Cumulus

  Cumulus X

  Vállalati szintű digitális adatkezelő szoftver
  Cumulus

  A vállalati DAM szoftverek következő szintje. Egy nyílt rendszer, ami ugyanakkor rendkívül biztonságos lehetőséget ad a digitális tartalmakhoz való hozzáféréshez.

  Áttekintés

  A Cumulus kifinomult meta adat rendszerével hatékony és biztonságos módon kezelhetjük a publikálásra és terjesztésre szánt digitális tartalmakat. A tárolás, a keresés, a rendezés és a változások lekövetése gond nélkül megvalósítható a Cumulusszal.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Server 2008, 2012
  Processzor
  Többmagos
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Egyéb
  • Oracle Java SE 8 64-bit JRE
  Apple
  Rendszer
  OS X (Server) 10.10 vagy újabb
  Processzor
  Többmagos
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Egyéb
  • Oracle Java SE 8 64-bit JRE
  • Java 6 JRE
  Rendszer
  Linux x86_64, libc version 6, kernel version 2.6.27.7
  Processzor
  Többmagos
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  1 GB
  Egyéb
  • Oracle Java SE 8 64-bit JRE
  Funkciók

  Cumulus Portals A cégünkről kialakított képet nagyban erősítheti, ha a nagy fájlok küldésére a Camulus Portals rendszert használjuk. A Portals sokkal jobb választás a megosztásra és az együttműködés erősítésére, mint a weben megtalálható egyéb megoldások. Szükség szerint saját portált nyithatunk az egyes termékeknek és márkáknak. A HTML5 és Bootstrap technológiákon alapuló mobil kompatibilis megoldás a legnagyobb terhelést is képes kiállni.

   

  portals_10001.jpg

   

  Cumulus iOS mobil app A Canto az alapokról építette újra a Cumulus mobil alkalmazást, ami fantasztikusan néz ki iPaden és iPhone-on egyaránt. A keresés, a kommentálás, az együttműködés, a felülbírálás, az engedélyezés, a feltöltés és a letöltés bárhol és bármikor megvalósítható.

  Nagy teljesítményű keresés A Cumulus katalógusba felvitt fájlok között kereshetünk kulcsszavak alapján, de létrehozhatunk személyre szabott lekéréseket és dinamikus szűrőket is.

  Munkafolyamat automatizálás A digitális tartalmak elkészítése és kezelése jóval letisztultabb és egyszerűbb, mint más megoldások esetében. A kézi munkafolyamatok automatizálhatók, és részletes cselekvési sorrendek hozhatók létre, illetve a különböző státuszokhoz különböző feladatokat rendelhetünk.

  Terjesztés felhőn keresztül Az Amazon Web Services-en alapuló Cloud felhő szolgáltatással biztonságosan és hatékonyan továbbíthatunk képeket a földgolyó bármely pontjára. A rendszer képes megakadályozni a felesleges duplikátumok létrehozását, amivel erőforrást és időt spórolhatunk meg.

  Adobe InDesign támogatás A Cumulus InDesign Client segítségével közvetlenül az InDesign-ból is hozzáférhetünk a Cumulus által kezelt tartalmakhoz. A Cumulus természetesen képes lekövetni az InDesign-ban eszközölt változásokat is.

   

  indesign-layout-checkin-640x400.png

   

  Meta adat feldolgozás A Cumulus automatikusan kitölti az olyan meta adatokat, mint a színmód, a felbontás, a képméret és a betűtípus. Támogatott az összes fontosabb meta adat szabvány, így például az IPTC, az EXIF és az XMP is.

  Meta adat szerkesztés A meta adatokat egyenként, de akár kötegelve is szerkeszthetjük. Létrehozhatunk személyre szabott meta adat mezőket is, attól függően, hogy épp mire van szüksége az adatbázisunknak és az alkalmazott munkafolyamatoknak. A szokásos mezőkön kívül használhatunk legördülő menüket, rádió gombokat vagy színválasztókat.

