DataColor Datacolor ColorFacts Professional 7

  Élvezze a TV tökéletes színeit!
  Datacolor ColorFacts Professional

  Árakhoz kattintson ide

  A ColorVision SpyderTV PRO segítségével most még pontosabban ellenőrizhetjük és módosíthatjuk televíziónk (szín)beállításait, s ezáltal még emlékezetesebbé tehetjük a TV-, video- és DVD-nézés élményét.

  Áttekintés

  A ColorVision SpyderTV PRO segítségével most még pontosabban ellenőrizhetjük és módosíthatjuk televíziónk (szín)beállításait, s ezáltal még emlékezetesebbé tehetjük a TV-, video- és DVD-nézés élményét.Bizonyára mindenkinek feltűnt már, hogy a nagyobb áruházak technikai részlegén található, más-más típusú és árkategóriájú TV-k nem pontosan ugyanolyan képet mutatnak. Ez azért van, mert minden TV-nek valamelyest mások a színbeállításai. A megvásárolt TV színparamétereinek beállításán lehet ugyan kísérletezni, mindez azonban ritkán vezet tökéletes eredményhez, mégpedig azért, mert az emberi szem szubjektív. Azt se felejtsük el, hogy a TV-re kötött minden további eszköz (pl. video- vagy DVD lejátszó) valamelyest módosít a TV teljesítményén, így a színek is eltorzulhatnak. Ezt a problémát orvosolják a ColorVision SpyderTV megoldásai. A ColorVision SpyderTV egy speciálisan erre a célra kifejlesztett készülékkel helyettesíti az emberi szemet, és beállítja a helyes színértékeket a TV-n. A képernyőre helyezett színérzékelő eszköz megméri a televízió kontrasztját (Contrast), világosságát (Brightness), színeit és a színhőmérsékletet (Color Temperature), majd tanácsokat ad arra vonatkozólag, hogyan javíthatnánk TV-nk képminőségén. Az eredményt természetesen ellenőrizhetjük, majd elmenthetjük a számítógépünkbe, de akár ki is nyomtathatjuk.

  Miben tud többet a ColorVision SpyderTV PRO szoftver? A SpyderTV profiknak kifejlesztett változata természetesen mindazon funkciókkal rendelkezik, amelyekkel a "standard" változat, azonban további lehetőségeket is biztosít, így még pontosabban végezhetjük el a színkalibrációt. A csomag ezenfelül a monitorkalibrálás professzionális eszközét, a ColorVision Spyder2PRO szoftvert is tartalmazza! Főbb különbségek a SpyderTV megoldások között:

   
  ColorVision SpyderTV
  ColorVision SpyderTV PRO
  Felhasználók köre
  otthoni felhasználók
  profi szakemberek
  Támogatott kijelzők
  plazma, RPTV, DLP, LCoS, LCD, CRT
  plazma, RPTV, DLP, LCoS, LCD, CRT, projektor
  Ügyféladatbázis
  nem
  igen
  Reportok
  alapszintű
  részletesen beállítható
  Bónusz szoftverek
  nincs
  ColorVision Spyder2PRO

  A csomag összetevői a következők:

  • ColorVision SpyderTV Colorimeter eszköz + kiegészítők (tapadókorong, táska) + 2 éves garancia
  • ColorVision SpyderTV PRO televíziókalibráló szoftver
  • ColorVision Spyder2PRO monitorkalibráló szoftver
  • tesztminta és bemutató DVD
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Microsoft Windows 2000, XP
  Processzor
  Intel Pentium II 800 MHz, vagy nagyobb teljesítményû
  Memória
  256 MB
  Tárhely
  100 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • plazma, RPTV, DLP, LCD, LCoS vagy CRT (hagyományos) rendszerű televízió vagy projektor
  • asztali számítógép vagy laptop a TV és a DVD lejátszó közelében
  • DVD-ROM
  • távirányító a TV-hez és a DVD-hez
  • USB port
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.3, vagy újabb
  Processzor
  PowerPC G4, G5 800 MHz, vagy nagyobb teljesítményû
  Memória
  256 MB
  Tárhely
  100 MB
  Képernyő
  1024x768 - 16 bit
  Egyéb
  • plazma, RPTV, DLP, LCD, LCoS vagy CRT (hagyományos) rendszerű televízió vagy projektor
  • asztali számítógép vagy laptop a TV és a DVD lejátszó közelében
  • DVD-ROM
  • távirányító a TV-hez és a DVD-hez
  • USB port
  Funkciók
  Alapfunkciók (SpyderTV, SpyderTV PRO)

