megváltozik a PDF-ben.
 • Szövegszerkesztés Nincs szükség külső alkalmazások bevonására. A PitStop Pro-val is szerkeszthetjük a PDF-ek szövegét.
 • Képek és szövegek mozgatása a PDF-ek között A kivágás, másolás funkciókkal, plusz a PitStop Pro egyéb funkcióinak a kihasználásával, egyszerűbbé válik a szövegek és a képek szerkesztése és többszöri felhasználása.
 • Szövegek és képek átméretezése A PitStop Pro lehetőséget ad bármilyen objektum átméretezésre és arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben töltsék ki a rendelkezésre álló felületeket a PDF-ekben.
 • Képek szerkesztése A PitStop Pro-val számos szerkesztési műveletet végezhetünk a képeken is a PDF-eken belül.
 • Oldalszámozás A PitStop Pro akkor se okoz csalódást, ha oldalszámozással kell ellátni a készülő PDF-eket. Még arra is lehetőségünk van, hogy a dokumentum stílusához illő, személyre szabott oldalszámozással lássuk el a kiadványokat.

(A PitStop Pro használatához alapfeltétel az Adobe Acrobat DC (vagy 2017) Pro vagy Standard alkalmazás használata, a PitStop Pro plug-in ként épül az Acrobat szoftverbe.)

Adobe Acrobat Standard DC

Adobe Acrobat Pro DC

 

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram