Painter

  Corel Painter 2019

  Digitális festészet magasfokon
  Painter

  Árakhoz kattintson ide

  A Corel Painter 2019 a világ vezető digitális festészeti szoftvere.

  Áttekintés

  Művészek készítették művészeknek, abból a célból, hogy olyan szélesre nyissa a kreativitás világát, mint korábban még soha egyetlen más szoftver. A Corel Painter 2019 a legtermészetesebb és legrealisztikusabb eszközöket kínálja a digitális képalkotáshoz. Ecsetek, papírtípusok, festékek széles választéka áll az alkotók rendelkezésére ahhoz, hogy kibontakoztathassák tehetségüket. Mivel a Painter rengeteg különböző formátumot ismer, ezért remek társa lehet olyan programoknak, mint például az Adobe Photoshop CC.

  A legtermészetesebb átmenet a hagyományos és a digitális művészet között

  A Corel Painter 2019 nem csupán a Natural-Media ecsetek hihetetlen választékát kínálja, de annyiféle vászont tartalmaz, mint egyetlen más szoftver se a piacon. Művészi alkotásaink elkészítéséhez számos olyan eszköz áll a rendelkezésünkre, amiket már megszokhattunk munkánk során. Ecsetek, vásznak, festékek végtelen kínálatát tartalmazza a Corel Painter 2019, mellyel így bármit megalkothatunk. Ha pedig egy nyomásérzékeny eszközt is bevetünk, rögtön elfelejtjük, hogy számítógéppel dolgozunk.

  Öt érv a Corel Painter 2019 mellett

  1. Természetese átmenet A Painter 2019 elmossa a határokat a digitális és az analóg munkamódszerek között. Úgy alkothatunk vele, mint a jól megszokott és megszeretett hagyományos eszközökkel.
  2. Exkluzív megjelenés Kivételes művészeti alkotásokat hozhatunk létre, melyek elkészítéséhez elengedhetetlenek a digitális művészeti technikák.
  3. Elképesztő kompozíciók Tökéletes szimmetriával és perspektívával rendelkező mesterműveket alkothatunk a beépített kompozíciós eszközökkel.
  4. Rugalmas és produktív Személyre szabható ecsetek és paletták, illetve az a képessége a Painternek, hogy más szoftverekben létrehozott tartalmakat is képes megnyitni új távlatokat nyit a digitális festészetben.
  5. Népszerű hardverek és operációs rendszerek támogatása A Painter tökéletes összhangban képes együtt működni a Photoshoppal és a különböző grafikus tabletekkel. Ráadásul egyaránt elérhető Windows és Mac alapú gépekre.
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10 (64 bit), Windows 8.1 (64 bit) vagy Windows 7 (64 bit)
  Processzor
  Intel Core 2 vagy AMD AthlonTM 64 (2 GHz vagy gyorsabb)
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  1 GB
  Képernyő
  1280x800
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.11 vagy újabb
  Processzor
  Többmagos Intel
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  750 MB
  Képernyő
  1280x800
  Funkciók

  Kiváló teljesítmény A többmagos processzorok és az AVX2 kiterjesztések jobb támogatásának köszönhetően a Painter 2019 jobb teljesítményt nyújt bármelyik korábbi verziónál. Ecsetek széles válasz választéka lett szemmel láthatóan gyorsabb, némelyik akár kétszer gyorsabb, mint korábban. A nagyítás, forgatás és panorámázás pedig akár 50%-kal is gyorsabb lehet.

  Papírok A munkánkhoz számos, különböző típusú papírtextúra közül választhatunk. A már meglévő vásznakat szabadon módosíthatjuk, újakat hozhatunk létre, de akár importálhatunk más szoftverekben létrehozottakat is.

  Flow mapek A Flow mapek olyan speciális textúrák, melyekkel maximalizálható a vízfesték és a részecske ecsetek kreatív potenciálja.

  Textúrák Összetett felületeket hozhatunk létre a készülő projektekben azzal, hogy kiválaszthatjuk a vászon egy bizonyos részét a festére. Arr is van mód, hogy a kijelölt területeket textúrákkal töltsük fel.

  Pattern pen-ek Ezekkel az egyedi ecsetekkel különleges megjelenésű motívumokat készíthetünk a rendelkezésre álló mintázatok felhasználásával. Választhatunk a telepített könyvtárak kínálatából, de létrehozhatunk saját gyűjteményeket is.

  Textúra-festés Bármilyen karaktert, tájat vagy objektumot életre kelthetünk a textúra-festéssel. Hozzunk létre vagy importáljunk bármilyen természetes vagy mesterséges textúrát, amit aztán könnyedén ráilleszthetünk alkotásunk bármelyik elemére. Teljes kontrollt gyakorolhatunk a textúrák színe, fényessége, helye és formája felett, így elképesztően élethű alkotásokat hozhatunk létre.