  Gyökeresen új megoldás A ColorVision SpyderTV színmérő eszközt úgy alakították ki, hogy bármilyen TV-re könnyen felhelyezhessük. A Póknak nevezett szerkezet ezután megvizsgálja a TV beállításait, így lehetőségünk nyílik a lehető legjobb beállításokra.

  letöltés.jpg

  Kucsszavak: egyszerűen és gyorsan A csomaghoz tartozó szoftver a telepítéstől kezdve a végső színbeállításig végigkíséri a folyamatot, így rendkívül könnyű a dolgunk.

  colorfacts11.jpg

  Elmenthető beállítások Az eszköz által mért adatokat elmenthetjük és/vagy kinyomtathatjuk, így később is kéznél lehetnek, ha szükségünk lenne rájuk. Before és After nézet A két nézet lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk a kalibrálás előtti és utáni képet. Mindenki látni fogja a különbséget!

  További funkciók (SpyderTV PRO)

  Tökéletesen precíz színkalibrálás A szoftver meghatározza a pontos színparamétereket, majd felveszi a megfelelő értékeket a televízió menüjében található állítható csúszkák segítségével.

  Egyszerű, felhasználóbarát kalibrálás A telepítés után a kalibrálási varázsló segítségével rövid időn belül elvégezhetjük a kalibrációt. Az új Timeline lehetőséget kihasználva egyes lépéseket akár át is ugorhatunk, vagy később visszatérhetünk rájuk.

  Szürkeárnyalat-beállítási lehetőség (Grayscale) Az alkalmazás televíziónk állítható csúszkáival a szürkeárnyalatok precíz beállítására is képes.

  Kivetítők kalibrálása A ColorVision SpyderTV PRO a kivetítők (projektorok) kalibrálására is képes, így nemcsak televíziónk képernyőjén, hanem kivetítőnkön is élvezhetjük a tökéletes színeket.

  Kifinomultabb reportok A mérések és beállítások elvégzése után a program egy fájlban összegzi a végeredményt. A PRO változat lehetővé teszi, hogy ezt a fájlt a magunk igényei szerint alakítsuk (pl. elhelyezhetjük benne cégünk logóját).

  Kalibrációs beállítások elmentése A kalibrációs paramétereket adatbázisba menthetjük. Felhasználónként akár többfajta beállítást is elmenthetünk, de könnyen kikereshetjük az egyes felhasználókhoz tartozó paramétereket is, így a beállítások módosításakor nem kell mindent elölről kezdenünk. A csomag részét képező ColorVision Spyder2PRO szoftver funkcióit a program termékleírásában olvashatjuk el.

  Kinek ajánljuk?

  A ColorVision SpyderTV PRO csomagot - amely a ColorVision Spyder2PRO szoftvert is tartalmazza - azoknak ajánljuk, akik tökéletesen be szeretnék állítani televíziójuk/kivetítőjük vagy monitoruk színeit, hogy ezáltal még emlékezetesebbé tegyék a TV-, video- és DVD-nézés élményét. Az eszköz azok számára is nélkülözhetetlen, akiknek fontos, hogy a munkájuk során a valódi színeket lássák a képernyőn (designerek, kiadványszerkesztők, videós szakemberek, nyomdai területen dolgozók stb.).