  Meta adat visszaírás A meta adatok a fájlban maradnak, bárhova is kell azt szállítani a Cumulusnak. Mikor letöltésre kerül egy fájl, a meta adatok automatikusan belekerülnek a szerkezetébe.

  Kép és videó terjesztés A Cumulus több fájlformátumot támogat, mint bármely más DAM rendszer a piacon. A képek és a videók terjesztéséhez a legfejlettebb technológiák állnak a rendelkezésre, amik lehetővé teszik a tartalmak menet közbeni megtekintés és konvertálását.

  Konfigurálás kódolás nélkül Sok cég azért választja a Cumulust, mert a rendszer rendkívül széles körű konfigurálást tesz lehetővé anélkül, hogy külön programozási feladatokra lenne szükség. A Cumulus rugalmasan konfigurálható az egyedi igényeknek megfelelően. Speciális szükségletek esetén természetesen van lehetőség személyre szabott kódok alkalmazására is.

   

  cumulus-permissions-window.jpg

   

  Verziókövetés A verziókövetéssel megtalálhatjuk a nehezen lekövethető változásokat, és visszaállíthatjuk a fájlokat egy korábbi állapotukba.

  Kapcsolódási pontok A Cumulus képes lekövetni az egyes tartalmak közötti kapcsolatokat, így az egy projekthez vagy publikációhoz tartozó fájlok egyben is kezelhetők.

  Biztonságos fájltranszfer Szabaduljunk meg a Dropbox-tól, és a fájlok továbbítására használjuk a Cumulus által biztosított egyszerű linkeket. Hozzunk létre gyűjteményeket a továbbításra szánt fájlokból a Cumuluson belül, állítsuk be a lejárati időt, és továbbítsuk a linket az ügyfelek felé. A pontos katalogizálás érdekében a munkában részt vevők és a Cumulus is további meta adatokkal láthatja el a továbbított fájlokat.

  Megosztás Az összes megosztásra szánt fájlt dinamikus gyűjteményekbe rendezhetjük. A képek, a PDF-ek, a videók, a layout-ok és a prezentációs fájlok csoportosításával egyszerűvé válik a megosztás a külsősökkel és a belsősökkel.

  Közösségi DAM A Cumulus kommentelési és jegyzetelési eszköztára megkönnyíti a csoportmunkát és áttekinthetővé teszi a szükséges lépéseket.

   

  social

   

  Cumulus integráció A Cumulus rendszere könnyedén integrálható a már meglévő IT környezetbe, de arra is van mód, hogy a Cumulust bővítsük ki saját szolgáltatásokkal a RESTful API-n keresztül.

  Szabályok és jogosultságok Szabályok és hozzáférési jogosultságok alkalmazásával teljes kontrollt gyakorolhatunk afelett, hogy mi és mit láthasson, mihez férhessen hozzá és milyen tartalmakat módosíthasson a Cumulus rendszerében. Az LDAP szerepek és az Active Directory integrálásával időt takaríthatunk meg és biztosíthatjuk a rendszer egységességét.

  Bevezetés és tárolás A Cumulus széles választékát kínálja a tárolási és a bevezetési opcióknak. Tárolhatjuk a tartalmakat a saját szerverünkön vagy a felhőben, és kihasználhatjuk az Amazon S3 és a Microsoft Azure Asset Store által kínált előnyöket.

  Bármilyen platform, bármilyen eszköz A Cumulus bármilyen böngészőn keresztül elérhető a HTML5 alapú tervezésnek köszönhetően, de külön alkalmazást is használhatunk Mac és PC rendszereken egyaránt, illetve iPaden és mobilon. A szervert feltelepíthetjük Windows, Mac és Linux szerverekre.

  Biztonság és titkosítás A bejelentkezések és az SSL kapcsolódások is titkosított csatornákon keresztül történnek. A felhasználói lekérések védett Java Web alkalmazásokon keresztül történnek, a munkafolyamatok pedig  tűzfal mögött zajlanak le.