  A művészek kedvence A nyomásérzékeny Scratchboard eszköz teljes kontrollt biztosít az ecsetvonások vastagságának a meghatározásához, a Sargent ecsettel pedig egyszerre több árnyalatot is felvihetünk egy-egy ecsetvonással.

  Igazi vízfesték A Painterben ugyanúgy működik a vízfesték, mint a valóságban. A virtuális vászonra felvitt festék ugyanúgy reagál a papírra és a már korábban felvitt festékekre, mint a valódi műtermekben.

  Művészi munkafolyamatok Válasszunk bármilyen stílust, a Corel Painter felhasználói felülete egy kattintásra átrendeződik, hogy a lehető felhasználóbarát környezetet biztosítson a munkához. Koncepciókép? Művészi alkotás? Illusztráció? Vagy manga? Mind-mind más eszköztárat és kontrollt igényel, melyet a Corel Painter mind képes biztosítani.

  Pecsétek Temérdek időt takaríthatunk meg az olyan erőteljes díszítések alkalmazásával a koncepciókon és a karaktereken, mint például tetoválások, karcolások, hegek vagy kisebb sérülések.

  Simító stencilek A Corel Painter sokkal több lehetőséget ad a művészeknek a kifejező és erőteljes ecsetvonások megalkotásához. A Dab Stencil-ek segítségével még azelőtt meghatározhatjuk az ecsetvonások átlátszatlanságát, hogy egyáltalán munkához láttunk volna. Pontosan beállíthatjuk, hogy az új ecsetvonások alatt mennyi látszódjon az eredeti felületekből. A textúra ecsetek bevonásával pedig még művészibb hatásokat érhetünk el  

  Ragyogó ecsetek A reneszánsz mesterek munkái ihlették a Glazing Brush funkciót. Használatával bársonyos és áttetsző átmeneteket hozhatunk létre, és megszabadulhatunk a rossz színkeveredésektől. Az eredmény minden esetben lenyűgöző.

  Interaktív gradiensek A készülő mesterművünket eddig soha nem látott sebességgel és precizitással láthatjuk színezhetjük ki az Interactive Gradien Toll-lal. A megújult csomópont kezelésnek köszönhetően azonnal láthatjuk a képernyőn a változások eredményeit, legyen szó a gradiens pozíciójáról vagy a felhasznált színekről.

  Ergonomikus felhasználói felület Kiválaszthatjuk, hogy mely palettákra van szükségünk a munkához, azokat pedig kikapcsolhatjuk, amik nem kellenek. A palettákat pedig úgy csoportosíthatjuk, ahogy szeretnénk,  így olyan munkafelületet alakíthatunk ki, mely a leghatékonyabban szolgálja a munkafolyamatainkat.

  Sötét felhasználói felület Összesen öt különböző színprofil közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt a felhasználói felülethez, melyek között már megtalálható az úgynevezett sötét téma is, amit főleg azok a felhasználók fognak értékelni, aki este vagy sötétben szeretnek dolgozni.

  Fejlett ecsetkezelés Az ecsetek módosítása és optimalizálása csupán néhány kattintás. Az új ecsetoptimalizáló kiemeli az aktuális ecset legfontosabb paramétereit, sőt már menet közben is alkalmazhatunk változtatásokat. Az ecsetekkel való munka és kezelésük megtanulása még sose volt ilyen egyszerű.

  Perspektíva segédek Rajzoljunk pontosan egy, kettő vagy hárompontos perspektívában. Csak válasszuk ki a vanishing pontokat, és állítsuk be a vonalakat, az ecsetünk automatikusan igazodik a rácshoz. Elmenthetjük a beállításokat, megváltoztathatjuk a vonalak színét, és több segédvonalat is létrehozhatunk.

  Transzformálás több rétegen keresztül Egyszerre kijelölhetünk több réteget is, amiket egy időbe módosíthatunk. Ez egy időtakarékos funkció, ami abban segít, hogy az alkotásra koncentrálhassunk, és ne repetitív feladatokra.

  Okos képfestő funkciók A fotókból manuálisan is készíthetünk festményeket, de átadhatjuk a munkát az Auto-Painting palettának. Az olyan kifinomult eszközöknek hála, mint a SmartStrok ecsetkezelő technológia, amik követik a vonalakat és a kontúrokat, elképesztően élethű festményeket hozhatunk létre.

  Ragadós zoom A zoomolás is egyszerűbbé vált az új kattintás és megragadás opcióval. Az egér vagy a stylus jobbra mozdításával növelhetjük, balra mozdításával pedig csökkenthetjük a nagyítás mértékét.

  Személyre szabható felülettextúrázás A textúrákat olyan részletességgel alkothatjuk meg, mint semmilyen más képszerkesztő programban. Kiválaszthatjuk, hogy milyen papírt szeretnénk használni vászonnak, de létrehozhatunk teljesen egyedi megjelenésű textúrákat is.

  Adobe Photoshop CC kompatibilitás Az Adobe kompatibilitásnak hála megőrizhetjük a színek és a rétegek konzisztenciáját a Photoshop és a Painter között.